Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

„Žalgirio“ pažymiai: (ne)pamatytas E.Sumnerio potencialas ir solidus kapitono mačas

(118)
Gruodžio 23 d. 10:15
E.Ulanovas sužaidė vienas geresnių rungtynių (BNS nuotr.)
E.Ulanovas sužaidė vienas geresnių rungtynių (BNS nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimų serija Eurolygoje tęsiasi – Kazio Maksvyčio auklėtiniai namie 80:85 nusileido Barselonos „Barcelona“ krepšininkams.

Nemažą dalį susitikimo kauniečiai vėl buvo priekyje, tačiau susitikimo pabaigoje tikslesni buvo katalonai, kurie ir šventė pergalę.

Portalas Krepsinis.net apžvelgė individualų žalgiriečių pasirodymą ir įvertino jį pažymiais.

Evansas Evansas

#2 Keenanas Evansas (27 min., 13 tšk., 6 atk. kam., 2 rez. per., 2 kld., 13 naud. bal.). Įvertinimas – 7.

Ketvirtajame kėlinyje norėjosi ryškesnio K.Evanso žaidimo puolime. Kauniečių atakos prieš susikeitimų gynybą stagnavo, o ekipos lyderiui išjudinti puolimo nepavyko. Amerikietis prametė sudėtingą svarbų tolimą metimą, o vienoje iš paskutinių atakų neužsibaigė iš po krepšio. Nepaisant tuščio ketvirto kėlinio, gynėjas iki tol buvo solidus. Gera buvo jo gynyba po susikeitimo, o ir puolime savąsias progas jis buvo išnaudojęs efektyviai. Daug pasako ir tai, kad K.Evansui būnant aikštėje „Žalgiris“ pelnė 16 taškų daugiau nei varžovai. Tai rodo kokia didelė amerikiečio svarba komandai.

#8 Kevarriusas Hayesas (14 min., 0 tšk., 3 atk. kam., 1 rez. per., 1 per. kam., 1 kld., 0 naud. bal.). Įvertinimas – 2.

Tuščios K.Hayeso rungtynės. Puolime jis turėjo pora galimybių pasižymėti, tačiau to nepadarė, o ir gynyboje kažko išskirtinio mes nepamatėme. Nors tai buvo L.Biručio vakaras, tačiau bent kažkiek solidesnių K.Hayeso minučių „Žalgiriui“ šįkart išties trūko.

Giedraitis Giedraitis

#9 Dovydas Giedraitis (17 min., 6 tšk., 2 rez. per., 1 per. kam., 2 kld., 4 naud. bal.). Įvertinimas – 6.

Lietuviui pavyko gerai išnaudoti progas prie trijų taškų linijos ir taip surinkti savo taškus, o gynyboje D.Giedraitis tryško energija. Galima išskirti gerą gynėjo darbą rankomis ir pasiūlytą puikią energiją tiesioginiams oponentas su kamuoliu. Vis tik paties užtikrintesnio žaidimo su kamuoliu trūko, o klaida ketvirtajame kėlinyje, kuomet nepavyko tiksliai asistuoti E.Ulanovui buvo labai brangi.

#10 Rolandas Šmitas (32 min., 11 tšk., 7 atk. kam., 2 rez. per., 1 per. kam., 2 kld., 15 naud. bal.). Įvertinimas – 7.

O viskas galėjo baigtis kitaip, jeigu latvis būtų pataikęs tritaškį ketvirtojo kėlinio gale. Tai buvo mėgstamas R.Šmito taškas, tačiau kamuolys į krepšį neįkrito. Vėl daug minučių gavęs aukštaūgis buvo naudingas abejose aikštės pusėse. Galima pastebėti jo gerą gynybą „close out“ situacijose bei kovą baudos aikštelėje. Po puolime atkovoto kamuolio jis pelnė ir svarbius taškus ketvirtajame kėlinyje. R.Šmitas šiuo metu yra labai svarbus Kauno komandos ginklas, tačiau pergalių nukalti jam nepavyksta.

Birutis Birutis

#15 Laurynas Birutis (24min., 18 tšk., 3 atk. kam., 1 rez. per., 20 naud. bal.). Įvertinimas – 8.

Iki trečiojo kėlinio vidurio L.Birutis buvo tiesiog nesustabdomas puolime ir šimtu procentu išnaudojo savąsias progas. Šįkart aukštaūgis puikiai atakavo varžovų gynybą „2 prieš 2“ žaidimu. Vis tik vėliau ir jis buvo pristabdytas ir savojo žodžio netarė. Itin apmaudus momentas buvo, kai L.Birutis nugara neįveikė T.Satoransky gynybos. Prie savojo krepšio vėl problemų būta nemažai – Janas Vesely tapo naudingiausiu žaidėju varžovų gretose ir prie to lietuvio gynyba prisidėjo išties nemažai.

#20 Austinas Hollinsas (15 min., 3 tšk., 1 atk. kam., 1 rez. per., 1 per. kam., 3 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

Vaizdo A.Hollinsas nesugadino, tačiau ir kažko išskirtinio nesukūrė. Šįkart amerikietis jau žaidė „trečioje“ pozicijoje ir daug judėjo be kamuolio. Vienas pataikytas tritaškis ir buvo viskas, ką puolime davė A.Hollinsas. Gynyboje fiziškumo stovint prieš N.Kaliničių trūko, tačiau tai nevirto dideliu galvos skausmu ir daug iš to „Barca“ nepasiėmė.

#26 Edmondas Sumneris (9 min., 7 tšk., 1 atk. kam., 1 rez. per., 2 kld., 2 naud.bal.). Įvertinimas – 6.

Pats E.Sumneris ir vėl apribojo savo minutes pražangomis. Viena jų išties apmaudi, kuomet buvo įsirėžta į N.Laprovittolą. Tai tik rodo, kad prisitaikyti dar reikia laiko. O gerbėjams kantrybės. Potencialas ir šiame mače buvo parodytas – du gynėjo reidai į baudos aikštelę išsiskyrė kosminiu greičiu ir tai Kauno ekipai tereikia išnaudoti efektyviau.

Dimša Dimša

#33 Tomas Dimša (23 min., 5 tšk., 1 atk. kam., 4 rez. per., 3 kld., 3 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

Labai gili T.Dimšos pagalba nuo T.Satoransky kainavo tris taškus, po kurių „Barcelona“ išsiveržė į priekį ketvirtojo kėlinio lemiamoje atkarpoje. Skaudžios buvo ir T.Dimšos klaidos, o jų išvengti nepavyko, kadangi ir vėl daug laiko gynėjas praleido kurdamas žaidimą. Bent jau iki ketvirto kėlinio tos kūrybos būta ir neblogos – savalaikiai ir tikslūs perdavimai raižė katalonų klubo gynybą. Vis tik bendrai T.Dimšos mačas nebuvo kažkuo itin išskirtinis.

#35 Danielius Lavrinovičius (7 min., 2 tšk., 1 atk. kam., 3 naud. bal.).

Nors B.Manekas jau buvo registruotas rungtynėms, tačiau į aikštę taip ir nežengė, o D.Lavrinovičiaus minutės buvo ribotos. Per jas puolėjas pasižymėjo tiksliu metimu iš po krepšio, tačiau galima atkreiptį dėmesį, kad jam būnant aikštėję atkarpa katalonai laimėjo 14 taškų. Nors pats D.Lavrinovičius nėra tiesiogiai susijęs su tuo, tačiau tai puikiai parodo, kad su atsarginiais žaidėjais kauniečių žaidimas buvo neefektyvus.

#92 Edgaras Ulanovas (29 min., 15 tšk., 3 atk. kam., 2 rez. per., 20 naud. bal.). Įvertinimas – 9.

Vienos geresnių kapitono rungtynių šį sezoną, tačiau ir to nepakako. E.Ulanovas sėkmingai žaidė nugara į krepšį bei puikiai veržėsi į baudos aikštelę. Efektyvus jo žaidimas puolime leido žalgiriečiams laikytis priekyje nemažą dalį rungtynių. Galima pridėti, kad šįsyk nebuvo ir kažkokių neparuoštų metimų. Gynyboje „close out“ situacijose N.Kaliničius keliskart nubaudė žalgirietį, tačiau tai pagrinde buvo pirmojo kėlinio problemos. „Viena kregždė dar ne pavasaris“, tačiau reikia tikėtis, kad E.Ulanovui po truputį pavyks lipti iš duobės, į kurią kaunietis yra įkritęs.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų

118 komentarai
Naujausi komentarai (118)
Geriausiai ivertinti (118)
PRO komentarai (3)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA