Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Šventė Prienuose, kokios seniai nebuvo: potencialą parodęs LaMelo ir LaVaro emocijos šalia aikštės (34) FOTOGALERIJA

Sausio 9 d., 22:25
LaVaras Ballas emocingai stebėjo rungtynes (www.kavolelis.lt)
LaVaras Ballas emocingai stebėjo rungtynes (www.kavolelis.lt)
Edgaras Pulkovskis

Įprastą antradienio nūdieną Prienuose pakeitė šeimynėlė iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), kokios mūsų šalies krepšinio istorijoje nebuvo.

Iki rungtynių tarp Prienų–Birštono „Vytauto“ ir Kauno „Žalgirio-2“ likus kelioms valandoms populiariausioje miesto picerijoje nebuvo laisvų vietų.

„Pavėlavome vos 13 minučių ir mūsų staliuką atidavėte kitiems?“, – piktinosi keli vyrukai, kurie labai norėjo prieš mačą pasistiprinti skaniausių picų mieste.

„Atsiprašome, bet vietų neturime ir picų reikės laukti apie 45–50 minučių“, – šypsojosi picerijos darbuotoja.

Buvo akivaizdu, kad Prienuose vakaras bus kitoks nei įprasta, kadangi tikra krepšinio šventė šiame vos 10 tūkstančių gyventojų turinčiame miestelyje tapo draugiškas mačas tarp „Vytauto“ bei jaunųjų žalgiriečių.

REKLAMA

Likus pusantros valandos iki susitikimo pradžios 6 vaikinukai parduotuvėje įsigijo po 3 to gėrimo, apie kurį rašyti nuo sausio 1 dienos nevalia.

„Šausime prieš rungtynes, kad smagiau būtų žiūrėti Ballų žaidimą“, – šypsojosi jie.

Stebėti brolių Ballų debiuto susirinko ne tik sausakimša Prienų arena, bet ir krepšinio pasaulio žinomi veidai: LKL prezidentas Remigijus Milašius, buvęs „Šiaulių“ prezidentas Adomas Klimavičius, buvęs komandos žaidėjas Dainius Šalenga, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir dar būrys žinomų veikėjų.

Atėjusiems į rungtynes pilnamečiams merginos dalino nemokamai „Red Bull“ energetinio gėrimo skardines. Salėje garsiai grojo JAV populiari muzika ir keli „G&G Sindikato“ hitai, o garsas sklido ne per arenoje esančius garsiakalbius, o per specialiai šiam mačui atgabentus ir pastatytus arenos šonuose.

„Vytautas“ norėjo ypatingiems asmenims skirtoje eilėje išrikiuoti minkštas kėdes, kokios yra „Siemens“ ar „Žalgirio“ arenoje, bet tokių gauti nepavyko, todėl teko apsiriboti paprastomis kėdėmis.

REKLAMA

Žaidėjų pristatymo metu buvo kalbama ir angliškai, ir lietuviškai, o šalia Lietuvos trispalvės plevėsavo 50 žvaigždučių turinti JAV vėliava.

Virginijus Šeškus startiniame penketuke ant parketo išleido vyresnįjį Ballą – LiAngelo. Per pirmąsias tris minutes šis progų pasižymėti neturėjo ir komandos draugai nelabai žiūrėjo į jo pusę, bet beveik įpusėjus kėliniui Ballas iššovė tritaškį, kuris išsisuko iš krepšio ir salėje nuvilnijo atodūsis.

Tuo metu įprastai sekretoriato vietoje sėdėjęs LaVaras suplojo rankomis ir paskatino sūnų: „Mesk toliau, mesk toliau.“

Pagaliau aikštelėje pasirodęs LaMelo Ballas iš karto norėjo pakelti ant kojų visą salę, kai parodė driblingo sugebėjimus ir metė labai tolimą bei sunkų tritaškį, kuris atsitrenkė į lentą. Šis epizodas prajuokino tiek LaVarą, tiek visą „Vytauto“ atsarginių suolą, o V.Šeškus nesusilaikė nenusikeikęs.

Netrukus 16-metis reabilitavosi, kai greitoje atakoje atliko įspūdingą perdavimą komandos draugui – ant kojų pakilo visa salė, o LaVaras plačiai išsišiepęs plojo iš visų jėgų.

„Perduok kamuolį, nesikarščiuok“, – savo sūnų LaMelo ramino LaVaras po to, kai šis atliko skubotą ir netikslų perdavimą.

REKLAMA

LaMelo parodė savo greitį ir staigumą, bet išryškėjo ir jo trūkumai – dukart savo aikštės pusėje pametė kamuolį. Vieną sykį tuomet, kai norėjo prasimesti kamuolį varžovui tarp kojų. Sūnų atsistojęs toliau drąsino LaVaras.

Antrajame kėlinyje suveikė ir Ballų tandemas: LaMelo perdavė kamuolį LiAngelo ir šis puikiu judesiu suklaidino varžovą bei pelnė lengvus taškus iš po krepšio. Kai LaMelo keliavo ant suolo, tėvas plojo ir kartojo „puikiai padirbėta, puikiai padirbėta.“

Minutės pertraukėlės metu LaVaras nepraleido progos paganyti akis į „Vytauto“ šokėjas. Jis su šalia sėdinčiais bendražygiais aptarinėjo merginų judesius ir plačiai šypsojosi.

Per pirmuosius du kėlinius „Vytautui“ akivaizdžiai trūko motyvacijos – gynyboje nebuvo persistengiama, o puolime buvo žaidžiama dažniausiai be jokių derinių. Po pertraukos vaizdas aikštelėje pasikeitė ir „Vytautas“ ėmė gintis kur kas aršiau, o tai leido perimti vieną kamuolį po kito.

Tomas Dimša po LaMelo perdavimo ataką baigė dėjimu, dar kartą tai norėjo padaryti, bet sutrukdė žalgiriečiai. Vis dėlto paskutinėmis kėlinio sekundėmis pavyko sudrebinti krepšį efektingu dėjimu po perimto kamuolio. LaVarą sužavėjo efektingai šiame mače žaidęs T.Dimša ir Ballas atsistojęs jam plojo ir kartojo „tai yra krepšinis.“

REKLAMA

Darsyk broliai apie save priminė ketvirtajame kėlinyje, kai LaMelo gražiai suklaidino du varžovus ir perdavė kamuolį LiAngelo, kuris buvo laisvas po krepšio ir jam beliko sutvarkyti formalumus.

Jau kitąmet Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) norintis žaisti LiAngelo tikrai neparodė nieko tokio, dėl ko jis galėtų būti patekęs į šios lygos klubų akiratį. Tuo tarpu LaMelo greitis, staigumas, ilgos rankos, ūgis ir pasitikėjimas savimi tikrai teikia vilčių, jog LaVaras ne veltui jį mato Los Andželo „Lakers“ ekipoje.

Galima sakyti, kad LaMelo praverstų „Žalgirio“ jauniams Eurolygos atrankos turnyre, bet tik su sąlyga, jeigu treneris sugebės paaiškinti, jog nederėtų šaudyti skubotų tritaškių per rankas ar daryti šou elementų, kurie dažnai baigdavosi klaidomis. 

Pirmasis vakaras Prienuose pavyko. Pažiūrėsime, ar lygiai tokį patį ažiotažą kels antrasis draugiško turnyro mačas, kuris vyks sausio 15 dieną ir tuomet bus žaidžiama su Vilniaus „Lietuvos ryto“ jauniais.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


34 komentarai
Naujausi komentarai (34)
Geriausiai ivertinti (34)
PRO komentarai (6)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti