Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

S.Kavaliauskas: niekada negalvojau, kad kada nors mane taip vertins (1)

Spalio 8 d., 12:16
kavaliauskas sigitas 11
kavaliauskas sigitas 11
Šaltinis: Žalgiris

Kauno „Žalgirio“ pergalę Krasnodare nuo varžovų atsarginių žaidėjų suolelio stebėjo ir puikiai žalgiriečius pažįstančios akys. Šešis sezonus „Žalgiryje“ praleidęs fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas nuo šiol darbuojasi „Lokomotiv-Kuban“ ekipoje. Prieš šių komandų susitikimą „Žalgirio radijas“ pakalbino 29-erių fizinio rengimo specialistą.

- Ar sunku buvo prisitaikyti Krasnodare? Ar skiriasi gyvenimas, aplinka ten ir Kaune? – „Žalgirio radijo“ laidos vedėjai Reda Lišauskaitė ir Vaidas Leliuga paklausė S.Kavaliausko.

- Sunku pasakyti, nes kol kas yra ypatingai daug darbo. Taip pat su komanda teko dalyvauti įvairiuose turnyruose išvykose, tad daug laiko apžiūrėti Krasnodarą dar neturėjau.

- O ar pasiilgote Kauno?

- Be abejonės. Tai mano pirmas toks ilgas išvykimas toli nuo namų. O Kaune liko visi mano draugai, šeima. Tačiau yra kaip yra.

REKLAMA

- Esate žinomas kaip vienas geriausių fizinio pasirengimo trenerių tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Ar buvo sunku tokiu tapti?

- Tiesą pasakius, niekada negalvojau, kad kada nors mane taip vertins. Tačiau viską, ką darau, darau iš visos širdies ir turbūt taip gaunasi natūraliai. Visgi, nemanau, kad tai yra kažkas stebuklingo. Tobulėti stengiuosi nuolatos, nesustojant. Skaičiau, o taip pat ir dabar skaitau daug knygų apie fizinį parengimą, bet tikrai dar negaliu laikyti savęs geriausiu.

- Galbūt išduosite, kokios nuotaikos tvyrojo Krasnodaro komandoje prieš susitikimą su Kauno „Žalgiriu“?

- Visi norėjo laimėti, žaisti kuo geriau. Nors dar tik sezono pradžia, o ir komanda pakankamai nauja, nemažai naujų žaidėjų, tačiau turime didelį potencialą. Žinoma, dar reikia laiko parodyti geriausią žaidimą.

- Ar nebuvo keista komandą, kurioje dirbote tiek metų, dabar matyti priešininkų pusėje?

- Net jei ir nebūčiau dirbęs „Žalgiryje“, ši komanda man reiškia daug. Kadangi pats esu iš Kauno, „Žalgiris“ man visada buvo svarbus. Todėl bet kokiu atveju yra sunku žaisti prieš komandą, kuri, šiuo atveju, davė man tiek daug. Bet dabar, yra kaip yra, ir nieko negali pakeisti.

- Galbūt jau teko stebėti šio sezono „Žalgirio“ rungtynes? Gal galėtumėte iš profesionalios pusės pakomentuoti komandos fizinį pasiruošimą?

REKLAMA

- Taip, stebėjau rungtynes Maskvoje, Aleksandro Gomelskio taurės turnyre. O fizinis pasiruošimas... Dar pati sezono pradžia, tad labai sunku kažką komentuoti. Kiek teko bendrauti su žaidėjais, žinau, kad visi smarkiai dirba, ruošiasi sezonui, o naujas fizinio parengimo treneris taip pat turi puikių žinių, kurias gali perteikti žaidėjams.

- Minėjote, jog išėjimas į kitą klubą jums turėtų suteikti daug naujos ir naudingos patirties? Ar pavyko jau tai pasiekti? Ar nesigailite?

- Kol kas tikrai labai džiaugiuosi. Kadangi per tuos du mėnesius čia gyvenu vienas, visą dėmesį skiriu darbui, daugiau galiu iš savęs reikalauti. Ir nors praėjo tik keli mėnesiai, jau jaučiuosi įgavęs nemažai patirties.

- Ar vietiniai žmonės kalbėjo, laukė rungtynių su Kauno „Žalgiriu“?

- Be abejonės, nes čia, Krasnodare, „Žalgiris“ – garsi Europos komanda, tad visi laukia susitikimo su ja ir tikrai žino šį pavadinimą. Nors žaidžiant pirmąsias rungtynes Rusijos lygoje į areną nesusirinko daug žmonių, bet atvykstant Kauno „Žalgiriui“ arena žadėjo būti sausakimša. „Žalgiris“ čia vertinamas kaip tikrai stipri komanda. 

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės

1 komentarai
Naujausi komentarai (1)
Geriausiai ivertinti (1)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti