Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Ą.Tubelio švarumą kvestionavęs R.Sulaimonas nori „Ryto“ galvos: mums nerūpi Vilniaus sostas, svarbiausia – LKL titulas (83) interviu

Gegužės 19 d., 13:15
R.Sulaimonas pasiruošęs „Ryto“ iššūkiui („Betsafe-LKL“ nuotr.)
R.Sulaimonas pasiruošęs „Ryto“ iššūkiui („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipa išvengė fiasko ir padarė tai, ko jiems nepavyko praėjusį sezoną. Vilniaus klubas sugebėjo lemiamose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio rungtynėse įveikti Klaipėdos „Neptūną“ ir pagaliau patekti į pusfinalį. Serija buvo sunki, prireikė lemiamo mačo, tačiau šaltakraujiškai lemiamais momentais sužaidę vilkai po rungtynių atrodė nusimetę naštą, kuri juos persekiojo visus metus.

Po mačo atžalą ant rankų pasiėmęs džiaugėsi ir „Wolves Twinsbet“ lyderis Rasheedas Sulaimonas. Amerikietis, prieš įbėgdamas į rūbinę, ištarė drąsius žodžius: „Dar 6 pergalės.“ Akivaizdu, kad Rasheedas nori titulo.

„Tai buvo nuostabios rungtynės, nuostabi serija, – apie ketvirtfinalį kalbėjo gynėjas. – Pirmiausia, noriu atiduoti pagarbą „Neptūnui“, jie sužaidė puikias rungtynes. Treneris juos puikiai paruošė per visas trejas rungtynes. Dėl jų mums buvo labai sunku ir noriu jiems atiduoti pagarbą. Puikus „Neptūno“ sezonas. Aš tiesiog laimingas. Tai yra atkrintamosios. Dėl to mes čia esame. Laimėti atkrintamųjų seriją visuomet gerai, bet mes suprantame, kad tuo pačiu tai yra iššūkis. Žinome, kad laukia derbis. Šiandien atšvęsime, bet rytoj vėl susikoncentruosime kitam etapui.“

REKLAMA

Mače netrūko ir aistras kėlusių epizodų, kurių epicentre dažniausiai atsidūrė Tre'shawnas Thurmanas ir „Neptūno“ puolėjas Ąžuolas Tubelis. Abu vyrukai buvo labai fiziški, kovėsi kietai, tačiau Ą.Tubelio kietumo principai pasirodė negarbingi vienam iš „Wolves Twinsbet“ klubo žmonių.

„Tai – vienas nešvariausių žaidėjų lygoje“, – po rungtynių sakė neįvardintas žmogus x.

„Jis yra MVP, jis yra jaunas vyrukas, žaidžia kietai. Tam tikri jo daromi dalykai yra kvestionuotini, jo pražangos, – savo nuomonę pateikė R.Sulaimonas. – Tikiuosi, kad jis nedaro to specialiai. Jis yra MVP, bet Tre'shawnas Thurmanas šiandien su juo kovojo, kaip lygus su lygiu. Jis labai atsidavęs krepšiniui, jei net ne labiau nei Ąžuolas. Man labai patinka faktas, kad kai ateina išbandymas, komanda stoja į priekį .“

Tubelis Tubelis

Pusfinalyje „Wolves Twinsbet“ ekipos laukia Vilniaus „Rytas“. Nuo tada, kai susikūrė vilkų klubas, šių komandų sankirta tapo principinė. Atsirado didžiulė konkurencija dėl to, kuris klubas yra stipresnis ir kas yra tikrasis Vilniaus vilkas. Abu klubai akivaizdžiai nedemonstruoja pernelyg didelės meilės vienas kitam, o Marcusas Fosteris dar ketvirtfinalių metu pasakė, kad serija su „Wolves Twinsbet“ būtų ne tik apie krepšinį.

REKLAMA

„Sutinku su Fosteriu, – tinklalapiui Krepsinis.net kalbėjo R.Sulaimonas. – bet išsiaiškinsime aikštelėje. Nemėgstu per daug kalbėti, bet jie gali kalbėti, ką nori, mes taip pat pasiruošę. Faktas, kad ši serija bus daugiau nei apie krepšinį. Tai – neeilinis derbis.“

R.Sulaimonas taip pat turėjo savo nuomonę apie kovą dėl geriausios Vilniaus komandos, tačiau apie tai ir dar daugiau – tinklalapio Krepsinis.net interviu.

– Ar galima sakyti, kad po praėjusių metų fiasko patekę į pusfinalį nusimetėte įtampą?

– Šiek tiek įtampos nukrito nuo pečių. Žinoma, mes žinome, kas nutiko praėjusį sezoną, bet pažiūrėkite į talentą šiame kambaryje. Mes turėjome daug pakilimų ir nuosmukių šį sezoną, bet žinojome, kad jei nesivaržysime dėl titulo, šis sezonas bus nusivylimas. Mes labai pasitikime savimi, kaip komanda, Mes norime išeiti ir parodyti, kad esame geriausia komanda. Jeigu žaisime taip, kaip žaidėme šiandien, turime šansą prieš bet kurią komandą.“

– Nors „Neptūnas“ ir kabinosi į rungtynes, beveik visą laiką jas kontroliavote. Kaip sugebėjote, kai sezonas ant kortos, išlikti tokie ramūs ir kontroliuoti mačą?

REKLAMA

– Mes dėl tokių momentų gyvename. Kaip žaidėjas, tu nori rungtyniauti aukščiausiame lygyje, nori žaisti arenose, kaip ši, nori pasiekti kažką didelio. Mes, kaip komanda, tiesiog parodėme savo patirtį. Mes turime vyrukus, kaip Vaidas, kuris laimėjęs LKL čempionatą, Jeffery, kuris laimėjo Eurolygą. Mes turime patyrusių žaidėjų, turime veteranų. Nors tai buvo labai svarbios rungtynės mums, buvome pasitikintys savimi ir kai tik perėmėme iniciatyvą, kontroliavome viską.“

– Kristupas Žemaitis surinko 26 taškus ir sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių. Kaip iš šono atrodė šis pasirodymas ir kiek stipriai Krisas patobulėjo per šį sezoną?

– MVP! MVP! Labai myliu Kristupą. Jis man labai padėjo dirbant su pasitikėjimu savimi. Aš jam bandžiau padėti tuo pačiu. Jis tiesiog yra nuostabus komandos draugas. Jis daro visą juodą darbą, jis daro tai, ko niekas nenori daryti. Kai serija ant kortos, jis rodo tokią lyderystę. Aišku, tai yra komandinis sportas, visi turi žengti į priekį, bet šiandien Krisas padarė tai, ko mažai, kas tikėjosi. Tai buvo jo diena. Mažai, kas pasiginčytų, kad be Kriso pralaimėtume šias rungtynes. Džiaugiuosi už jį ir už tokias jo nuostabias rungtynes.

REKLAMA

Žemaitis Žemaitis

– Kiek pikti buvote po sutriuškinimo Klaipėdoje ir ką darėte kitaip lemiamame mače?

– Tai buvo labai nuviliantis pralaimėjimas. Mes turėjome šansą uždaryti seriją ir turėti papildomo poilsio prieš pusfinalį, bet taip nutinka. Mes turime veteranų komandą ir jei mes laimime vienu tašku ar pralaimime 30, tai yra tik vienerios rungtynės. Žinojome, kad buvome pikti, bet mums reikėjo pakoreguoti daug dalykų. Dabar niekam nerūpi tas pralaimėjimas, nes iškopėme į kitą etapą.

– Apibendrinkime seriją. Kur buvote geresni nei „Neptūnas“?

– Manau, kad esame labai pavojinga puolimo komanda. Daugelis komandų turi problemų bandydamos mus sulaikyti. Mes šiek tiek sustojome dėl jų intensyvumo, neatakavome gerai, bet turime gerų metikų, aukštaūgių, kurie gali užsibaigti. Didžiausias skirtumas mums bus tas, kaip mes žaisime gynyboje. Kaip šiandien parodėme, kad turime 10–11 vyrukų, kurie gali daryti viską. Jeigu susikoncentruosime ties gynyba, galime nueiti tikrai didžiulį žygį.

REKLAMA

– Tre'shawnas Thurmanas ir Ąžuolas Tubelis lemiamame mače žiežirbavo. Vienas iš jūsų klubo žmonių pasakė, kad Tubelis yra vienas nešvariausių žaidėjų lygoje. Ar sutinkate su tuo?

– Jis yra MVP, jis yra jaunas vyrukas, žaidžia kietai. Tam tikri jo daromi dalykai yra kvestionuotini, jo pražangos. Tikiuosi, kad jis nedaro to specialiai. Jis yra MVP, bet Tre'shawnas Thurmanas šiandien su juo kovojo, kaip lygus su lygiu. Jis labai atsidavęs krepšiniui, jei net ne labiau nei Ąžuolas. Man labai patinka faktas, kad kai ateina išbandymas, komanda stoja į priekį.

Thurmanas, Lambrechtas Thurmanas, Lambrechtas

– Jeffery Taylorui buvo stipriai prakirsta kakta. Krepšininkas po to tęsė rungtynes, bet vėliau išvyko į ligoninę. Kaip atrodė tas momentas, kai Jeffas apsipylė krauju?

REKLAMA

– Mums reikia nueiti į bažnyčią. Patyrėme nemažai nelaimingų situacijų, bet tai yra krepšinis. Ką gali padaryti? Dabar mūsų maldos yra su Jeffu. Jis keliavo į ligoninę pažiūrėti, kokio rimtumo iš tikrųjų yra sužalojimai. Sužinosime, ar jis galės padėti mums serijoje su „Rytu“, o galbūt jis iškrito. Visgi mūsų mentalitetas toks. Kažkas iškrito, kyla kitas vyrukas ir žengia į priekį. Turėjome papildomą motyvaciją laimėti dėl jo. Labai tikimės, kad jam viskas bus gerai.

– Su 14,3 taško vidurkiu buvote rezultatyviausias „Wolves Twinsbet“ žaidėjas šioje serijoje. Su kokia našta atėjote į atkrintamąsias?

– Jaučiu atsakomybę. Esu labai konkurencingas, keliu labai aukštus standartus sau, kaip ir komanda. Vyrukai suteikė man labai daug pasitikėjimo, atsakomybės, bet su atsakomybe ateina ir našta. Aš turiu priimti tinkamus sprendimus. Kad ir kiek krepšinis yra komandinis sportas, bet aš turiu vesti komandą į priekį. Labai stipriai prisiėmiau atsakomybę sau ir žinau, kad daug kas tikisi iš manęs rezultatų.

– Pusfinalyje laukia „Rytas“. Ką galite pasakyti apie šią komandą?

– Mes pasiruošę. Norėjome jų serijoje. Tai yra principinė kova. Turime šansą žengti į finalą, kur mes labai norime žaisti. Esame pasiruošę, kaip niekad ir norime juos įveikti.

REKLAMA

– Kas bus svarbiausia serijoje su „Rytu“?

– Tai – puiki komanda su daug puikių žaidėjų. Turėsime kontroliuoti atkovotus kamuolius puolime ir greitas atakas. Kaip ir minėjau, mums reikia padirbėti ties gynyba. Jeigu pavyks sulaikyti jų greitą puolimą, manau, kad turėsime puikius šansus laimėti seriją.

– Marcusas Fosteris sakė, kad serija tarp „Ryto“ ir „Wolves Twinsbet“ būtų daugiau nei apie krepšinį. Ką manote apie tokį pasisakymą?

– Sutinku, bet išsiaiškinsime aikštelėje. Nemėgstu per daug kalbėti, bet jie gali kalbėti, ką nori, mes taip pat pasiruošę. Faktas, kad ši serija bus daugiau nei apie krepšinį. Tai – neeilinis derbis.

Fosteris Fosteris

– Ar turite papildomą stimulą įrodyti, kad esate geresnė Vilniaus komanda?

REKLAMA

– Šioje sezono stadijoje tai nėra svarbu. Šiuo metu mums nerūpi Vilniaus sostas, svarbiausia – LKL titulas. Manau, kad galime tai padaryti. Pagrindinė misija yra LKL trofėjus ir „Rytas“ yra mūsų kelyje.

– Garrisonas Brooksas iškrito iki sezono pabaigos. Kiek tai kerta per klubo ambicijas?

– Tai didžiulis smūgis. Garrisonas jau buvo pradėjęs žaisti labai gerai. Tai – labai nelaiminga trauma, bet čia yra krepšinis. Turime puikių vyrukų, kaip Regimantas, Tre'shawnas, Mekowulu. Nėra Brookso? Kitas žmogus turi žengti į priekį.

– „Rytas“ turi namų aikštelės pranašumą, bet jūs šį sezoną sužaidėte kur kas daugiau mačų „Twinsbet“ arenoje. Ar čia galima įžvelgti pranašumą jūsų pusėje?

– Man labai patinka ši arena, čia yra mūsų lankai. Manau, kad ties tuo turime pranašumą. Aišku, suprantame, kad atmosfera bus „Ryto“. Turime būti tam pasiruošę ir nereaguoti į tai.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


Gairės: lkl, rytas, wolves, sulaimonas
83 komentarai
Naujausi komentarai (83)
Geriausiai ivertinti (83)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
TVARKARAŠTIS