Pasibaigęs. 06-09 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
84
7bet-Lietkabelis
91
Pasibaigęs. 06-10 03:00
NBA
Celtics
105
Mavericks
98
Pasibaigęs. 06-10 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
91
Rytas
81
Pasibaigęs. 06-10 19:30
Draugiškos
Lietuva
100
Libanas
71
Pasibaigęs. 06-11 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
98
Wolves Twinsbet
87
Pasibaigęs. 06-12 18:50
Betsafe-LKL
Rytas
88
Žalgiris
87
Pasibaigęs. 06-12 19:30
Draugiškos
Lietuva
105
Libanas
66
Pasibaigęs. 06-13 03:30
NBA
Mavericks
99
Celtics
106
Pasibaigęs. 06-14 19:30
Draugiškos
Lietuva
95
Libanas
66
Pasibaigęs. Vakar 03:30
NBA
Mavericks
122
Celtics
84

Septintą žvaigždę į Atėnus nešantis E.Atamanas: apie nemalonų incidentą ir nebejaučiamą jaudulį (5) VIDEO interviu

Gegužės 23 d., 14:34
E.Atamanas prieš finalo ketvertą – ramus (Euroleague.net)
E.Atamanas prieš finalo ketvertą – ramus (Euroleague.net)
Šaltinis: Krepsinis.net

Eurolygos finalo ketvertas startuoja jau penktadienį, o šio išvakarėse surengta speciali visų keturių klubų trenerių ir žaidėjų spaudos konferencijoje.

Kaip ir įprasta panašioms progoms, šanso pasisakyti skambiai nepraleido Atėnų „Panathinaikos“ treniruojantis Erginas Atamanas.

Turkas prisiminė ketvirtfinalio eigoje duotą pažadą nebetreniruoti komandos, jei nepasieks finalo ketverto. Šis tikslas buvo įgyvendintas, o specialistas tai pažymėjo nauju pažadu.

„Įvykdyti šį pažadą buvo didelis iššūkis, bet tikiu žaidėjais ir šio klubo istorija. „Panathinaikos“ yra vienas didžiausių ir sėkmingiausių klubų Europos krepšinio istorijoje. Didžiuojuosi savimi ir žaidėjais, kad dabar esame čia. Visiems klubo gerbėjams linkiu pasimėgauti šiuo finalo ketvertu po dvylikos metų pertraukos. Ką dabar galiu pažadėti? Žinau, kad visi iš manęs ir žaidėjų tikisi septintosios žvaigždės. Pažadu, kad ji atsiras OAKA arenoje“, – konferencijoje teigė strategas.

REKLAMA

„Panathinaikos“ namų arenoje žvaigždėmis žymi Eurolygos titulus, kuriuos jau turi šešis, iškovotus 1996, 2000, 2002, 2007, 2009 ir 2011 metais.

E.Atamanas nesureikšmino to, kad pusfinalyje jam teks sutikti gimtosios šalies klubą. Jis pastebėjo, kad Stambulo „Fenerbahče“ taip pat treniruoja užsienietis – sezono eigoje komandą perėmęs Šarūnas Jasikevičius.

„Čia nėra rinktinių turnyras, varžosi klubai. Žinoma, kaip strategas iš Turkijos, reprezentuoju savo šalį, bet atstovauju Graikijos klubui. Varžovus taip pat treniruoja užsienietis – lietuvis. Nemanau, kad tai kažką lems. Svarbu tik tai, kad žaisime kietas rungtynes prieš kitą didį klubą. Bus sunkios rungtynės ir stengsimės laimėti. Man tai yra penktas ar šeštas finalo ketvertas, du kartus esu laimėjęs, tad didelių emocijų nejaučiu, stengsiuosi laimėti dar kartą ir gerbiu savo kolegas, kurie turi tą patį tikslą“, – teigė specialistas.

E.Atamanas nesureikšmino ir to, kad tarpsezoniu atvykęs į Atėnus visiškai performavo klubo sudėtį ir link finalo ketverto žengė be ilgamečio branduolio, kitaip nei dauguma jo konkurentų.

REKLAMA

„Nėra labai sudėtinga. Jei išsirenki gerus žaidėjus, su geru charakteriu ir su savo štabu atlieki gerą darbą, nėra didelio skirtumo, turėsi vieną naują žaidėją ar dvylika. Turėjome tikslą patekti į finalo ketvertą, jį įvykdėme, dabar taikomės į titulą“, – teigė strategas.

Jam teko nušviesti ir itin nemalonų incidentą – atvykstant į viešbutį jis ir visa „Panathinaikos“ delegacija buvo sutikti aršiai nusiteikusių Stambulo „Fenerbahče“ gerbėjų, į abi puses pylėsi necenzūrinės frazės.

„Noriu padėkoti visiems padėjusiems, nuo Eurolygos vadovų iki Vokietijos policijos. Spaudos konferencijoje nemėgstu kalbėti apie mažus incidentus, kuriuos sukėlė maži žmonės. Nemanau, kad jie atspindi visus „Fenerbahče“ gerbėjus. Buvo keli provokatoriai, bet mes gerbiame „Fenerbahče“ ir jų gerbėjus. Dabar nenoriu apie tai kalbėti, nes kalbame apie krepšinį“, – situacijos nedetalizavo E.Atamanas.

„Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“ Eurolygos pusfinalyje Berlyne susigrums penktadienį, 19.00 val., dėl kitos vietos finale kausis Pirėjo „Olympiacos“ ir titulą ginantis Madrido „Real“.

„Ilgoji pertrauka“: Europos lygų TOP10 – savų trenerių saugojimas, legionierių pasirinkimai, minkščiausia lyga, klubų finansinės problemos, didžiausią tvarką įvedusios pirmenybės, kur reikia pasitempti LKL ir kaip ją mato užsieniečiai


5 komentarai
Naujausi komentarai (5)
Geriausiai ivertinti (5)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys