Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Eurolygos laisvieji agentai: gynėjai (42)

Gegužės 17 d., 11:34
Ar K.Evansas pasuks į Pirėjų? (BNS nuotr.)
Ar K.Evansas pasuks į Pirėjų? (BNS nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Eurolygos sezonas baigsis jau kitą savaitę, bet rinkoje jau prasidėjo pirmieji gandai apie žaidėjų perėjimus, o dar daugiau veiksmo vyksta užkulisiuose ir informacija nenuteka į žiniasklaidą.

Portalas Krepsinis.net išskiria laisvuosius agentus, kurių sutartys baigsis sulig sezono pabaiga. Pradedame nuo gynėjų grandies, kur yra 29 krepšininkų pavardės. Pažymime, kad neįtraukėme tų žaidėjų, kurie buvo epizodiniai arba jauni vietiniai krepšininkai.

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas (17,3 tšk., 18,3 naud. bal.) tikrai paklausus rinkoje, o graikai jau skelbė, kad jis turi susitarimą su Pirėjo „Olympiacos“. Akivaizdu, kad Kaune trečiam sezonui amerikietis neliks, o naują karjeros stotelę sužinosime labai greitai, kai tik pasibaigs kovos vietiniame fronte.

Kitas žalgirietis – Edmondas Sumneris (6,9 tšk., 4,3 naud. bal.) debiutavo Eurolygoje ir lieka atviras klausimas, ar vasarą persikels rungtyniauti į kitą šio turnyro ekipą, o galbūt grįš bandyti laimę už Atlanto. Galima neabejoti, kad „Žalgiryje“ šio amerikiečio irgi nebus.

REKLAMA

Monako „AS Monaco“ trys pagrindiniai žaidėjai gali pasukti skirtingais keliais. Mike‘as Jamesas (17,9 tšk., 19,4 naud. bal.), Jordanas Loydas (10,4 tšk., 8,8 naud. bal.) ir Elie Okobo (11 tšk., 10,2 naud. bal.) taps laisvaisiais agentais. Vis dėlto didžiausia tikimybė, kad visa trijulė liks ir dar kartą bandys užkariauti Eurolygą. MVP tapęs M.Jamesas yra pasakęs, kad kitas kontraktas bus paskutinis jo karjeroje.

„Olympiacos“ atstovas Isaiah Canaanas (11,3 tšk., 8,7 naud. bal.) greičiausiai ieškosis naujos darbovietės, jeigu gandai apie K.Evanso atvykimą pasiteisins. Gynėjų grandyje OLY jau turi būrį žaidėjų, tad amerikietis liktų nebent atsisakius Igno Brazdeikio, Nazo Mitrou-Longo arba Shaquielle‘o McKissico paslaugų, kurie yra pasirašę kontraktus iki 2025 metų.

Dozieris Dozieris

REKLAMA

Belgrado „Partizan“ trijulė P.J.Dozieris (9,2 tšk., 9,9 naud. bal.), Jamesas Nunnally (12,3 tšk., 13 naud. bal.) ir Jaleenas Smithas (6,7 tšk., 6,6 naud. bal.) irgi gali ieškotis naujos darbovietės. Pastarasis atvyko sezono metu iš Bolonijos „Virtus“ ir aiškaus vaidmens neišsikovojo, tuo tarpu J.Nunnally yra labai mėgstamas Željko Obradovičiaus žaidėjas. P.J.Dozieris turėjo neblogų atkarpų ir matomas potencialas, kad antrajame savo sezone Eurolygoje jis gali padaryti pažangą.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamame Stambulo „Fenerbahče“ klube Nickas Calathesas (7,2 tšk., 10,5 naud. bal.) ir Raulis Neto yra žaidėjai, kurių sutartys baigėsi. Graikas tapo didvyriu ir jo tritaškiai išvedė klubą į finalinį ketvertą, bet visai neseniai Šaras atsisakė šio įžaidėjo paslaugų Barselonoje, pakeitęs jį Tomašu Satoransky. Įdomu, kokį sprendimą priims šiemet. Brazilas patyrė sunkią traumą Pasaulio taurės kovose ir praleido visą sezoną, o kandidatų sąrašą paskelbusi rinktinė traktuoja, kad R.Neto yra laisvasis agentas, nors pernai buvo skelbiama, kad pasirašė sutartį pagal formulę „1 plius 1“.

Vanja Marinkovičius (11 tšk., 8,7 naud. bal.) paliko Vitorijos „Baskonia“ gretas ir jau turi susitarimą su „Partizan“, tad lieka tik formalumas, kada jo negalima bus traktuoti kaip laisvojo agento.

REKLAMA

Atėnų „Panathinaikos“ gynybos ramstis Jerianas Grantas (8,4 tšk., 10,7 naud. bal.) turėtų likti klube. Graikai skelbė, kad jis pratęs sutartį, bet kol kas oficialaus pranešimo nėra.

Vilerbano ASVEL tandemas Parisas Lee (11,5 tšk., 13,7 naud. bal.) ir Nando De Colo (12,2 tšk., 13,7 naud. bal.) irgi tampa laisvaisiais agentais. Abiejų žaidėjų situacija skirtinga, nes P.Lee turbūt medžios pelningesnį kontraktą, o štai prancūzas apskritai gali baigti karjerą po Paryžiaus olimpiados.

Belgrado „Crvena Zvezda“ spręs dėl dviejų gynėjų sutarčių – Milošo Teodosičiaus (9,4 tšk., 10,9 naud. bal.) ir Roko Giedraičio (10 tšk., 9,8 naud. bal.). Didelis klausimas, kiek 37-erių serbas norės tęsti karjerą, o jeigu tai ir darys, tuomet turėtų likti šiame klube. Tuo tarpu lietuvis turėjo banguotą sezoną, bet trenerio pasitikėjimo jam nestigo (25,5 min. per mačą), todėl durų užverti negalima, kad R.Giedraičio neliks Serbijos sostinėje. O galbūt Duško Ivanovičius norės sugrąžinti savo mėgstamą žaidėją į Vitoriją?

Napieras Napieras

REKLAMA

Milano „EA7 Emporio“ klube keturi gynėjai gali palikti ekipą: Billy Baronas (2,3 tšk., 3,7 naud. bal.), Devonas Hallas (8,2 tšk., 9,1 naud. bal.), Shabazzas Napieras (10,9 tšk., 11,4 naud. bal.) ir Stefano Tonutas (5,8 tšk., 5,8 naud bal.). Dėl italo galima neabejoti, kad su juo sutartis bus pratęsta ir dėl gerai atliekamo pagalbinio žaidėjo vaidmens, ir dėl itališko paso. Tuo tarpu Sh.Napieras sezono viduryje grįžo į madų sostinę ir paliko dvejopą įspūdį. Žinant, kaip Milano klubui sunku rinkoje pasirinkti tinkamą įžaidėją, amerikietis turi šansų likti. B.Baronas visą sezoną kankinamas traumų ir snaiperis Eurolygoje sužaidė vos tris mačus. Ieškant darbo vasarą visos komandos labai atidžiai tikrins, kokia yra šio snaiperio sveikatos būklė. D.Hallas labai bangavo ir savo trečiajame sezone šioje ekipoje pernelyg nesužibėjo. Galbūt kaip atsarginis gynėjas būtų neblogas variantas, bet startiniam penketui aštuonete siekiančioje ekipoje jo meistriškumo kiek stinga.

Madrido „Real“ trijulė Sergio Llullas, Sergio Rodriguezas ir Fabienas Causeur taps laisvaisiais agentais. Jeigu pirmieji du ispanai nebaigs karjeros, greičiausiai, kad liks klube. Tuo tarpu prancūzas paliks ekipą ir irgi yra šansas, kad kabins sportbačius ant vinies.

REKLAMA

Stambulo „Anadolu Efes“ turi „pliusą“ Rodrigue‘o Beaubois (10,1 tšk., 9,6 naud. bal.) sutartyje, kuris kitų metų vasarį minės jau 37-ąjį gimtadienį. Būtų logiška, jeigu prancūzas liktų komandoje, kur labai gerai atlieka „šešto žaidėjo“ funkciją ir pavaduoja Shane‘ą Larkiną.

Rinkoje taip pat bus ir keturi į taškų rinkimą orientuoti žaidėjai: Valensijos „Valencia“ mažylis Jaredas Harperis (8,5 tšk., 6,5 naud. bal.), „Virtus“ danas Gabrielis Lundbergas (9,4 tšk., 8,5 naud. bal.), Berlyno ALBA snaiperis Mattas Thomasas (10,1 tšk., 8 naud. bal.) ir Miuncheno „Bayern“ siautulys Carsenas Edwardsas (11,5 tšk., 8,1 naud. bal.).

Daugiausiai dėmesio iš šių žaidėjų turėtų sulaukti G.Lundbergas, kuris individualiai stiprus gynėjas, C.Edwardsui labai stinga stabilumo ir jis gali viename mače surinkti 20 taškų, o kitose rungtynėse – visiškai žaisti „į minusą“. M.Thomasas būtų geras papildymas stipriai komandai, kuriai reikėtų nuo suolo kylančio snaiperio ir jam sukurti kelis derinius, kad jis galėtų atakuoti iš toli, ką daro labai gerai – 43,2 proc. šiame sezone. J.Harperis didelio įspūdžio nepaliko, bet yra mažas ir aštrus įžaidėjas, kurį šiame sezone persekiojo traumos ir nekrito tritaškiai (25,3 proc.).

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


42 komentarai
Naujausi komentarai (42)
Geriausiai ivertinti (42)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
TVARKARAŠTIS