Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Š.Jasikevičius: apie D.Waltono sugebėjimus ir didelę sudėties rotaciją (29) VIDEO interviu

Spalio 18 d., 14:41
Š.Jasikevičius kalbėjo apie naujoko sugebėjimus (BNS nuotr.)
Š.Jasikevičius kalbėjo apie naujoko sugebėjimus (BNS nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį popiet grįžo į namus ir vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius vėl sulaukė žurnalistų klausimų.

Šįkart buvo kalbama ne tik apie būsimą varžovą Stambulo „Fenerbahče“, bet ir naujoką Derricką Waltoną, apie kurio įsigijimą buvo netikėtai paskelbta priešpiet. Pasak Šaro, tai žaidėjas, kuris pasiruošęs viską daryti komandos labui ir pridės ne tik taiklumo, bet ir savo prasiveržimais ardys varžovų gynybą.

„Visą laiką stebėjome rinką. Matėme, kad sezonas ilgas, daug mačų. Mūsų žaidime trūko ardymo ir pataikančio žmogaus. Neaišku, kaip naujokas supras savo vaidmenį ir europietišką krepšinį, bet panašias charakteristikas turi. Buvome ta komanda, kuri tikrai nori turėti daugiau nei 12 žaidėjų ir juos rotuoti, nes daug rungtynių ir norime išlaikyti krepšininkus šviežius, kas mums nepavyko pernai. Norime turėti 13 žaidėjų ir dar kelis dublerius. Tokia idėja“, – iš karto grįžęs kalbėjo strategas.

REKLAMA

– Ar nesibaiminate, kad D.Waltono adaptacija gali būti sunki?

– Visada būna visokių dalykų, yra rizika. Jis neatvažiuoja čia nuversti kalnų – jis atvažiuoja būti dėlionės dalimi. Žiūrėsime, kaip seksis prisitaikyti. Informacija tikrai gera, nes tai yra žmogus, kuris viską daro dėl komandos. Tokie anksčiau ar vėliau pritampa. Tikimės, kad ir jis pritaps.

– Jis buvo vienas tų, kurį stebėjote ir jo laukėte?

– Taip. Vasarą labai daug žiūrėjome jį, jis buvo vienas mūsų favoritų, bet pasirašė sutartį su „Bulls“. Dabar buvo atleistas, todėl nusprendėme, kad tai bus tas žmogus, kuris mums gali padėti.

– Turite sudėtyje net keturis įžaidėjus. Ar D.Sabeckis nebus skolinamas?

– Aš jau pasakiau žaidėjams, kad visi reikalingi ir visi turi žinoti savo rolę. Norime turėti 13–14 krepšininkų. Turėtų žaisti ir Rokas Jokubaitis bei Lukas Uleckas. Tai yra problema, bet treneriui maloni problema.

REKLAMA

– D.Woltersas gali žaisti kartu su N.Woltersu ar L.Westermannu?

– Taip. Su Leo tikrai gali žaisti. Su Nate‘u irgi gali, bet dar reikia kažkiek pažiūrėti, kaip tai atrodo mačo metu.

– Penktadienį laukia mačas su „Fenerbahče“. Kokia tai ekipa?

– Toks jau sezono tvarkaraštis – atvyksta vieni favoritų. Komanda žaidžia kaip iš natų. Pridėjo du NBA žaidėjus. Jie dar nerodo tikrojo veido ir jiems reikia suprasti Europos krepšinį, bet... „Fenerbahče“ yra maksimalūs favoritai.

– Su Stambulo komanda žaidžiate dvejas rungtynes, bet vienerios iš jų namuose. Ar nebūtų logiškiau, kad Stambule sužaistumėte abu mačus?

– Mes, treneriai, per visus susirinkimus to norime. Eurolygos vadovų prašymas yra, nes sunkiau parduoti bilietus, kai turi du mačus iš eilės. Aišku, nesuprantu šito, nes reikia mažinti kelionių skaičių, ypatingai kitąmet, kai bus daugiau komandų ir prisidės dvi papildomos kelionės. Nuskrendi į Ispaniją, prasuki pro Madridą ir Barseloną, o tada grįžti namo. Tai yra trenerių mintys, bet tada dar yra funkcionieriai, klubų prezidentai ir Eurolygos vadovai, kurie užima svarbų vaidmenį.

– Ar po pergalės bus žaisti lengviau?

– Nematau jokio skirtumo. Kažkiek lengviau, bet ateina naujas iššūkis ir turi būti jam pasiruošęs. Žymiai maloniau priimti iššūkį turint 1/1, o ne 0/2. Turime perlipti per save ir kovoti iš visų jėgų, jog turėtume šansus prieš tokį grandą kaip „Fenerbahče“.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


29 komentarai
Naujausi komentarai (29)
Geriausiai ivertinti (29)
PRO komentarai (12)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA