Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

„Žalgirio“ įžaidėjo paieška kitapus Atlanto: 8 žaidėjai, kurie galėtų traukti M.Schillerio akį (17)

Rugpjūčio 7 d., 10:44
Paskutinio pirkinio LKL čempionai dairosi už Atlanto (Scanpix nuotr.)
Paskutinio pirkinio LKL čempionai dairosi už Atlanto (Scanpix nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Kauno „Žalgirio“ komanda šio tarpsezonio darbus baigs įsigydama atakų organizatorių, kurio dairytis išvyko į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Vasaros lygą.

Situacija Europoje tokia, kad gerų įžaidėjų pasirinkimas yra itin mažas, tad su ribotu biudžetu tinkamas variantas Martinui Schilleriui taip ir neatsirado, o ištuštėjusiame vasaros turguje dar buvo spėtas nugriebti Janis Strelniekas, kuris sumažino rizikos galimybę, kai „Žalgiriui“ būtų tekę iš už Atlanto atsivežti net du startinio penketuko gynėjus.

Las Vegaso Vasaros lygos kovos prasidės rugpjūčio 8-ąją ir baigsis 17-ąją, tad per 9 dienas būrys krepšininkų turės labai ribotą galimybę parodyti savo sugebėjimus. Daug žaidėjų į šį turnyrą žiūri su viltimi, jog galbūt po jo gaus kontrakto pasiūlymą iš NBA klubo arba bent jau bus įtraukti į pasirengimo stovyklą, kur toliau galės įrodinėti savo vertę.

REKLAMA

Vis dėlto realybė tokia, kad daugelis tokių svajotojų savo karjerą tęs G lygoje arba pasuks į Europą. Retas iš jų gaus darbą Eurolygoje, bet būtent tokią darbo vietą ir ketina pasiūlyti „Žalgiris“. Krepsinis.net pasidairė po Vasaros lygos žaidėjus ir atrinko 8 įžaidėjus, kurie galėtų būti kauniečiams įdomūs ir potencialiai tiktų į komandą.

Pirmiausia reikėtų apsibrėžti ribas, kokie žaidėjai tiktų „Žalgiriui“: galime braukti iš sąrašo itin mažai patirties turinčius 21–23 metų žaidėjus, kurie negavo rimtos patirties NBA. Taip pat derėtų atmesti visus, kurie prastai ginasi ir yra visiškai neatletiški, nes paskutinis pirkinys būtent ir turėtų pridėti gynybą bei atletiškumą, kurio dabar stinga. Žinoma, kad sąraše nėra ir kontraktus turinčių žaidėjų.

Emmanuelis Mudiay (25 metų 191 cm ūgio, gins Portlando „Trail Blazers“ garbę)

Žinoma, kad šis Konge gimęs atletas yra realiausias kandidatas į „Žalgirį“, kadangi derybos vyko dar iki Vasaros lygos kovų. Nors Donatas Urbonas iš „Basketnews“ skelbė, kad šalies čempionai yra arti susitarimo su šiuo žaidėju, vis dėlto kauniečiams susitarimo pasiekti nepavyko ir E.Mudiay dar žvalgosi į NBA, kitaip būtų pasirašęs kontraktą ir ramiai ruošęsis debiutui Eurolygoje. E.Mudiay praėjusį sezoną praleido be krepšinio, nes labai norėjo rungtyniauti stipriausioje pasaulio lygoje, bet ten darbo negavo. 7-asis 2015 metų biržos šaukimas turi argumentų gauti dar vieną šansą, kadangi tai nėra nueinantis veteranas, o žaidėjas, kuris dar gali tobulėti ir puikiai žino, kas yra rezultatyviai rungtyniauti NBA, ką rodo jo 300 mačų vidurkis – 11 taškų. „Žalgiriui“ tai būtų įdomi opcija, turintis itin aukštas lubas, kadangi savo fizinėmis savybėmis ir gebėjimu „vienas prieš vieną“ išspręsti problemas E.Mudiay galėtų tapti solidžiu Eurolygos žaidėju. Pažiūrėsime, kaip šis gynėjas atrodys Vasaros lygoje po sezono, praleisto be krepšinio.

REKLAMA

Jaleenas Smithas (26 metų 193 cm ūgio, žais Fynikso „Suns“ ekipoje)

Liudvigsburgo „MHP Riesen“ gynėjas tapo Vokietijos lygos naudingiausiu žaidėju, bet sutarties su jokiu klubu nepasirašė greičiausiai dėl to, kad nori išbandyti save NBA. M.Schilleris aktyviai sekė šio žaidėjo pasirodymą viso sezono metu ir neabejotinai tai darys Vasaros lygoje, kur J.Smithas yra bene vienintelis Europoje praėjusiame sezone rungtyniavęs atletas, kuris galėtų tikti „Žalgiriui“. Privalumas prieš kitus toks, kad J.Smithas puikiai žino europietišką krepšinį ir savo karjeroje vis dar turi kylančią kreivę. Įdomu, ar J.Smithas susitaikytų NBA su dvipusio kontrakto sąlygomis, kadangi Europoje jis tikrai turėtų didesnę galimybę užsidirbti ir parodyti save dar aukštesniame lygyje nei buvo praėjusiame sezone. J.Smithas yra patikimas ramstis gynyboje, gerai skaito žaidimą ir yra puikus tiek pikenrole, tiek „vienas prieš vieną“ situacijose.

REKLAMA

Brandonas Knightas (29 metų 188 cm ūgio, Vasaros lygoje matysim su Bruklino „Nets“ apranga)

Besidomintiems NBA šis žaidėjas yra puikiai pažįstamas – stipriausioje pasaulio lygoje sužaidė 446 mačus. Tiesa, niekada nėra žengęs ant parketo atkrintamosiose. Kaip ir E.Mudiay atveju, taip ir B.Knighto – jis praėjusiame sezone nežaidė niekur. Kovą bandė padirbėti su Milvokio „Bucks“ vyrais, bet sutarties jam taip ir nepasiūlė. 2019–2020 m. sezone B.Knightas gynė Detroito „Pistons“ garbę ir ten per 9 mačus spėjo užfiksuoti neblogą statistiką 11,6 taško ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Karjeros vidurkis NBA yra 14,1 taško per 30 minučių. B.Knightas tikrai turėjo įspūdingą atkarpą, kai 6 sezonus iš eilės rinkdavo bent jau po 13 taškų, o 2015–2016 m. Fynikse jis spindėjo su 19,6 taško vidurkiu. Po kelių metų jis nusitraukė kryžminį kelio raištį ir tada karjera smuko žemyn. B.Knightas yra stiprus fiziškai, pakankamai atletiškas, turintis gana ilgas rankas ir neblogai ginasi. Iš toli taip pat fiksuoja neblogą karjeros pataikymą – 35,3 proc., atliekant 4,5 metimo vidutiniškai.

REKLAMA

Gary Paytonas 2-asis (28 metų 191 cm ūgio, žais San Fransisko „Golden State Wariors“)

Legendinio NBA įžaidėjo sūnus, kuriam karjera šioje lygoje tikrai nesiklosto taip gerai, kaip G.Paytonui vyresniajam. 2016 m. duris pravėręs gynėjas per penkerius metus sužaidė vos 71 mačą ir niekada neturėjo ryškios rolės – vos 11 minučių ir 3,4 taško vidurkis. Daugiausiai rungtynių (29) jis sužaidė Vašingtono „Wizards“ sudėtyje, o praėjusiame sezone buvo „Warriors“ nariu 10 susitikimų. Didžiausia G.Paytono problema yra nestabilus metimas iš toli – tritaškius jis per savo karjerą meta vos 26,7 proc. tikslumu. Didžiausi privalumai – atletiškumas ir gynyba, už kurią net tapo G lygos geriausiai besiginančiu sezono krepšininku.

REKLAMA

Semajas Christonas (28 metų 191 cm ūgio, rungtyniaus Denverio „Nuggets“ gretose)

Šis amerikietis turi ne tik NBA, bet ir Europos taurės, Eurolygos bei FIBA Čempionų lygos patirties. Vitorijos „Baskonia“ gretose jis per 7 mačus įmesdavo 9,1 taško ir rinkdavo po 8 naudingumo balus, o antrajame pagal pajėgumą turnyre gynė Limožo CSP garbę ir ten spindėjo 17,6 taško bei 19,7 naudingumo balo vidurkiu, atliekant po 8 rezultatyvius perdavimus per susitikimą. Praėjusiame sezone S.Christonas buvo Bursos „Tofaš“ nariu ir taip įspūdingai FIBA turnyre neatrodė – tik 8,1 taško, 2,5 atkovoto kamuolio ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo. Šio žaidėjo stiprybė yra atletiškumas, nebloga gynyba, staigumas. Metimas iš toli nėra stabilus (apie 31 proc.), bet puolime turintis ką pasiūlyti žaidėjas.

Josephas Youngas (29 metų 188 cm ūgio, žais Vašingtono „Wizards“ komandoje)

REKLAMA

Trejus metus Indianos „Pacers“ sudėtyje praleidęs amerikietis ten nesužibėjo (3,4 taško per 9 minutes vidurkis per 127 sužaistus mačus), tada dvejus metus bandė laimę G lygoje, o 2018 m. pasuko į Kiniją. Pekino klube prabėgusiame sezone įžaidėjas fiksavo 25,1 taško, 5 atkovotų kamuolių, 6,1 rezultatyvaus perdavimo ir 23 naudingumo balų statistiką per 32 minutes. Tiesa, „Royal Fighters“ liko vos 13-i. J.Youngo stiprybė yra atletiškumas, greitis, bet nėra itin patikimas gynyboje, o karjeros tritaškių pataikymas svyruoja apie 32 proc. Kinijos lygoje situacija vis dar yra neaiški ir gali būti, kad J.Youngas bus prieinamas Europos klubams už padorią kainą.  

Vasaros lygoje nežaisiantys prieinami NBA laisvieji agentai:

Bradas Wanamakeris (32 metų 191 cm ūgio)

Panašu, kad šio amerikiečio karjera už Atlanto visiškai priartėjo prie pabaigos – dveji metai Bostone, tada pradėtas sezonas „Warriors“ sudėtyje, bet išmainytas į „Hornets“, kur per 20 minučių įmesdavo 6,9 taško bei sugriebdavo 3,4 kamuolio. Įdomus faktas, kad B.Wanamakeris ir J.Strelniekas kartu Eurolygoje yra žaidę Bamberge. Pajėgiausioje Europos lygoje šis amerikietis turi pakankamai patirties, o pastarąjį kartą matėme 2017–2018 m. sezone su Stambulo „Fenerbahče“ apranga, kai fiksavo 12,9 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Tik prieš kelias savaites 32-ąjį gimtadienį paminėjęs B.Wanamakeris vis dar yra aukščiausio lygio gynėjas, kuris „Žalgiriui“ būtų puikus pirkinys, jeigu tik tai leistų finansai.

REKLAMA

Quinnas Cookas (28 metų 185 cm ūgio)

228 mačus NBA sužaidęs amerikietis yra dukart NBA čempionas, kuris žiedus nuskynė su „Lakers“ bei „Warriors“ ekipomis. Dar praėjusio sezono starte jis buvo LeBrono Jameso komandos draugu, bet greitai jį atleido ir Q.Cookas persikėlė į Klivlando „Cavaliers“, kur sužaidė tik 7 mačus (14 min., 6,1 tšk.). Q.Cookas vertinamas labai už savo tolimą metimą – karjeros vidurkis siekia net 40,8 proc. Q.Cookas geba ir organizuoti atakas, o ne tik jas užbaigti. Q.Cookas gynyboje turėtų pasitempti, bet turi potencialo tapti sėkmingu žaidėju Eurolygoje.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


17 komentarai
Naujausi komentarai (17)
Geriausiai ivertinti (17)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
TVARKARAŠTIS