Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

„Rytas“ pristatė sezono biudžetą ir atskleidė, kokia skolų kupra slegia klubą

neatmeta galimybės žaisti ASG arenoje; interviu, FOTOGALERIJA (29)
Lapkričio 17 d. 20:25
„Rytas“ atskleidė biudžetą (BNS nuotr.)
„Rytas“ atskleidė biudžetą (BNS nuotr.)
Edgaras Pulkovskis
Krepsinis.net

Vilniuje ketvirtadienį vakare iškrito pirmasis sniegas, o „Ryto“ klubas surengė sezono biudžeto pristatymo vakarą, kuriame dalyvavo ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir sirgaliai.

Renginyje dalyvavo klubo direktorius Jaroslavas Latušinskij ir sporto direktorius Donatas Zavackas.

Teigiama, kad 2017 metais klubas perimtas su 4 milijonais skolų, o didžiausia siekia Gedvydui Vainauskui – kiek daugiau nei 920 tūkstančių eurų. Iki praėjusio sezono pradžios skolos buvo sumažintos iki 2,3 mln. eurų.

2021–2022 metų sezone klubas, planavęs turėti 3,291 mln. eurų biudžetą, surinko 3,87 mln. Deja, bet sezoną baigė su 129 tūkst. eurų skolų. Žaidėjų algoms buvo išleista 1,979 mln. eurų.

„Sezonas prieš tai buvo nesėkmingas dėl pandemijos, todėl praėjusiame sezone skyrėme nemažai lėšų tam, kad padengtume įsiskolinimus iš buvusio sezono“, – aiškino direktorius.

Šio sezono biudžeto planas yra 3,52 mln. eurų, o kontraktų išlaidos yra 1,762 mln. eurų. Prieš sezoną skolos siekia 2,43 mln. eurų, bet iki jo pabaigos tikimasi skolų kuprą sumažinti iki 1,9 mln. eurų.

„Rytas“ netrukus žada pristatyti mobiliąją aplikaciją, taip pat nori organizuoti FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyrą. Taip pat norima atidaryti atributikos platinimo parduotuvę.

„Jeigu viskas bus patvirtinta, kitų metų balandį sostinėje vyks jaunimo turnyras, kuriame galės varžytis mūsų komanda su kitais bendraamžiais“, – sakė J.Latušinskij.

„Optimaliausiu variantu turėtume turėti didesnę areną, kuri galėtų sutalpinti visus sirgalius. Kalbame su dalininkais – kadangi arena priklauso savivaldybei, jie labai atidžiai šią sritį kuruoja. Kažkokių greitų rekonstrukcijų ar pakeitimų tikėtis nereikia, bet kitais metais pateiksime atsakymus“, – sakė J.Latušinskij.

– Ar atmetate galimybę žaisti ASG arenoje?

– J.L: Neatmetame tokios galimybės, mes gana glaudžiai dirbame su ASG arenos vadovybe. Jie išreiškė poziciją savo klausimu ir sakė, kad esame laukiami, kai remonto darbai bus baigti. Kai ateis laikas apsispręsti, kur mes žaisime, pasitarsime su dalininkais, bei priimsime sprendimą, o tada visus informuosime.  

– Kiek pozityviai žiūrite į tolimesnį dalyvavimą Čempionų lygoje?

– J.L: Turime įsipareigojimą dar vienam sezonui. Mes matome geras tendencijas paties turnyro, nes ateina vis stipresnės komandos. Dėl dalyvavimo bus nuspręsta kito sezono pabaigoje. Tai padarys klubo valdyba.

– Ar nemanote, kad vieno mačo per mėnesį šiame turnyre yra pernelyg mažai?

– D.Z.: Reikėtų suprasti paprastą dalyką, kad Čempionų lygos struktūroje mes turime tik vieną balsą. Mes norėjome, kad grįžtų ankstesnis formatas, bet organizatoriai pasakė, jog tikrai nesiorientuoja į mūsų mažą rinką – jų pagrindinė rinka yra Prancūzija, Ispanija ir Vokietija. Dėl jų kelionių ir užimtumo yra gana palanku žaisti tiek mačų. Mes esame gana maža šalis. Klausimas aptarinėjamas, bet kol kas sprendimai yra tokie, todėl mes jiems įtakos daryti nelabai galime.  

– Kokia yra biudžeto vizija, kai didžiąją dalį sudaro savivaldybės parama?

– J.L.: Reikia atsižvelgti į bendrą tendenciją krepšinį – pažiūrėkite į kitus miestus. Šiuo atveju esame labai savarankiški.

– Kokios galimybės išlaikyti M.Fosterį visą sezoną?

– D.Z.: Nesakysiu kontrakto detalių. Jeigu ateis pasiūlymas, kurio negalime atsisakyti, jį svarstysime. Dabar jis yra mūsų žaidėjas ir detalių komentuoti negaliu.  

– Dar projekte yra likę 50 tūkst., ar jie skirti pastiprinimui?

– J.L.: Tai yra palikti pinigai nenumatytoms išlaidoms. Matome, kad sportas yra dinamiška sporto šaka. Vyksta karas Ukrainoje, ateina energetikos krizė. Mes tapome čempionais, bet atributikos pardavimo tikslų nepasiekėme. Žmonės nenori išleisti pinigų, nes mato, kas vyksta aplink.  

– Kodėl biudžetas neauga?

– J.L.: Pagrindinis argumentas versle yra atgalinio ryšio nebuvimas. Verslininkai stengiasi nešvaistyti kapitalo, kai artėja turbulencija. Šiais metais buvo derybos su dviem gana stambiais partneriais – pradėjome kalbėtis pernai balandį, vyko iki šio sezono pradžios, bet netrūko, nes tam tikri verslai buvo susiję su Ukraina, kur buvo gamyklos ir panašiai. Mūsų vieni iš rėmėjų turėjo padalinį Ukrainoje ir stipriai nukentėjo, nes tiesiog sprogo jų biuras.

– Ar yra galimybė ateityje surengti Čempionų lygos finalinį ketvertą Vilniuje?

– D.Z.: Minties neatsisakėme ir buvo mūsų gražus noras, jog įvyktų šiais metais. Kaip žinote, ASG arena yra renovuojama, todėl šiame sezone nesurengsime. Ateityje neatsisakome ir tikrai norime, jog įvyktų kovos sostinėje.

– Kokia yra jūsų pozicija dėl žaidėjų išleidimo į rinktinės „langus“?

– D.Z.: Jeigu žaidėjas yra sveikas, nedarome jokių kliūčių. Radzevičius nebuvo visiškai sveikas, bet pakalbėjome su Kemzūra ir sutikome išleisti Gytį. Man asmeniškai norėjosi jį pasaugoti ir pataupyti ateičiai. Jokių kliūčių nedarysime, jeigu žaidėjas yra pasiruošęs.

– Kokie tikslai yra šiam sezonui?

– D.Z.: Mūsų tikslai niekada nesikeičia – norime būti LKL finale ir kovoti su „Žalgiriu“. Finalas būtų tikslas minimum, o tikslas maksimum – pakartoti praėjusio sezono sėkmę. Čempionų lygoje norėtume patekti į „Top 8“. Manau, kad tai nėra neįgyvendinamas tikslas. Žiūrint į šios dienos situaciją, yra sudėtinga, bet darysime viską, jog ten patektume.

– Kokia situacija su T.Withersu ir jo neatvykimu?

– D.Z.: Su Withersu situacija tokia, kokia pasitaikė pirmą kartą per mano karjerą. Jis dėl rimtų priežasčių negalėjo atvykti. Rimtos priežastys, kurių nenoriu viešinti. Lekūną pasikvietėme, nes reikėjo reaguoti į situaciją. Tomas buvo neblogos formos ir pasikvietėme jį. Lekūnas duoda naudos, daug kas mėgsta jį kritikuoti, nes žiūri į statistiką, bet nežiūrime vien į tai. Jeigu matysime, kad papildymo reikia ir bus tinkamas žaidėjas, neatmetame galimybės, kad pasikviesime jį. Viskas priklausys nuo situacijos, kaip viskas vyksta ir kokios bus mūsų galimybės.

– Kur dingo A.Čerškus, kuris pradžioje buvo labai aktyvus. Koks jo vaidmuo klube?

– J.L.: Nuo tada, kai aš atėjau į klubą, SKM deleguotas atstovas buvo Jančiauskas, o Čerškus kartais pabendraudavo su mumis, jis turėdavo pasiūlymų ar pastabų, bet aktyviai klubo veikloje nedalyvauja, neturi pareigų bei neatlieka funkcijų.

– Kiek pasikeistų klubo biudžetas, jeigu „Wolves“ persikels į sostinę?

– J.L.: Manau, kad nepasikeis. Turime gerus santykius su savivaldybe, turime labai lojalią sirgalių bendruomenę. Rungtynių organizavimas ASG arenoje nebūtų mums uždarytas. Nematau galimų veiksmų, kurie galėtų neigiamai paveikti mūsų finansinę padėtį.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės

29 komentarai
Naujausi komentarai (29)
Geriausiai ivertinti (29)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
LKL