Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Ą.Tubelį gynyboje pančiojęs E.Žukauskas: visiškai neįmanoma jo pristabdyti (6) interviu

Gegužės 14 d., 10:30
E.Žukauskui ir vilkams pavyko pristabdyti Ą.Tubelį (BNS nuotr.)
E.Žukauskui ir vilkams pavyko pristabdyti Ą.Tubelį (BNS nuotr.)
Gustavas Klikna

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipa pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalį. Sostinės ekipa pirmajame mače tik po atkaklios kovos 91:84 palaužė Klaipėdos „Neptūną“ ir atsidūrė per žingsnį nuo pusfinalio. Labai svarbus buvo Eigirdo Žukausko faktorius: puolėjas per 21 minutę surinko 16 taškų, pataikė 6 metimus iš 7 ir mačą baigė su 17 naudingumo balų.

„Sunkios rungtynės. Pradėjome visai neblogai, kontroliavome pradžią, bet kažkur nesusigynėme, negrįžome į gynybą, jie pataikė kelis metimus, rungtynės išsilygino, – tinklalapiui Krepsinis.net po mačo sakė E.Žukauskas. – Antroje pusėje realiai vyko nervų karas. Tai jie kažkur užpuldavo, mes užpuldavome. Jie neapsigina, mes praleidžiame taškų greitajame puolime. Pabaigoje visa laimė, kad mes apsigynėme ir pasiekėme pergalę.“

REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje atrodė, kad „Wolves Twinsbet“ gali nulaužti rungtynes ir turėjo 13 taškų pranašumą (35:22), tačiau „Neptūnas“ surengė įspūdingą atkarpą 17:2 bei ne tik sugrįžo į kovą, bet ir persvėrė rezultatą (39:37).

„Per daug mūsų blogų sprendimų puolime lėmė tai, kad jie turėjo daug greitų atakų, – duobės priežastis aiškino E.Žukauskas. – Jie sumetė daug lengvų taškų ir mes pradėjome šiek tiek strigti. Jie automatiškai vėl pajuto pasitikėjimą, kad gali kovoti su mumis ir tai buvo didelė problema.“

Žukauskas Žukauskas

Dar likus kiek daugiau nei 2 minutėms iki mačo pabaigos „Neptūnas“ po Deivido Gailiaus tritaškio atsiliko vos 1 tašku (79:80), tačiau vilkai smogė atkarpa 9:2 ir nužygiavo į pergalę (89:81)

„Manau, kad nulaužėme gynyba, – pripažino E.Žukauskas. – Pabaigoje jie metė sunkius metimus, Gailius pataikė sunkius tritaškius, bet tuo momentu, kai sprendėsi rungtynės, mūsų geležinė gynyba atvedė mus į pergalę.“

REKLAMA

Svarbus E.Žukauskas buvo ne tik su 16 taškų puolime. Radviliškietis nemažą laiko dalį dirbo su naudingiausiu LKL krepšininku Ąžuolu Tubeliu. Ir tai davė vaisių. Uostamiesčio ekipos lyderis surinko dvigubą dublį – 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, bet pataikė vos 6 metimus iš 15 ir lemiamais momentais buvo nepastebimas.

„Mes turime savo planą, jį akcentuojame, nes jis yra „Neptūno“ lyderis, naudingiausias LKL žaidėjas, – atskleidė E.Žukauskas. – Aišku, kad jam skyrėme daugiau dėmesio, ruošėmės rungtynėms ir pavyko kažkiek jį pristabdyti. Aišku, jo visiškai neįmanoma pristabdyti, bet pasiekėme pergale ir tai yra svarbiausia. Jis – labai talentingas žaidėjas, bet kiekvienas turi savo pliusus ir minusus. Stengėmės apriboti jo stiprybes, leisti jam atakuoti ten, kuris jis nesijaučia toks stiprus. Mūsų taktikos yra tokios.“

Tubelis Tubelis

REKLAMA

Iškovoję vieną pergalę ketvirtfinalyje, „Wolves Twinsbet“ krepšininkai jau pademonstravo geresnį rezultatą nei praėjusį sezoną, kuomet sausai 0:2 buvo nusileista Jonavos „CBet“ ekipai ir patirtas fiasko. Ar E.Žukauskas su komandos senbuviais ateidamas į seriją jautė papildomą motyvaciją dėl pernykščių rezultatų?

„Dabar yra visai kita komanda, visai kita istorija. Aišku, niekas to nepamiršo, visi tai žino ir atsimins, bet dabar yra visai kita komanda“, – trumpai atkirto vienas „Wolves Twinsbet“ lyderių.

Nepaisant pergalės, vilkai prarado svarbų žaidėją. Dar pirmajame kėlinyje Garrisonas Brooksas atrodė lyg kito lygio žvėris. Jis per 6 minutes surinko 12 taškų ir 6 atkovotus kamuolius, tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje patyrė skaudžią traumą, kuomet nesėkmingai nusileido ant parketo po Martyno Pacevičiaus pražangos.

Antrajame kėlinyje G.Brooksas dar buvo mestas į aikštelę, tačiau netrukus dėl nepakenčiamo skausmo sėdo ant suolo ir antrąją mačo pusę stebėjo be sportinės aprangos.

„Labai jo trūko, – pripažino E.Žukauskas. – Jis pradžioje mums davė labai gerą toną, surinko visus kamuolius, pakartojo visus metimus – dominavo tame pirmajame kėlinyje neįtikėtinai. Gaila, kad iškrito. Nežinome, kiek jam užtruks reabilituotis, bet tikėkimės, kad gal ir padės už dviejų dienų.“

REKLAMA

„Wolves Twinsbet“ trūksta vos vieno žingsnio iki LKL pusfinalio. Kas bus svarbiausia atsakomajame mače Klaipėdoje?

„Dabar svarbiausia atsistatyti, išsianalizuoti klaidas, kurias padarėme, stengtis jų nekartoti ir su nauja energija Klaipėdoje siekti patekimo į pusfinalį“, – užbaigė E.Žukauskas.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


6 komentarai
Naujausi komentarai (6)
Geriausiai ivertinti (6)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys