Pasibaigęs. 06-09 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
84
7bet-Lietkabelis
91
Pasibaigęs. 06-10 03:00
NBA
Celtics
105
Mavericks
98
Pasibaigęs. 06-10 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
91
Rytas
81
Pasibaigęs. 06-10 19:30
Draugiškos
Lietuva
100
Libanas
71
Pasibaigęs. 06-11 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
98
Wolves Twinsbet
87
Pasibaigęs. 06-12 18:50
Betsafe-LKL
Rytas
88
Žalgiris
87
Pasibaigęs. 06-12 19:30
Draugiškos
Lietuva
105
Libanas
66
Pasibaigęs. 06-13 03:30
NBA
Mavericks
99
Celtics
106
Pasibaigęs. 06-14 19:30
Draugiškos
Lietuva
95
Libanas
66
Pasibaigęs. Vakar 03:30
NBA
Mavericks
122
Celtics
84

Prieš Eurolygos finalo ketvertą juokavęs Š.Jasikevičius patarė E.Atamanui neregistruoti vieno lyderių (13) VIDEO interviu

Gegužės 23 d., 14:15
Š.Jasikevičius ruošiasi Eurolygos pusfinaliui
Š.Jasikevičius ruošiasi Eurolygos pusfinaliui
Šaltinis: Krepsinis.net

Berlyne startuoja Eurolygos finalo ketvertas – prieš pirmąsias rungtynes surengta speciali visų komandų trenerių ir žaidėjų spaudos konferencija.

Stambulo „Fenerbahče“ į finalo ketvertą atvedęs Šarūnas Jasikevičius atvyko kartu su Kaune ir Barselonoje jį lydėjusiu Nigelu Hayesu-Davisu bei nestokojo geros nuotaikos.

Paklaustas apie galimus organizacinius pakeitimus finalo ketverte, lietuvis prajuokino visą auditoriją.

„Greičiau užbaigti spaudos konferenciją“, – juokavo Š.Jasikevičius.

REKLAMA

Kaip žaidėjas jis nuskynė keturis Eurolygos titulus su trimis skirtingomis komandomis. Kaip treneris jis atvedė jau trečią komandą į finalo ketvertą, bet trofėjaus iškėlęs dar nėra. Apžvelgdamas šių profesijų skirtumus jis pripažino, kad trenerio dalia yra sunkesnė.

„Manau, kad trenerių darbas yra sunkesnis keliaujant iki finalo ketverto, daug atsakomybių ir dalykų, kuriais reikia pasirūpinti. Su visais organizaciniais dalykais, krepšinis krenta į septintąją ar aštuntąją vietą. Žaidėjai tiesiog turi ateiti ir žaisti gerai. Tikimės, kad taip ir nutiks bei galėsime gerbėjams visame pasaulyje sukurti gerą reginį“, – tikino Š.Jasikevičius.

Specialistas mintimis sugrįžo ir į sezono vidurį, kai perėmė komandos vairą bei neslėpė, kad lengva tuomet nebuvo.

„Negali galvoti toliau nei apie kitą dieną, kitas rungtynes, kitą treniruotę. Išsikeli vieną ar du svarbiausius tikslus, kuriuos turi įgyvendinti ir lėtai dirbi jų link. Turiu patyrusią komandą, šie vyrukai yra matę visokių trenerių ir visokių sistemų. Nemanau, kad kažkas, ką pristatėme, jiems buvo nauja. Pasisekė ir sutikti tris žaidėjus, su kuriais esu dirbęs kituose klubuose. Nekėlėme sau didelių lūkesčių. Bandėme, stengėmės ir tikėjomės, kad viskas pavyks“, – teigė lietuvis.

REKLAMA

2009-aisiais Berlyne titulą jis nuskynė vilkėdamas Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius – būtent prieš šią komandą jis rungtyniaus šių metų pusfinalyje. Tiek tuomet, tiek dabar jo oponentu tapo Kostas Sloukas, nors jo statusas per penkiolika metų ir gerokai pasikeitė.

„Ką atsimenu apie 2009-uosius? Geriausias finalo ketvertas kokybės ir rungtynių prasme, visas jas nulėmė paskutinis metimas. Tik atvykęs į „Uber“ areną supratau, kad ji vėl pakeitė pavadinimą, anksčiau vadinosi „02, buvo ir „Mercedes-Benz“. Kostas pakeliui į areną man priminė, kad tuomet pusfinalyje buvo paliktas už dvyliktuko ribos, to neatsiminiau. Rytoj galite pagalvoti apie tokią strategiją. Žinau, kad jis gana geras žaidėjas, bet galite palikti jį užribyje. Tiesiog pagalvokite“, – į „Panathinaikos“ treniruojantį Erginą Atamaną kreipėsi lietuvis.

Turkas prisiminė, kad šį sezoną OAKA arenoje laimėjo prieš „Fenerbahče“ ir be tuomet traumuoto K.Slouko.

„Nekeiskite to, kas veikia. Taip, daug kas keičiasi, net nežinojau, kad arena pakeitė pavadinimą, o Kostą puikiai pažįstate“, – šypsojosi Š.Jasikevičius.

„Panathinaikos“ įžaidėjas neslėpė, kad tos patirties taip pat nepamiršo, o Š.Jasikevičius tuomet laikė vienu iš savo idealų. Tuo tarpu spaudos konferencijoje „Fenerbahče“ atstovavęs N.Hayesas-Davisas turėjo problemų su mikrofonu, tačiau išsakė kelis intrigą keliančius pastebėjimus.

REKLAMA

„Niekas čia neatvyksta nenugalėtas, tad bet kas gali nugalėti bet ką. Mes turime tiesiog pademonstruoti geriausią savo žaidimą“, – tiki N.Hayesas-Davisas.

Puolėjas taip pat atskleidė, kad finalo ketverte pademonstruos išskirtinius sportbačius, dedikuotus savo katei, kurią jam teko palikti namuose.

„Fenerbahče“ ir „Panathinaikos“ dėl vietos Eurolygos finale Berlyne susigrums penktadienį, 19.00 val., kitą pusfinalio porą sudarė Madrido „Real“ ir Pirėjaus „Olympiacos“.

„Ilgoji pertrauka“: Europos lygų TOP10 – savų trenerių saugojimas, legionierių pasirinkimai, minkščiausia lyga, klubų finansinės problemos, didžiausią tvarką įvedusios pirmenybės, kur reikia pasitempti LKL ir kaip ją mato užsieniečiai


13 komentarai
Naujausi komentarai (13)
Geriausiai ivertinti (13)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti