Pasibaigęs. 06-09 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
84
7bet-Lietkabelis
91
Pasibaigęs. 06-10 03:00
NBA
Celtics
105
Mavericks
98
Pasibaigęs. 06-10 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
91
Rytas
81
Pasibaigęs. 06-10 19:30
Draugiškos
Lietuva
100
Libanas
71
Pasibaigęs. 06-11 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
98
Wolves Twinsbet
87
Pasibaigęs. 06-12 18:50
Betsafe-LKL
Rytas
88
Žalgiris
87
Pasibaigęs. 06-12 19:30
Draugiškos
Lietuva
105
Libanas
66
Pasibaigęs. 06-13 03:30
NBA
Mavericks
99
Celtics
106
Pasibaigęs. 06-14 19:30
Draugiškos
Lietuva
95
Libanas
66
Pasibaigęs. Vakar 03:30
NBA
Mavericks
122
Celtics
84

Dėl serijos pratęsimo „Jeep“ arenoje atsakęs G.Žibėnas: ne visi supranta, kur esame (69) VIDEO interviu

Gegužės 22 d., 22:07
G.Žibėnas buvo nusivylęs („Betsafe-LKL“ nuotr.)
G.Žibėnas buvo nusivylęs („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Rytas“ nesėkmę pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį. Giedriaus Žibėno auklėtiniai visą mačą buvo besivejančiųjų vaidmenyje ir galop krito prieš principinį varžovą – Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (85:96). Po mačo LKL vicečempionų strategas buvo nusivylęs rezultatu.

„Akivaizdu, kad blogos rungtynės mums. Akivaizdu, kad ta savaitė pertraukos mums nepadėjo. Praradome atkrintamųjų ritmą ir akivaizdu, kad ne visi supratome, koks yra atkrintamųjų etapas“, – sakė treneris.

Mačas nuo pradžių nieko gero „Rytui“ nežadėjo. Vilniečių lyderis Marcusas Fosteris mačo pradžioje užsidirbo tris pražangas, vieną iš jų – techninę ir buvo pasodintas ant suolo praėjus vos 2 minutėms. Amerikietis, atėjęs prie suoliuko, sviedė kėdę į atitvarą ir išėjo į „Twinsbet“ arenos užkulisius bei pirmoje mačo pusėje nebežaidė.

REKLAMA

„Tai gali atsitikti bet kuriose rungtynėse, – M.Fosterio situaciją komentavo G.Žibėnas. – Tereikia teisingos reakcijos. Čia negali būti išsibalansavimo, čia gali visko būti tokiose rungtynėse. Galime viską pramesti, gali kažkas greitai pražangų prisirinkti, gali kažkoks keistesnis švilpukas būti. Bet tai yra krepšinis ir tos reakcijos turi būti teisingesnės.

– Po to, kai pirmojo kėlinio pradžioje išėmėte M.Fosterį iš rungtynių, jis pirmoje mačo pusėje nebežaidė. Ar taip auklėtiniui siuntėte žinutę?

– Jis turėjo tris pražangas, tai kokia žinutė? Jeigu aš jį leidžiu žaisti, tai jis ketvirtą pražangą gaus ir tada išvis iš rungtynių išeis. Jokios čia žinutės nebuvo. Jeigu jis nežaidžia pirmoje rungtynių pusėje, norėjome turėti žaidėją bent antroje rungtynių pusėje.

– Antrojo kėlinio pabaigoje net šokinėjote rodydamas žaidėjams dėl neišnaudoto pražangų limito. Ar pusfinalio etape atsiremiame į koncentracijos stoką?

REKLAMA

– Jau paminėjau, kad ne visi supranta, kur esame. Jeigu tokiame etape reikia aiškinti, kaip svarbu yra tą pražangą padaryti antrojo kėlinio pabaigoje, tai nereikia čia net komentarų.

– Kaip bandysite padėti žaidėjams suprasti etapo svarbą?

– Nemanau, kad žaidėjams tokiame etape reikia padėti suprasti. Jeigu jie nesupranta, tai... Bandysime kažkiek aiškinti, bet čia yra kiekvieno asmeninė erdvė ir jis turi įeiti į kitas rungtynes kitaip. Nepirmavome nė vieną minutę.

– Kiek tokie pusfinaliai yra apie taktiką, o kiek apie norą ir kovą?

– Manau, kad per pirmąsias kelias rungtynes daug taktikos yra. O tos lemiamos, paskutinės rungtynės yra apie niekieno kamuolius, apie griuvimą ant parketo, apie atkovotą kamuolį, apie geresnę pražangą, stipresnę pražangą ir panašiai. Čia yra pirmos rungtynės, tai tos taktikos buvo nemažai.

– Prieš derbį ažiotažas buvo juntamas, bet šiandien susirinko tik 4 tūkstančiai sirgalių. Jus nustebino toks skaičius tribūnose?

– Ne man klausimas. Kiek susirinko, tiek susirinko, džiaugiamės, kas ateina. Deja, šiandien nesuteikėme jiems to malonumo stebėti šias rungtynes.

REKLAMA

– Prieš porą metų „Rytas“ po pirmųjų praimaėtų LKL finalo rungtynių perkėlė seriją žaisti į „Jeep“ areną. Ar tokių svarstymų nėra?

– Irgi klausimas ne man, bet mes turime sutartį ir kiek aš žinau, mes žaidžiame visas rungtynes čia.

– Kalbant apie žaidimo organizavimą, kokios buvo pagrindinės strigimo priežastys?

– Rungtynių fiziškumas. Nereikia nurašyti geros vilkų gynybos. Kitas dalykas – žinojome, kokie jie yra geri pirmoje mūsų derinio fazėje. Turime būti geresni su derinių pratęsimais. Turime žaisti kartu. Nereikia nuspręsti rungtynių vienam žaidėjui, turime žaisti penkiese, žaisti kartu. Tą, ką mes darėme visą sezoną.

– Anksčiau prieš M.Fosterį gindavosi Arnas Beručka, dabar Tre'shawnas Thurmanas ir Jeffery Tayloras. Kiek tai keičia situaciją?

– Žiūrėsime daugiau video, spręsime. Turime išsiaiškinti, kodėl pralaimėjome rungtynes ir rytoj nuspręsti, ar darome kažkokius pakeitimus, ar ne. Tayloras yra vienas geriausių jų gynėjų. Turime žiūrėti rungtynes, ant karšto labai sunku.

– Po Rasheedo Sulaimono taškų su pražanga, amerikietis jus kliudė pečiu. Ar tai yra savotiška provokacija?

– Ne. Žaidėjas atsiprašė ir čia nėra nieko panašaus.

„Ilgoji pertrauka“: Europos lygų TOP10 – savų trenerių saugojimas, legionierių pasirinkimai, minkščiausia lyga, klubų finansinės problemos, didžiausią tvarką įvedusios pirmenybės, kur reikia pasitempti LKL ir kaip ją mato užsieniečiai


Gairės: lkl, rytas, žibėnas
69 komentarai
Naujausi komentarai (69)
Geriausiai ivertinti (69)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Redakcija rekomenduoja