Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Lemiamu metu nepanikavęs N.Pacevičius: mes tiek visko praėję ir sunkūs momentai per galvą neduoda (1) VIDEO interviu

Gegužės 13 d., 22:41
N.Pacevičius džiaugėsi, kad komanda lemiamu metu išliko rami („Betsafe-LKL“ nuotr.)
N.Pacevičius džiaugėsi, kad komanda lemiamu metu išliko rami („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio starte turėjo ganėtinai saugų 13 taškų pranašumą (35:22), tačiau sugebėjo jį iššvaistyti ir likus 2 minutėms iki mačo pabaigos pirmavo vos 1 tašku (80:79). Visgi šeimininkai nesulūžo: uždarė rungtynes šaltakraujiškai, surengė atkarpą 9:2 ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0 prieš Klaipėdos „Neptūną“ (91:84).

Po mačo vilkų strategas Nedas Pacevičius džiaugėsi pergale, tačiau išliko santūrus.

„Sveikiname žaidėjus, labai svarbi pergalė, tipinės atkrintamųjų rungtynės su daug bangavimo, kažkiek nervingumo. Džiugu, kad ketvirtame kėlinyje, kai viskas nėjo taip, kaip mes norėjome, suradome savyje jėgų, keli svarbūs metimai, tas rungtynes išsitraukėme. Kaip ir sakiau komandai, tokios rungtynės – jos gražios ar ne, bet svarbiausia pasiekti pergalę šitame etape. Iš kitos pusės suprantame, kad mes nieko nei laimėjome, nei pralaimėjome. Viskas keliasi į Klaipėdą, kur tikimės dar geresnio „Neptūno“. Tuo pačiu turime būti geresni ir mes“, – sakė specialistas.

REKLAMA

– Atrodė, kad jau antrajame kėlinyje galite nulaužti rungtynes, bet „Neptūnas“ smogė atkarpa 17:2 ir sugrįžo. Kokios buvo tokios prastos jūsų atkarpos priežastys?

– Antros rungtynės iš eilės su Klaipėda. Mes žinome juos, jie žino mus. Tai išėjo, kad per labai trumpą laiką žaidžiame antras rungtynes su ta pačia komanda. Kažkur truputėlį pametėme savo žaidimą, pametėme savo plano laikymąsi ir būtent dėl to „Neptūnas“ grįžo. Iš kažkokios taktikos „Neptūnas“ mums daug taškų neįmetė, praktiškai viskas buvo iš greito puolimo, lengvi taškai. Tą toną uždavė mūsų blogas puolimas, mūsų blogi sprendimai, kas leido jiems grįžti į rungtynes.

Taip pat viskas vyko ir ketvirtajame kėlinyje. Bet džiaugiuosi, kad uždarėme rungtynes. Atrodo, kad mes šiais metais tiek visko praėję ir tie sunkūs momentai per galvą neduoda. Atkrintamosiose nebijoti imtis atsakomybės ir nebijoti padaryti lemiamą klaidą yra labai svarbu.

REKLAMA

– Garrisonas Brooksas žvėriškai pradėjo rungtynes, bet pirmajame kėlinyje patyrė skaudžią traumą. Kokia yra jo situacija?

– Nežinau, žiūrėsime rytoj. Žiauriai vėliau jo trūko. Taip, kaip jis pradėjo rungtynes, buvo įspūdinga. Mes, kaip treneriai, iš jo labai to norime. Laikome tas špygas, kad nieko per daug rimto jam nebūtų.

– Ąžuolas Tubelis šiandien surinko 15 taškų, bet pataikė tik 6 metimus iš 15. Kaip vertinate auklėtinių gynybą prieš jį ir kiek stipriai Ąžuolas yra akcentuojamas?

– Manau, kad akcentuojamas jis buvo visų komandų. Ne išimtis ir mes. Esmė, kad jis tuos savo taškus susirinks bet kuriuo atveju, bet klausimas, kaip jis tuos taškus susirinks, ar tai bus sunki metimų selekcija, ar tu jam duosi išnaudoti jo stipriąsias puses. Nepasakyčiau, kad mes 100 proc. išpildėme, ką galėjome prieš jį. Manau, kad dienos pabaigoje kai kurie mūsų žaidėjai padarė didelį darbą su juo. Turime 48 valandas padaryti dar kažkokias korekcijas, kad Klaipėdoje jo metimų selekcija ir žaidimas būtų dar labiau apsunkinti.

– Serija 1:0, reikia vieno žingsnio. Kas bus svarbiausia Klaipėdoje?

REKLAMA

– Svarbiausia bus pamiršti šios dienos rungtynes, kad mes turime kažkokį pranašumą, eiti į jas, kaip į lemiamas, padaryti tam tikrus pakeitimus per rytojų, per trečiadienio popietę ir bandyti išnaudoti stipriąsias puses.

– Artūras Žagaras šiame mače klydo jam nebūdingu būdu. Kiek jam dar trūksta iki šimtaprocentinės formos?

– Trūksta todėl, nes jis šiandien sužaidė tik ketvirtas rungtynes po traumos, todėl tie bangavimai yra normalu. Ta „Neptūno“ gynyba yra ne pati patogiausia jam. Kažkur mes, kaip treneriai, turime ieškoti geresnių būdų, kaip jį surasti, kaip jį išnaudoti.

– Veteranai Jeffery Tayloras ir Rasheedas Sulaimonas šiandien strigo. Kiek didelis rezervas jie yra?

– Šita lyga yra ne kvailių lyga. Mes apsunkinome Tubelio metimus, jie apsunkino Sulaimono ir Tayloro metimus. Tai yra visiškai normalu. Šiandien susitikau su treneriu, kuris Eurolygoje dirbo ir matė labai daug ko. Čia yra normalus dalykas atkrintamosiose. Kažkur ir ta atsakomybė didesnė, kažkas kitaip ginasi ir daro viską, kad tų pagrindinių žaidėjų metimus apsunkintų. Mes kažkiek bandėme kalbėti apie „Neptūną“. Manau, kad jie lygiai tiek pat bandė kalbėti apie mus. Rasheedui su Jeffu taikiniai ant kaktos yra patys pirmieji.

REKLAMA

Faktas, kad tu stataisi visą sezoną, išsiryškini lyderius, galbūt tie žaidėjai buvo kviečiami į komandą su ta mintimi, kad jie atkrintamosiose duos tuos dalykus. Ieškosime būdų, kaip palengvinti jų metimus ir jų sprendimus.

Klaipėdos strategas Georgios Vovoras apgailestavo dėl ankstyvų Ąžuolo Tubelio pražangų.

„Pradžioje mačo teisėjai fiksavo kiekvieną kontaktą. Jam tai sutrukdė gerai pradėti ir turėjo eiti ant suolo. Vėliau jis davė geros energijos gynyboje, puikiai žaidė tranzicijoje. Pirmajame kėlinyje praleidome 31 tašką, nesusirinkome kamuolių, bet vėliau prisitaikėme ir sugrįžome į rungtynes“,– kalbėjo graikas.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


Gairės: lkl, wolves, pacevičius
1 komentarai
Naujausi komentarai (1)
Geriausiai ivertinti (1)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti