Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

J.Bertomeu ministrei J.Šiugždinienei: neatmetame galimybės, kad bus imtasi daugiau priemonių

(14)
Vasario 28 d. 16:40
J.Bertomeu atsakė Lietuvos ministrei (BNS nuotr.)
J.Bertomeu atsakė Lietuvos ministrei (BNS nuotr.)
Šaltinis: Pranešimas spaudai

Švietimo mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė kreipėsi į Eurolygą su prašymu dalyvauti vidiniame posėdyje, kurio metu bus sprendžiamas lygoje žaidžiančių rusų klubų likimas. Iki šiol Eurolyga yra paskelbusti tik apie tai, jog šalies agresorės klubai negalės žaisti savo namų arenose.

„Visam pasauliui reaguojant į Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, negalime likti nuošalyje. Pasaulio bendruomenė, valstybės vienijasi, siekdamos padėti užpultai Ukrainai ir taikydamos vis naujas sankcijas ir kitas agresijos stabdymo priemones. Lietuvos Vyriausybė jau rekomendavo visiems sporto klubams ir sporto federacijoms nutraukti visus ryšius su Rusija: nedalyvauti toje šalyje vykstančiose varžybose, Lietuvoje nepriimti šios šalies sportininkų.

Visi kartu galime pasiekti, kad Rusija nutrauks Ukrainos puolimą, nekaltų žmonių žudynes. Tam reikalingas ir jūsų visų supratimas bei palaikymas. Prašau Eurolygos nutraukti bet kokius ryšius su Rusijos klubais iki tol, kol baigsis agresija prieš Ukrainą. Nenoriu, kad sportininkų, ne tik Lietuvos, bet ir visų kitų šalių, rankos būtų suteptos krauju. Tikiuosi jūsų supratingumo ir prašau leisti dalyvauti jūsų posėdyje pirmadienį, – kalbėjo J.Šiugždinienė

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu atsisakė J.Šiugždinienės dalyvavimo posėdyje, tačiau patikino, kad lyga svarstys ir kitas galimas sankcijas.

 „Dalinamės jūsų susirūpinimu dėl rimtos ir liūdnos situacijos, kurią išgyvename. Dabartinis konfliktas Ukrainoje paliečia visas mūsų visuomenės sritis ir akivaizdu, kad smurtas nėra atsakymas į bet kokį galimą kontekstą. Kita vertus, leiskite man pasidalinti su jumis, kad praėjusį penktadienį Eurolyga ir 18 Eurolygoje dalyvaujančių klubų griežtai pasmerkė bet kokius karo veiksmus, deja, vykstančius Ukrainoje, ir nusprendė, kad visos rungtynės, numatytos Rusijos Federacijoje, bus perkeltos į neutralias arenas.

Šių priemonių buvo imtasi siekiant apsaugoti varžybų vientisumą ir tęstinumą, o tai leidžia komandoms ir toliau ginti savo teisę rungtyniauti aikštelėje, tuo pačiu apsaugant žaidėjų, trenerių, sirgalių ir personalo ryšių vientisumą nepatiriant nė menkiausios rizikos. Tačiau tai neatmeta galimybės, kad šiandien posėdyje bus susitarta dėl tolesnių priemonių. Bijau, kad šios popietės susitikime negalėsite dalyvauti dėl jo privataus pobūdžio, tačiau mes labai vertiname jūsų pasiūlymą ir galimybę. Nepaisant to, mielai jums paskambinsiu ir pasidalinsiu jūsų žinute su klubų savininkais," – teigė Eurolygos vadovas.

Jau antradienį Sankt Peterburgo „Zenit“  klubas turėtų žaisti namų rungtynes su Vilerbano ASVEL krepšininkais, todėl sprendimas turi būti priimtas artimiausiu metu. Rusų klubai šiuo metu prašo atidėti jų namų rungtynes mėnesiui.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės

14 komentarai
Naujausi komentarai (14)
Geriausiai ivertinti (14)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys