Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

„Žalgiriui“ priklausantis talentas už Atlanto transformavosi, žavi savo progresu ir laukia posūkio NBA link (22)

Kovo 7 d., 11:00
I.Hartensteinas laukia, kol jį savo gretose matyti norės pagrindinė „Rockets“ komanda (Klubo nuotr.)
I.Hartensteinas laukia, kol jį savo gretose matyti norės pagrindinė „Rockets“ komanda (Klubo nuotr.)
Gabrielė Miknevičiūtė

Kauno „Žalgiriui“ priklausančio Isaiah Hartensteino pavardę dabar dažniau girdime kai kalba pasisuka apie Vokietijos rinktinę.

Tačiau iš Lietuvos į Plėtojimosi lygą išvykęs talentingas aukštaūgis galbūt ir tapo kiek primirštas mūsų šalyje, bet už Atlanto jo rodomas progresas sulaukia nemažai dėmesio.

I.Hartensteinui Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža klostėsi ne visai pagal planą – jį Hjustono „Rockets“ pasirinko 43-uoju šaukimu. Vis tik 19-metis vokietis nusprendė, kad jam naudingiau bus ne likti „Žalgiryje“, kur praeitą sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) jis žaidė po 13 minučių, o keliauti į Hjustoną bei būti šalia jį pasirinkusios „Rockets“ komandos.

Dabar aukštaūgis rungtyniauja Plėtojimosi lygoje – „Rio Grande Valley Vipers“ klube. Čia kadaise po traumos stažavosi dar Hjustone rungtyniavęs Donatas Motiejūnas.

REKLAMA

„Mano prioritetas – Hjustonas. Tai yra mano svajonė, vieta, kurioje noriu žaisti“, – dar rugsėjį Europos čempionato metu sakė I.Hartensteinas.

19-metis vaikinas šiuo metu Plėtojimosi lygoje yra vienas jauniausių žaidėjų. Keliais mėnesiais už jį jaunesnis yra tik 47-asis praėjusių metų naujokų biržos šaukimas Ike Anigbogu (Indianos „Pacers), jau spėjęs debiutuoti NBA, o taip pat – Terrance’as Fergusonas (Oklahomos „Thunder). Tiesa, pastarasis, pasirinktas 21-uoju šaukimu, Plėtojimosi lygoje praleido vos tris mačus, nes sulaukė „Thunder“ pasitikėjimo ir buvo rungtynių, kuomet jis NBA aikštėje praleisdavo net po daugiau nei 30 minučių.

I.Hartensteinas šiuo metu Plėtojimosi lygoje yra sužaidęs 31 mačą. Nors pradžia vokiečiui lengva nebuvo, jo sezono statistika dabar per 19 minučių siekia 9,5 taško (56 proc. „iš žaidimo“, 35 proc. trit., 70 proc. baud.), 6,7 atkovoto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir 1 blokuotą metimą.

Tuo tarpu žvelgiant į pastarąsias dešimt rungtynių, rodikliai būtų gerokai geresni: per 25 minutes jis pelno po 14,7 taško, atkovoja 9,4 kamuolio (puolime – 4,1), atlieka 1,7 perdavimo ir blokuoja 1,6 metimo.

REKLAMA

Pagal kovą po krepšiu puolime I.Hartensteinas patenka į tryliktuką lygos geriausiųjų.

Tiek „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, tiek I.Hartensteino agentas Tadas Bulotas buvo tikri dėl vieno – vokietis džiaugiasi, jog pasirinko vykti už Atlanto ir dabar ten yra laimingas.

Jo žaidimą stebintys skautai giria I.Hartensteiną už padidėjusį universalumą, agresyvumą po krepšiais, patobulėjusią gynybą ir labiau išlavintą aikštės matymą.

Prieš kelias savaites pas savo atstovaujamą žaidėją viešėjęs T.Bulotas teigė, jog I.Hartensteinui pavyko priaugti 6–7 kg svorio ir tapti grėsmingesniu po krepšiu, o ir koncentruojasi 213 cm ūgio krepšininkas labiau į vidurio nei sunkaus krašto puolėjo poziciją.

„Viskas liuks, vyksta darbas, jis daug sportuoja individualiai ir džiaugiasi, kad po truputį prisitaiko prie to žaidimo stiliaus, kuris mums, europiečiams, gal kiek keistas. Ir jam iš pradžių buvo keista ir sunku, bet dabar jis rado būdų, kaip tapti aktyviu, ir viskas einasi puikiai.

REKLAMA

Kiek ten buvau, jis kasdien dirbo su 3–4 treneriais, tobulino viską po truputį, judesius po krepšiu, nes labiau Isaiah dabar koncentruojasi į „penktą“ poziciją“, – sakė T.Bulotas.

Vokiečio agentas teigė, jog I.Hartensteinas savo darbu maloniai stebina visą Hjustono trenerių štabą, o ypač vyr. trenerį Mattą Brase’ą, kuris „Rio Grande Valley Vipers“ ekipoje dirba nuo 2012-ųjų.

„Visi yra labai patenkinti juo. Dar nelabai buvau susidūręs su situacija, kad kone kiekvienas klube dirbantis treneris prieitų ir sakytų, koks profesionalas Isaiah yra. Jie sakė, jog nebuvo įpratę prie žmonių, kuriuos reiktų varyti iš salės, o ne kviesti į ją (Juokiasi).

Vyr. treneris minėjo, jog nėra turėjęs žaidėjo, kuris per vieną sezoną padarytų tokį didelį šuolį ir taip greitai prisitaikytų. Jį tai maloniai stebina, nes vaikis – darbingas“, – džiaugėsi T.Bulotas.

Tačiau pagrindinis vokiečio tikslas žinoma yra NBA. Kokie yra jo šansai ten patekti ir ar jau kitą sezoną jį galime pamatyti pajėgiausioje pasaulio lygoje?

REKLAMA

„Rockets“ džiaugiasi, jog jis ryžosi išvykti į Plėtojimosi lygą, jog jam čia pavyko greitai prisitaikyti ir kad jis yra tame krepšinyje, kuris yra artimas NBA.

Matysime, kaip bus vasarą. Šnekame su klubu apie Isaiah ateitį pagrindinėje komandoje, bet kol kas planas toks, jog jis čia baigs sezoną, o vėliau „Rockets“, manau, norės jį matyti arčiau pagrindinės sudėties“, – mano 19-mečio agentas.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


22 komentarai
Naujausi komentarai (22)
Geriausiai ivertinti (22)
PRO komentarai (4)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Olimpinės žaidynės