Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Eurolygos laisvieji agentai: puolėjai ir centrai (23)

Gegužės 21 d., 10:28
Madrido komandoje gali būti pasikeitimų
Madrido komandoje gali būti pasikeitimų
Šaltinis: Krepsinis.net

Eurolygos sezonas baigsis jau šią savaitę, bet rinkoje jau prasidėjo pirmieji gandai apie žaidėjų perėjimus, o dar daugiau veiksmo vyksta užkulisiuose ir informacija nenuteka į žiniasklaidą.

Portalas Krepsinis.net išskiria laisvuosius agentus, kurių sutartys baigsis sulig sezono pabaiga. Praėjusią savaitę išskyrėme 29 gynėjų pavardes, o dabar pabaigsime su puolėjais ir centrais. Pažymime, kad neįtraukėme tų žaidėjų, kurie buvo epizodiniai arba jauni vietiniai krepšininkai.

Madrido „Real“ turi net keturis žaidėjus šioje kategorijoje, kurie gali palikti ekipą: Džananas Musa (13,2 tšk., 14,1 naud. bal.), Mario Hezonja (13,7 tšk., 13,4 naud. bal.), Walteris Tavaresas (9,6 tšk., 15,3 naud. bal.) ir Vincentas Poirier (8,9 tšk., 13,5 naud. bal.). Dž.Musa greičiausiai liks Madride, tuo tarpu kroatas siejamas su persikėlimu į Atėnus. W.Tavaresas, pasak ispanų žiniasklaidos, pasiekė susitarimą dėl kontrakto pratęsimo, tačiau kol kas jokių oficialių naujienų nėra. V.Poirier neseniai sakė, kad jo prioritetas yra ilgalaikė sutartis ir stabilumas bei kalbėjo apie tai, kaip būtų sunku palikti „Real“ organizaciją. Pernai V.Poirier buvo siejamas su Miuncheno „Bayern“, tad jeigu madridiečiai nesuteiks stabilumo, prancūzas jo ieškosis kitur.

REKLAMA

Monako „AS Monaco“ turės spręsti dėl dviejų puolėjų patirties – Jaronas Blossomgame‘as (6,6 tšk., 6,4 naud. bal.) ir Johnas Brownas (6 tšk., 8,4 naud. bal.) gali palikti ekipą. Galima neabejoti, kad pastarojo kontraktą norės pratęsti klubas, kadangi J.Brownas po blankaus pirmo sezono Monake pasitempė ir vėl buvo labai solidus gynyboje. Tuo tarpu J.Blossomgame‘as neblogai atliko atsarginio „trečio numerio“ vaidmenį ir irgi yra nusipelnęs likti klube.

Belgrado „Partizan“ gretose kontraktai baigiasi su dviem priekinės linijos žaidėjais – Alenu Smailagičiumi (5,5 tšk., 6,3 naud. bal.) ir Franku Kaminsky (8,9 tšk., 9,5 naud. bal.) bei „pliusas“ yra Mateušo Ponitkos (2,4 tšk., 3,1 naud. bal.) sutartyje. Serbai labai vertinami ir reikalingi komandai, tad A.Smailagičius veikiausiai liks klube. Tuo tarpu F.Kaminsky nors ir turėjo neblogų atkarpų, jo žaidimas kelia nemažai abejonių. Turint omenyje, kad Bruno Caboclo pasirašė sutartį dvejiems metams, „Partizan“ rinkoje gali susirasti geresnį variantą. M.Ponitka neišsikovojo stabilaus vaidmens Željko Obradovičiaus schemose, o tam įtakos turėjo nuolatinės traumos. Būtų staigmena, jeigu lenkas liktų „Partizan“ sudėtyje.

REKLAMA

Hayesas Hayesas

Kauno „Žalgiryje“ turime du laisvuosius agentus – Danielių Lavrinovičių (1,4 tšk., 1,6 naud. bal.) ir Kevarriusą Hayesą (5,6 tšk., 7,4 naud. bal.). Lietuviui būtų naudingiau ieškotis komandos, kur jis turėtų svarbesnį vaidmenį nei leisti laiką ant suolo laukiant savųjų šansų, o ir pačiam klubui galbūt naudingiau būtų turėti penkis aukštaūgius priekinėje linijoje, kuriais visais galima būtų pasitikėti. Dėl K.Hayeso įspūdis dvejopas – labai blankus didžiąją sezono dalį, bet vėliau parodė atsigavimo ženklus ir ėmė demonstruoti kur kas užtikrintesnį žaidimą. Šis centras yra vienintelis žaidėjas, dėl kurio likimo Kaune yra didžiausia nežinomybė.

Stambulo „Fenerbahče“ priekinėje linijoje turi du laisvuosius agentus – Nate‘ą Sestiną (3,3 tšk., 2,7 naud. bal.) ir Johnathaną Motley (11,6 tšk., 12,7 naud. bal.). Eurolygos debiutantas ilgą laiką buvo pamirštas ant suolo, bet atkrintamosiose davė naudos. Nors Turkijos žiniasklaida jau teigė, kad „Fenerbahče“ nepasinaudos „pliusu“ N.Sestinos sutartyje, dabar jau taip tvirtai to teigti negalima. Tuo tarpu J.Motley yra geras centras ir Eurolygoje sulaukė daug dėmesio. Šarūnas Jasikevičius gali išmokyti šį amerikietį neprisirinkti tiek pražangų ir rungtyniauti brandžiau. Tai labai panaši situacija kaip buvo su Brandonu Daviesu – gera medžiaga, bet reikia padirbėti. „Fenerbahče“ naudinga būtų pasilikti J.Motley.

REKLAMA

Mattas Costello (9,7 tšk., 10,2 naud. bal.) jau susitarė su Valensijos „Valencia“ ekipa ir dabar Vitorijos „Baskonia“ gali nebent tokios pat vertės kontraktu išsaugoti žaidėją pagal galiojančias taisykles Ispanijos lygoje. Per artimiausią savaitę pamatysime, ar tai bus padaryta. Tuo tarpu kitas laisvasis agentas yra Maikas Kotsaras (5,6 tšk., 7,8 naud. bal.). Estas antrajame sezone rungtyniavo prasčiau nei debiutiniame ir lieka didelis klausimas, ar jo paslaugų reikės klubui kaip atsarginio vidurio puolėjo.

Net keturis besibaigiančius kontraktus turi Milano „EA7 Emporio Armani“ klubas: Niccolo Melli (7,3 tšk., 9,6 naud. bal.), Johannesas Voigtmannas (7 tšk., 9,4 naud. bal.), Alexas Poythressas (5,3 tšk., 4,7 naud. bal.) ir Kyle‘as Hinesas (3,3 tšk., 3,5 naud. bal.). Galima neabejoti, kad geriausią ekipos italą tikrai bus bandoma išsaugoti. 38-ąjį gimtadienį rugsėjį minėsiantis K.Hinesas apskritai svarsto baigti karjerą, o A.Poythressas paliks ekipą. Daugiausiai neaiškumo dėl vokiečio, kuris imponuoja Ettore Messinai.

Clyburnas Clyburnas

REKLAMA

Stambulo „Anadolu Efes“ pasitinka atvykstantį Rolandą Šmitą. Lieka klausimas, ar tai reiškia, kad vietos nebelieka Derekui Willisui (7,3 tšk., 9 naud. bal.), kuri turi „pliusą“ sutartyje. Amerikietis neblogai sužaidė debiutinį sezoną, tad pasilikti jį kaip rotacijos aukštaūgį nebūtų blogas sprendimas. Mike‘as Daumas (9,4 tšk., 7,6 naud. bal.) atvyko sezono metu ir turėjo kelias neblogas atkarpas, kol buvo traumuoti pagrindiniai žaidėjai. Vėliau jam vietos rotacijoje nebeliko ir vargu, ar jis bus pasiliktas kitam sezonui. Tiboras Pleissas (7,8 tšk., 8 naud. bal.) jau šešis sezonus praleido klube ir galėtų toliau likti, kadangi kaip aikštę galintis išplėsti centras savo funkcijas atlieka neblogai. Juolab, kad kiekviena komanda Eurolygoje nori savo sudėtyje turėti aukštą vidurio puolėją. Willas Clyburnas (13,3 tšk., 14,7 naud. bal.) yra viena skambiausių pavardžių visame turguje. Turkai skelbia, kad su juo bandoma pratęsti sutartį, bet pats amerikietis kol kas parašo neskuba dėti, nes turi daug susidomėjimo iš kitų komandų.

Vilerbano ASVEL komanda gali pasikeisti kardinaliai, nes be jau minėtų gynėjų be kontraktų, sutartis turi vos du žaidėjai (Mbaye Ndiaye ir Davidas Lighty). Timothe Luwawu-Cabarrot (13 tšk., 11,1 naud. bal.), Charlesas Kahudi (3,9 tšk., 4 naud. bal.), Mike‘as Scottas (10,4 tšk., 9,7 naud. bal.), Youssoupha Fallas (8,8 tšk., 12,8 naud. bal.), DeShaunas Thomasas (8,5 tšk., 9,2 naud. bal.) ir Joffrey Lauvergne‘as (12,6 tšk., 13 naud. bal.) tampa laisvaisiais agentais. Greičiausiai, kad T.Luwawu-Cabarrot kels sparnus į kitą ekipą, kadangi Vilerbane jo užduotis buvo pakelti savo vertę ir tai jam padaryti tikrai pavyko, kai po blankaus etapo Milane daug komandų skeptiškai žiūrėjo į šio buvusio NBA žaidėjo galimybes. Y.Fallas ir J.Lauvergne‘as turėjo gerus sezonus ir ASVEL turėtų bandyti juos išsaugoti, tik J.Lauvergne‘o atveju reikėtų tai daryti už mažesnę algą nei ji buvo iki šiol – 1 mln. eurų. Y.Fallas irgi nėra 800 tūkst. eurų žaidėjas. M.Scottas turėjo neblogų atkarpų, o Ch.Kahudi darbą išsaugos nebent dėl savo prancūziško paso. Sezono metu atvykęs D.Thomasas pagalbinio žaidėjo vaidmenį atliko neblogai ir galbūt bus nutarta pasilikti šį patyrusį puolėją.

REKLAMA

Berlyno ALBA gali prarasti savo ilgametį žaidėją ir vieną iš lyderių Johannesą Thiemanną (12,7 tšk., 16,4 naud. bal.). Vokietis sužaidė geriausią sezoną karjeroje ir galbūt jam metas išbandyti save užsienyje, o toks „ketvirtas numeris“ su metimu ir gerais įgūdžiais arti krepšio rinkoje tikrai nesimėto, tad pasiūlymų turėtų sulaukti.

Luke‘as Sikma (2,7 tšk., 3,8 naud. bal.) Pirėjo „Olympiacos“ gretose buvo tas žaidėjas, kurio paslaugų reikėjo tik tuomet, kai kiti buvo traumuoti. Aiški indikacija buvo, kad L.Sikma neatitinka klubo vizijos, kai sezono metu buvo įsigytas Filipas Petruševas ir galutinai atėmė minutes iš L.Sikmos. Būtų logiška, jeigu L.Sikma grįžtu karjerą užbaigti atgal į ALBA gretas.

Nebo Nebo

Tel Avivo „Maccabi“ jau susitaikė su Josho Nebo (11,2 tšk., 16,7 naud. bal.) išvykimu, kuris turi susitarimą su Milano klubu. Tuo tarpu Jasielis Rivero (7,6 tšk., 8,6 naud. bal.) sutartyje turi „pliusą“ ir tikrai nusipelnė, kad jis būtų aktyvuotas.

REKLAMA

Belgrado „Crvena Zvezda“ turbūt atsisveikins tiek su Mike‘u Tobey (3,7 tšk., 2,8 naud. bal.), tiek su Freddie Gillespie (2,5 tšk., 2,7 naud. bal.), kuris atvyko sezono metu, bet nieko gero neparodė. M.Tobey apskritai turėjo labai blankų sezoną ir aikštę turintis plėsti aukštaūgis pataikė tik 26,7 proc. tritaškių.

Bolonijos „Virtus“ turi „pliusą“ Tornikes Shengelijos (14,5 tšk., 17,4 naud. bal.) sutartyje ir tikrai dės visas pastangas, kad kartvelas liktų klube. Tuo tarpu Bryantas Dunstonas (4,5 tšk., 6,7 naud. bal.) netrukus minės 38-ąjį gimtadienį ir galbūt apskritai baigs karjerą arba eis rungtyniauti į žemesnį lygį, nes „Virtus“ tikrai reikia geresnio centro.

Miuncheno „Bayern“ gretose reabilitavęsis Serge‘as Ibaka (12,6 tšk., 15,8 naud. bal.) tikrai bus norimas Eurolygos komandų ir čia mažai šansų jį išvysti Bavarijos sostinėje kitame sezone. Tuo tarpu su Isaacu Bonga (5,8 tšk., 7,2 naud. bal.) klubas bando pratęsti sutartį.

Barselonos „Barcelona“ puolėjas Nikola Kaliničius (7,3 tšk., 8,3 naud. bal.) jau yra pakeliui atgal į Serbiją, kur turėtų papildyti „Crvena Zvezda“ gretas.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


23 komentarai
Naujausi komentarai (23)
Geriausiai ivertinti (23)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Olimpinės žaidynės