Pasibaigęs. 06-09 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
84
7bet-Lietkabelis
91
Pasibaigęs. 06-10 03:00
NBA
Celtics
105
Mavericks
98
Pasibaigęs. 06-10 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
91
Rytas
81
Pasibaigęs. 06-10 19:30
Draugiškos
Lietuva
100
Libanas
71
Pasibaigęs. 06-11 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
98
Wolves Twinsbet
87
Pasibaigęs. 06-12 18:50
Betsafe-LKL
Rytas
88
Žalgiris
87
Pasibaigęs. 06-12 19:30
Draugiškos
Lietuva
105
Libanas
66
Pasibaigęs. 06-13 03:30
NBA
Mavericks
99
Celtics
106
Pasibaigęs. 06-14 19:30
Draugiškos
Lietuva
95
Libanas
66
Pasibaigęs. Vakar 03:30
NBA
Mavericks
122
Celtics
84

Po galingos pergalės N.Pacevičius kvestionavo arenos lankomumą: tikiuosi pilnesnių tribūnų (8) VIDEO interviu

Gegužės 22 d., 22:55
N.Pacevičius stebėjosi mažu sirgalių kiekiu arenoje („Betsafe-LKL“ nuotr.)
N.Pacevičius stebėjosi mažu sirgalių kiekiu arenoje („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Wolves“ Twinsbet“ pergale atidarė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį. Vilkai daug kam netikėtai beveik visą mačą laikė žaidimo gijas savo rankose ir nokautavo Vilniaus „Rytą“, atsidurdami žingsniu arčiau LKL finalo (96:85).

„Sveikinu žaidėjus. Pirmosios rungtynės visada būna truputį nervingos, – po mačo sakė vilkų treneris Nedas Pacevičius. – Komanda, kuri pirma labiau susitvarko su nervais ir įtampa, turi didesnius šansus laimėti. Šiandien tokie buvome mes, bet reikia suprasti, kad tai – tik pirmoji pergalė šioje serijoje. Penktadienį viskas prasidės iš naujo.“

REKLAMA

– Kas geriausiai veikė gynyboje prieš „Ryto“ pagrindinius žmones, įskaitant ir pristabdytą Marcusą Fosterį?

– Tokiose rungtynėse taktiniai sprendimai turi įtakos, bet svarbiausia yra asmeninė gynyba ir individualūs dalykai, kontaktas, fiziškumas. Galvoju, kad šiuo keliu nori eiti ir „Rytas“, mes taip pat norime taip daryti. Penktadienio rungtynės bus dar fiziškesnės. Mačas nebuvo gražus sirgaliams, bet sudėtingos teisėjams. Visgi tai yra vienintelis būdas išsitraukti pergalę.

– Kiek tokiose serijose yra svarbu taktika, o kiek noras ir kovingumas?

– Antras variantas yra realesnis. Mes su „Rytu“ žaidėme jau ketvirtą kartą šį sezoną. „Rytas“ turėjo savaitę laiko pasiruošti, o mes – tik keletą dienų. Logiška, jog per kelias dienas kažko taktiškai daug nepriruoši. Normalu, kad ant tokių bėgių važiuoji visą sezoną.

– Ką norėtumėte pataisyti per 48 valandas?

– Nepaisant to, kad šiandien kovėmės tarsi išprotėję, bet „Rytas“ vis tiek atsikovojo 20 kamuolių puolime. Tai nėra arti jų skaičių. Jie gerokai viršijo jį viršijo. Vienas iš pagrindinių aspektų yra varžovų atkovoti kamuoliai, o kitus dalykus pasilaikysime sau.

REKLAMA

– Kaip galėtumėte pakomentuoti slogią Vaido Kariniausko atkarpą?

– Mes turime 11 žaidėjų, kurie yra pasiruošsę žaisti. Logiška, kad tokiuose mačuose atsirenkame aiškią rotaciją, bet visi turi būti pasiruošę žaisti – tiek Vaidas, tiek kiti, kurie žaidė mažiau. Vaidas yra visiškai pasiruošęs mums padėti.

– Kaip Christianui Mekowulu ir Regimantui Miniotui sekasi užkamšyti skyles, kurias paliko Garrisonas Brooksas?

– Sekasi. Regimantui tai nėra nauja pozicija. Kai kuriuose klubuose jis žaisdavo penktu numeriu, turėjo atkarpų. Jiems tenka didesnis krūvis, bet su tuo jie susitvarko gerai.

– Prie Marcuso Fosterio stojo gintis ne Arnas Beručka, o Jeffery Tayloras ir Tre'Shawnas Thurmanas. Kas lėmė tokį pasikeitimą?

– Mes turėjome trejas rungtynes su jais, kuriose kažkas veikė, o kažkas ne. Normalu, kad komandos daro tam tikras korekcijas. Mes turėjome pasikeitimų, kurie kažkur davė naudos, o kai kurie turėtų duoti naudos likusioje serijoje.

– Kiek neramina tokie epizodai, kai ant parketo krenta Jeffery Tayloras ir T.Thurmanas?

REKLAMA

– Po pastarųjų rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ kiekvienas nukritimas labai skaudžiai atrodo. Sezono pabaigoje atkarpos tarp rungtynių mažėja, todėl ir laiko atsistatymui yra mažiau. Nieko nepasakysiu, mūsų štabui ir „Ryto“ treneriams tokie momentai nėra patys maloniausi.

– Paskutinėmis akimirkomis žaidėjams rodėte nebeatakuoti, bet R.Miniotas vis tiek įdėjo iš viršaus. Tai – emocijos, ar turite pastabų auklėtiniams?

– Žiūriu į tai paprastai, emocijos ar ne, bet jei varžovai tokioje situacijoje ginasi, tuomet tu turi pulti. Nematau tame nieko asmeniško. Tokiuose momentuose turime jausti pagarbą vieni kitiems. Nebuvo nieko asmeniško. Nemanau, kad „Rytas“ turėjo tai priimti asmeniškai.

– Ar sutinkate, kad abi komandos yra panašiai patyrusios?

– Kažkiek taip. Naujas klubas ar ne, bet kokiu atveju yra sunku greitai susiklijuoti. Kai kurie „Ryto“ žaidėjai kartu žaidžia 3–4 metus. Patirties turime, bet daug ką sprendžia komandos susiklijavimas per visą sezoną.

– Kitas mačas jums – namuose. Kokių tribūnų tikitės antrose rungtynėse?

– Tikiuosi pilnesnių tribūnų, o svarbiausia, kad būtų geros ir žiūrovams įdomios rungtynės, kurioje būtų gera atmosfera.

REKLAMA

– Šiame mače susirinko neįprastai mažai sirgalių. Ar 4 tūkstančiai žiūrovų nustebino?

– Kažkiek nustebino. Kaip ir minėjau, tikiuosi pilnesnių tribūnų penktadienį. Žinoma, dabar yra savaitės vidurys, žmonės galbūt skaičiuojasi, kad laukia dar daug rungtynių. Atmetus skaičių, atmosfera šiandien buvo labai gera.

– Akivaizdu, kad jūsų laukia priešiška atmosfera visos serijos metu. Kiek viduje akcentuojate emocijų tvardymą ir atsiribojimą nuo konfliktų?

– Jūs man parodykite rungtynes, kuomet mes neturėjome priešiškos atmosferos. Ar žaistume su „Rytu“, ar su kita didesne Lietuvos komanda. Mes tą žinome, mes tą jaučiame, mes to tikėjomės. Mes tikimės, kad kitose rungtynėse viso to bus dar daugiau.

– Kokią žinutę norėtumėte nusiųsti savo komandos sirgaliams, kurie šiandien apsilankė rungtynėse?

– Linkiu ir toliau mus palaikyti. Žinoma, galbūt sirgalių norėtųsi dar daugiau, bet viso sezono metu namų ir išvykos rungtynėse jaučiame šiltą jų palaikymą. Stengiamės dėl tų žmonių ir norime jiems atiduoti duoklę.

„Ilgoji pertrauka“: Europos lygų TOP10 – savų trenerių saugojimas, legionierių pasirinkimai, minkščiausia lyga, klubų finansinės problemos, didžiausią tvarką įvedusios pirmenybės, kur reikia pasitempti LKL ir kaip ją mato užsieniečiai


Gairės: lkl, wolves, pacevičius
8 komentarai
Naujausi komentarai (8)
Geriausiai ivertinti (8)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Redakcija rekomenduoja