Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

N.Pacevičius apie neraminančią Ą.Tubelio tendenciją: nesinori, kad atsirastų tokių atvejų, nes užuomazgos – ryškios (33) VIDEO interviu, FOTOGALERIJA

Gegužės 18 d., 21:02
N.Pacevičius išvedė „vilkus“ į pusfinalį („Betsafe-LKL“ nuotr.)
N.Pacevičius išvedė „vilkus“ į pusfinalį („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ketvirtuoju bandymu įveikė ketvirtfinalio barjerą – anksčiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) šis etapas buvo užkeiktas.

Sostinės ekipa po atkaklios kovos 2:1 eliminavo Klaipėdos „Neptūną“ bei pusfinalyje jau laukia derbio prieš Vilniaus „Rytą“.

Po kertinės pergalės prieš uostamiesčio ekipą, „Wolves Twinsbet“ strategas Nedas Pacevičius neslėpė palengvėjimo, turėjo kritikos Ąžuolui Tubeliui, o prognozuoti pusfinalio dar nesiėmė.

„Sveikinu žaidėjus ir klubą. Noriu padėkoti „Neptūnui“ už tikrai gerą kovą ir geras pamokas ateities kovoms. Manau, kad gavome labai kompetentingą varžovą tokioje serijoje. Tikrai džiaugiamės. Išskirtinai padėkoti noriu savo žaidėjams, nes, neslėpsiu, pastarosios kelios dienos tikrai buvo nelengvos, bet tai, kaip jie sureagavo ir šiandien aukojosi... Tiek Jeffery Tayloro, tiek Tre’Shawno Thurmano situacijose. Tikrai žemai lenkiu galvą prieš savo žaidėjus ir manau, kad jie tikrai parodė, jog tokiose rungtynėse dar labiau susiklijavome“, – po mačo teigė N.Pacevičius.

REKLAMA

– Praėjusį sezoną patekti į pusfinalį nepavyko, šįkart tai įgyvendinote. Kiek laukta ši pergale buvo tiek jums, kaip treneriui, tiek visai organizacijai?

– Laukta. Pernai aš buvau tos komandos dalis ir patyriau viską iš kiek kitokios pozicijos, bet skaudėjo taip pat, kaip ir visiems klubo atstovams. Neslėpsiu, kad tas akmenukas nuo širdies nukrito. Buvo sunkios dienos ir turint tą patirtį iš praeitų metų, aš tikrai suprantu žaidėjus, kurie vijo tas mintis šalin. Kalbėjo apie tai su žiniasklaida ir patys stengėmės tas mintis nuvyti, bet nori ar nenori, gegužė buvo užkeikta ir norėjosi tai perlipti. Smagu, kad žengėme tą žingsnį, bet jau kalbėjome apie tai, kad jokie darbai neatlikti. Vienas etapas praeitas, laukia kitas. Tiesiog turime kažkiek pailsėti, prasivalyti galvas ir išsigydyti traumas. Nežinau, kiek turėsime žaidėjų pirmadienį, bet turime ruoštis pusfinaliui.

– Svarbiausia jūsų pergalė vyriausiojo trenerio karjeroje?

REKLAMA

– Kaip vyriausiojo trenerio – faktas. Tikrai nėra ta mano patirtis kažkokia labai didelė, bet šitame trumpame laikotarpyje – taip.

– Kiek patenkintas esate komandos ramybe ir užtikrintumu lemiamose kertinių rungtynių akimirkose?

– Aš galvoju, kad pagrindinius atsakymus gavau vakarykštėje treniruotėje. Tikrai buvo daug klausimų, kaip žaidėjai sureaguos po rungtynių Klaipėdoje. Po vakarykštės treniruotės man tapo aišku, kad išeisime visiškai kitokie nei buvome Klaipėdoje. Tas spaudimas, kurį mes laikėme, nors trečiajame kėlinyje kiek ir sumažėjo... Norėtume taip žaisti 40 minučių. Nieko nenoriu sakyti, bet kai kurie teisėjų sprendimai man šiandien buvo visiškai nesuprantami. Dėl to mes praradome du žaidėjus. Buvo nelengva, bet džiaugiuosi už pasiaukojimą ir tuos žaidėjus. Mes iškentėjome.

– Vienas jūsų klubo žmonių Ąžuolą Tubelį pavadino vienu nešvariausių žaidėjų lygoje. Kaip tai atrodė jūsų požiūriu?

– Mano nuomonė tokia, kad man labai smagu, jog turime tokį žaidėją augantį Lietuvoje ir matome jį čia, vietoje. Beprotiškai didelis talentas, beprotiškai sunku buvo jį stabdyti. Iš kitos pusės, per daugybę metų LKL turėjome gerų žaidėjų, bet prastų pavyzdžių, užsiimančių nešvariais veiksmais. Aišku, aš pavardėmis neminėsiu, bet jūs tai žinote. Aš labai nenoriu, kad atsirastų naujų tokių atvejų, nes tos užuomazgos šioje serijoje buvo labai ryškiai matomos.

REKLAMA

– Buvo teorijų, kad „Neptūnas“ netikėtais pralaimėjimais siekė atkrintamosiose susitikti būtent su jumis. Ar tos kalbos pasiekė jūsų ausis ir pavertė triumfą malonesniu?

– Aš atvirai pasakysiu, ta tema net nebuvo kažkokio pagrindo šnekėti. Taip, jie turėjo pergalių seriją, laimėjo prieš „Rytą“ išvykoje, prieš „Žalgirį“ namie, bet nesėkmės prieš Pasvalį ir Kėdainius... Aš vis tiek manau, kad ta tiesa gyvenime yra kažkur per vidurį. Jei jie sezono metu tai laimėdavo, tai pralaimėdavo, buvo tarp šeštos ir aštuntos vietų, bet visur yra balansas. Gera komanda, gerai treniruojama, bet, atvirai kalbant, po jų pergalės prieš „Žalgirį“ kažko panašaus ir tikėjomės.

REKLAMA

Mums patiems po pergalės prieš „Žalgirį“ kitose rungtynėse buvo nelengva. Noriu atmesti tas konspiracijas, nes man tai būtų žiauriai negarbinga ir žeistų mano komandą, jei kažkas nori mus rinktis. Tegul. Jei taip yra, mes tai paimsime.

– Ką galima pasakyti apie karjeros rekordus gerinusio Kristupo Žemaičio pasirodymą ir jo reakciją į nesėkmę Klaipėdoje?

– Kristupas yra vienas iš tų pavyzdžių, kuriuos ir minėjau. Taip, puolime tritaškiai buvo šeši iš šešių ir tai yra svarbu. Reagavome į prastus mūsų sprendimus puolime. Žinome, kaip „Neptūnas“ ginasi ir tie tritaškiai atėjo iš to, kad išsprendėme savo reikalus apžaisdami „Neptūno“ sistemą. Žemaitį noriu paminėti kaip vieną iš tų žmonių, kurie davė tą akcentą rungtynių pradžioje spausdami kamuolį ir išjunginėdami pagrindinius „Neptūno“ gynėjus. Labai už jį smagu, nes sezono metu buvo visokių bangavimų. Man, kaip treneriui, jis jau ne kartą davė atsakymą, kad juo galima pasitikėti.

– Pajuokaujant, dabar laukia trejos išvykos rungtynės su „Rytu“, kaip jaučiatės prieš šią seriją?

– Po to, kaip jaučiuosi pastarąsias dienas, nemanau, kad mane kažkas jau nustebins. Laukiame žiūrovų, manau, kad Vilniaus miestui ir apskritai krepšinio gerbėjams bus gera savaitė, gal net pusantros. Daug rungtynių, vienos paskui kitas. Manau, kad istorijoje yra pirmas toks įvykis. Laukiame daug žiūrovų ir geros atmosferos.

REKLAMA

– Kas yra šios poros favoritai?

– Aš tikrai galvoju, kaip išspręsti savo kažkokius žaidimo klausimus, o tas etiketes, nepykite, bet klijuojate jūs, žurnalistai.

– Balso daugiau praradote per rungtynes ar po jų?

– 50 prieš 50.

– Užsiminėte apie Jeffery Tayloro ir Tre’Shawno traumas, gal jau aišku, kiek tai rimta?

– Aišku, pirma mintis – tikimės, kad nieko labai stipraus. Lauksime, ką pasakys medikai. Tikimės, kad jie bus artimiausiose rungtynėse.

– Ką keičia Garrisono Brookso iškritimas?

– Jis yra iš tų žmonių, kurių per savo karjerą dar mačiau mažai. Imlus žmogus, jam tai yra pirma patirtis Europoje ir tai, kaip jis priima tą informaciją, yra įspūdinga. Jo transformacija nuo atvykimo iki to, ką matėme pastarosiose rungtynėse... Ši netektis daug keičia. Sezono eigoje turbūt gynėjų grandyje turėjome daugiau problemų, dabar su tuo viskas gerai, nusispjaunant. Su didelių žmonių rotacija jau yra žymiai sunkiau. Visi žaidėjai turi slinktis per pozicijas. Kažkur prarandame ūgio, bet tikiuosi, kad kažkur iš to galime ir išlošti.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


33 komentarai
Naujausi komentarai (33)
Geriausiai ivertinti (33)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys