Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

„Ryto“ akiratyje atsidūręs aukštaūgis atskleidė savo prioritetus kitam sezonui: Lietuva nėra geidžiamiausia opcija (35)

Birželio 26 d., 06:00
S.Kulvietis nori likti Ispanijoje
S.Kulvietis nori likti Ispanijoje
Gabrielė Miknevičiūtė

Saulius Kulvietis praėjusią vasarą pirmą kartą paliko Lietuvą, kad žengtų žingsnį į priekį savo karjeroje. Puolėjas po solidaus sezono Prienuose išvyko į Badalonos „Joventut“ klubą Ispanijoje.

„Buvo daug geriau nei tikėjausi! Gyvenimo sąlygos buvo labai labai labai geros, neįsivaizduoju, kur galėtų būti geriau. Nėra nuo skųstis: Ispanija, oras geras, maistas skanus, gyveni prie jūros. Net neįsivaizduoju, kuo galėčiau būti nepatenkintas“, – į Lietuvą atostogauti grįžęs dabar savo patirtimi ir sprendimu džiaugėsi S.Kulvietis.

Lietuviui teko rungtyniauti vien Ispanijos pirmenybėse, kuriose per 20 minučių pelnydavo po 6,9 taško, atkovodavo po 2,5 kamuolio, atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 5,4 naudingumo balo.

S.Kulvietis pripažįsta – pirmieji metai užsienyje, nors ir buvo smagūs, bet nebuvo lengvi. Nauja komanda, nauja šalis, nauji įpročiai ir net naujas treniruočių režimas.

REKLAMA

Jeigu Lietuvoje dauguma klubų rengia po dvi treniruotes per dieną po maždaug porą valandų, Ispanijoje S.Kulvietis susidūrė su visiškai kitokia tvarka. Tvarka, privertusia dirbti itin sunkiai ir susidurti su to pasekmėmis – traumomis.

„Manau, kad Ispanija buvo tikrai gera vieta man, nes lyga ten – labai gera, gavosi rimtas pasitikrinimas iškart. Tik buvo tikrai labai sunkus sezonas: tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Treniruotės buvo sunkios, sportavome labai daug, treneris taip pat buvo griežtas šiuo klausimu, o pradžioje ir mūsų komandai sunkokai sekėsi. Taip viskas susidėjo.

REKLAMA

Mano komandoje vyko po vieną treniruotę per dieną, bet ir ji buvo ilgesnė nei Lietuvoje dvi – apie 4 valandos. Tas buvo keisčiausia, nes Lietuvoje viena stipri treniruotė įtelpa į 2 valandas. Ten buvo labai norima viską aprėpti vienu ypu, krūvis buvo žiauriai didelis, buvo žiauriai sunku, po to jau pripratau.

Tačiau būtent dėl nuovargio turėjau problemėlių ir aš, ir kiti – treniruotės gale vis būdavo, kad kas iškrisdavo. Minimaliai, bet vis tiek būdavo, bent po kartelį per sezoną tikrai vis kažkas koją ar kažką išsisukdavo“, – apie kontroversišką treniruočių rėžimą dabar jau su šypsena kalbėti galėjo lietuvis, pridėjęs, kad rezultatų nedavęs prakaito liejimas galiausiai iš posto išstūmė ir trenerį.

Badaloną, kurioje rungtyniavo Saulius, ir Barseloną skiria viso labo 10 kilometrų, todėl draugų, norinčių aplankyti Kataloniją, Kulviečių namuose sezono metu netrūko.

„Draugų... Ojei, labai daug atvažiavo (Juokiasi). Ne tiek jie prašėsi, kiek mes draugiški dažnai pasiūlydavome, pakviesdavome. Atkeliavo ir tėvai, žmonos sesė lankėsi gal penkis kartus, svečių kambarys nuolat buvo užimtas. Taip jau buvo, kai gyvenome patogioje vietoje: skrydis patogus, nuo Barselonos skiria tik 10 kilometrų, tai čia tas pats, kas gyventume užmiestyje“, – pasidžiaugė S.Kulvietis.

REKLAMA

„Joventut“ sezoną užbaigė 15 pozicijoje ir buvo viena lygos vidutiniokių.

Komandoje netrūko ir Lietuvoje žinomų veidų: jai atstovavo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius Nicolas Laprovittola, taip pat trumpam su Kauno „Žalgiriu“ sutartį pasirašęs Maalikas Waynsas, o Dominikas Mavra sezono metu atsikėlė į Panevėžio „Lietkabelį“.

S.Kulvietis šypsosi – su jais buvo galima pakalbėti ne vien apie krepšinį. Jei M.Waynso žinios apie Lietuvą, logiška, kad liko kuklesnės, tai N.Laprovittola sugebėdavo ir pašnekėti mūsų kalba, ir prisiminti jam patikusius patiekalus.

REKLAMA

„Laprovittola visai nemažai lietuviškų žodžių dar vis žinojo, ir patiekalus – cepelinus ir keptą duoną. Nemažai jis man ten visko prisiminė (Juokiasi). O Waynsas Lietuvoje buvo neilgai, prisimena mažiau, bet paklausinėjo, kaip sekasi žaidėjams ir komandoms Lietuvoje“, – pasakojo S.Kulvietis.

Jei kai kuriems Ispanijoje žaidusiems lietuviams įspūdį vis padarydavo vietinių žaidėjų vaidyba, tai S.Kulvietis sako, jog nieko išskirtinio nepamatė. Aktyviai ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) kovas stebėjęs puolėjas sako – mūsų šalyje aktorinius sugebėjimus kai kurie rodo net dažniau.

„Šiais laikais jau visi vaidina. Kiek pažiūriu Lietuvos lygą, joje žaidėjai vaidina dažniau. Ispanijoje yra daug labai aukšto lygio komandų, gal šie žaidėjai jaučiasi pranašesni, bet kad išskirtinai vadintų, nepasakyčiau“, – pastebi jis.

Kone apmaudžiausia S.Kulviečiui Lietuvoje krepšinyje tai, kad buvusi jo komanda Prienų–Birštono „Vytautas“ liko be vietos LKL. Ballų manija buvo aptarinėjama visame pasaulyje, o klausimų apie juos bei tai, kas yra tas „Vytautas“, S.Kulvietis sulaukdavo ir savo komandoje.

„Gaila, aišku gaila. Manau, kad Prienų komanda įnešdavo savitumo į lygą. Bet gavosi, kaip gavosi. Nežinau, gerai ar blogai, kad jie Ballus atsivežė, sako čia visi, jog jie sugadino „Vytautui“ sezoną, bet ir iki Ballų jie buvo paskutiniai. Aišku, gero irgi jie nepridėjo.

Bent skolas komanda išsigydė, o dabar nežinau, ką veiks. Gaila Šeškaus, žmogus tiek stengėsi ir dabar taip gavosi.

Ballus Ispanijoje aptarinėjo visi, visi žinojo, kas vyksta, o kuomet dar sužinojo, kad čia – mano buvusi komanda, klausė: „Kokioje tu čia mėgėjų komandoje žaidei?“ Juokavome, žinoma. Bet paaiškinau jiems, kokia ten buvo finansinė situacija ir kodėl taip nutiko, visiems buvo įdomu ir tuo pačiu, žiūrint į Ballus, truputį juokinga..

REKLAMA

Na, bet visi sužinojo ekipą, kurios iki tol nežinojo“, – dvipusę situaciją nupasakojo jis.

Šiuo metu S.Kulvietis – laisvasis agentas, kuris dar nežino, kur pakryps jo karjera. Krepsinis.net jau rašė, kad puolėjas jau yra atsidūręs ir Vilniaus „Ryto“ akiratyje, beje, jau toli gražu ne pirmus metus iš eilės.

Tačiau lietuvis sako, jog priima visus pasiūlymus, nors labiausiai norėtų likti Ispanijos lygoje.

REKLAMA

Dar prieš sezoną jis minėjo, kad norėtų įsitvirtinti „Liga Endesa“ pirmenybėse ir šis planas nepasikeitė. Vienintelis erzinantis dalykas Ispanijoje – vietinių lėtumas ir neatsakingumas, tačiau visa tai lietuviui nublanksta prieš privalumus. Taip, Lietuvoje draugai ir artimieji – šalia, tačiau šiais laikais pakanka vos kelių valandų lėktuve, kad atsidurtum Ispanijoje, prideda aukštaūgis.

„Sąlygos ten yra puikios, tai jei bus pasiūlymų, manau, kad teikčiau pirmenybę Ispanijos klubui. Bet susideda daug niuansų ir jei pasiūlymo nebus, tai nebus.

Man tai buvo pirmi metai, kurie niekada nėra lengvi, reikia laiko prisitaikyti, dar į stiprią lygą atvykau. Antrus metus būtų lengviau, žinant ir lygą, ir žaidėjus, ir teisėjus, ir kai kurių taisyklių traktavimą. Atrodo, paprasti niuansai, bet jie susideda“, – sakė S.Kulvietis, netrukus argumentavęs savo norą likti.

„Lietuvoje visada patogiausia žaisti, bet dabar, praleidus metus užsienyje, norėtųsi dar pabūti čia. Nauja patirtis, naujos komandos, nauji žaidėjai. Nes LKL kiek buvau, kokius 8 metus, tie žaidėjai tarpusavyje keisdavosi, komandos būdavo tos pačios ir gaudavosi monotonija.

Bet reikės dėliotis pliusus ir minusus, visiems pasiūlymams esu atviras, o tada žiūrėsime“, – šypsojosi jis. Beje, su „Joventut“ vadovais lietuvis jau spėjo minimaliai aptarti galimą bendradarbiavimą, tačiau kol kas – nieko daugiau.

REKLAMA

Jūros gerybes  bei paeliją S.Kulvietis dabar jau yra mielai iškeitęs į šeimos ruoštus šaltibarščius, cepelinus ir kugelį. Tačiau atostogos jam jau eina į pabaigą. Net ir iškart po sezono lietuvis sporto neužleido, o dabar pradės galvoti ir apie būsimą karjeros etapą.

„Man poilsis baigėsi, pradėjau judėti aktyviau, metas pradėti ruoštis sezonui“, – šypsojosi jis.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


35 komentarai
Naujausi komentarai (35)
Geriausiai ivertinti (35)
PRO komentarai (3)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA