Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

„LKL asmenybė“: pergalingas L.Kvedaravičiaus tritaškis su pražanga, ypatinga „Sakalų“ aura bei pinigų įtaka krepšiniui (3)

Gegužės 8 d., 14:04
Šiuo metu didžiąją laiko dalį L.Kvedaravičius skiria politikai (Fotodiena.lt nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Ar žinojote, jog šis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas yra jau dvidešimt pirmasis? Šia proga portalas Krepsinis.net pristato jums rubriką „LKL asmenybė“, kuri jus kas savaitę supažindins vis su kitu šioje lygoje spindėjusiu krepšininku bei pateiks įdomių ir galbūt mažai kur girdėtų faktų.


Šiuo metu labiau politikos nei krepšinio pasaulyje gyvenantis Linas Kvedaravičius nuo pat ankstyvo ryto – užsivertęs darbais. „Galime pasikalbėti rytinėje dienos pusėje, maždaug nuo devynių. Vėliau būsiu kiek užsiėmęs, vakare laukia televizija“, – savo sustyguotos dienotvarkės planus dėstė buvęs krepšininkas, Liberalų sąjūdžio partijos narys.

Į profesionalaus krepšinio aikštelę 17-metis L.Kvedaravičius įžengė 1984-aisiais metais, kuomet apsivilko Vilniaus „Statybos“ marškinėlius ir kartu su šia komanda 1986-aisiais jis iškovojo Lietuvos taurę.

„Laikas, kai žaidžiau krepšinį, buvo svarbus ir įsimintinas etapas mano gyvenime. Formavausi tiek kaip asmenybė, tiek kaip žaidėjas“, – pokalbį pradėjo L.Kvedaravičius.

REKLAMA

Šešerius metus praleidęs „Statybos“ gretose, po dvejų metų pertraukos, 1992 metais, sportininkas persikėlė į kitą sostinės komandą – vos susikūrusius „Sakalus“. Pirmas komandos blynas antroje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje (LKAL) prisvilęs nebuvo – „Sakalai“ pirmenybėse užėmė antrąją vietą, o po metų tapo čempionais ir taip iškovojo kelialapį į LKL.

„Jauni žaidėjai, įžengę į LKL, ne visada yra pasiruošę šiaim lygiui. Kartais jiems prireikia kelerių metų adaptacijai, tam, kad parodytų visus sugebėjimus. Retas pirmaisiais metais LKL žiba kaip žvaigždė“, – kalbėjo krepšinio specialistas.

Tiesa, pats 27-erių komandos kapitonas jau pirmajame sezone LKL buvo per plauką nuo rezultatyviausių žaidėjų dešimtuko: rinko po 17,7 taško, atkovodavo po 2,5 atšokusio ir perimdavo po 1,6 kamuolio. Tikrą tritaškių šou krepšininkas surengė kovoje su Šilutės „Šilute“, kuomet pataikė 9 iš 12 tolimų metimų ir pelnė 37 taškus bei 36 naudingumo balus.

„Puikiai atsimenu šias rungtynes, o taip pat mačą su Klaipėdos „Neptūnu. Likus trims sekundėms iki pabaigos varžovai įmetė baudų metimus, tad atsilikome trimis taškais. Gintautas Šivickas iš už galinės linijos perdavė man kamuolį, persivariau jį į kitą aikštės pusę ir nuo maždaug 9 metrų pataikiau tritaškį su pražanga. Tada „Neptūnas“ per kelias sekundes pralaimėjo laimėtas rungtynes“, – komandai išplėštą pergalę prisiminė L.Kvedaravičius.

REKLAMA

„Sakaluose“ atletas iš viso praleido šešerius metus. Nors sėkmingiausias jo sezonas LKL – pirmasis, ir vėlesniais metais L.Kvedaravičius demonstruodavo aukštus rezultatus – 14,1 tšk., 11,3 tšk., 8,9 tšk.

„Komandoje būdavo puiki atmosfera, niekada netrūko linksmų plaučių vyrukų. Aidas Buzelis visuomet pasižymėjo geru humoro jausmu, o keliaujant po užsienį niekada netrūko pokštų. Būdavo išties linksmas bei draugiškas kolektyvas, kartu švęsdavome Naujuosius metus, sezono uždarymus, bendravome šeimomis. Komanda buvo labai vieninga, tad turbūt todėl „Sakalai“ visada turėjo ypatingą aurą, kur žaidėjai galėjo atsiskleisti ir jautėsi komfortabiliai“, – prisiminimais iš laiko „Sakaluose“ dalinosi krepšinio specialistas.

Kvedaravičius Kvedaravičius

Tiesa, pabaigęs karjerą, „Sakaluose“ sporto direktoriumi dirbęs L.Kvedaravičius taip pat neslėpė apmaudo dėl finansinių sunkumų sukrėstos komandos situacijos ir galimo išnykimo.

REKLAMA

„Tokios komandos kaip „Sakalai“ netektis – skaudi. Ji būdavo viena nedaugelio, kuri ruošdavo krepšininkus kitoms, aukštesnio lygio komandoms. Pažvelgę į dabartinę Lietuvos vyrų rinktinę, ten išvysime ne vieną buvusį „Sakalų“ žaidėją. Ekipa kasmet mūsų grandams paruošdavo po keletą krepšininkų, jų galima būtų išvardinti aibę. Esu įsitikinęs, jog Vilniui reikalingos dvi komandos LKL pirmenybėse, kad jauni žaidėjai iš NKL pereitų ant tarpinio laiptelio ir galėdami studijuoti tobulintųsi krepšinio aikštelėje. Po kelerių metų tokioje ekipoje perspektyviausi patrauktų ir didžiųjų komandų dėmesį“, – teigiamas „Sakalų“ egzistavimo puses vardino L.Kvedaravičius.

Prieš bene dvidešimtmetį stipriausioje Lietuvos lygoje žaidęs L.Kvedaravičius atrado ne vieną skirtumą tarp šių ir senesnių laikų krepšinio. Jis akcentavo ir iki šiol ne vieno krepšinio specialisto minėtą sumažėjusią jaunų krepšininkų motyvaciją.

„Tais laikais krepšinis nebuvo toks komercializuotas. Žaidėjai gaudavo žymiai mažesnius atlyginimus, tad būdavo didesnis susikoncentravimas ne į finansus, o į patį žaidimą, būdavo daugiau entuziazmo. O ir pats krepšinis būdavo kitoks: mažiau atletiškas, lėtesnis, šiek tiek skyrėsi ir taisyklės, komandų pagrindą sudarydavo lietuviai. Vis dėlto manau, jog anksčiau krepšinis buvo natūralesnis bei įdomesnis žiūrovams – lyga sutraukdavo žymiai daugiau aistruolių“, – pasikeitimus vardino karjerą baigęs krepšininkas.

REKLAMA

Šiais metais LKL pirmenybės išsižioti privertė ne vieną – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ kelis kartus klupo reguliariajame sezone, o mažesnių miestų komandos nesiliaudavo stebinusios. Pasak krepšinio eksperto, toks lygos šuolis nėra atsitiktinis, o LKL pirmenybių lygis ateityje vis augs.

„Mano manymu, lyga kuo toliau – tuo labiau stiprės, nes ji daro išvadas. Komandos, kurios turi mažesnius biudžetus, taip pat daro atitinkamas išvadas. Šių metų pavyzdys rodo, jog jos gali surinkti tokias sudėtis, kurios gali kovoti su žymiai stipresniais varžovais tiek aikštelėje, tiek finansiškai. Nors yra sena gera taisyklė – aikštelėje žaidžia ne pinigai, tad atitinkamai parinkus krepšininkus, atsižvelgus į kiekvieno asmenines savybes, charakterį, sugebėjimus galima suburti stiprią ekipą ir neturint didelio biudžeto“, – tvirtos komandos formule dalinosi L.Kvedaravičius.

 

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


3 komentarai
Naujausi komentarai (3)
Geriausiai ivertinti (3)
PRO komentarai (2)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Redakcija rekomenduoja