Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

P.Jankūnas: apie „Žalgirį“ be skolų, I.Brazdeikio sandorį ir P.Motiejūno akcijų pirkimą (55) VIDEO interviu

Spalio 4 d., 11:57
P.Jankūnas pristatė „Žalgirio“ aktualijas (BNS nuotr.)
P.Jankūnas pristatė „Žalgirio“ aktualijas (BNS nuotr.)
Rokas Liolaitis

Kauno „Žalgiris“ naująjį sezoną pasitinka su direktoriaus pareigas visiškai perėmusiu Pauliumi Jankūnu.

Klubo legenda pristatė naujojo sezono klubo biudžetą bei apžvelgė kitas susijusias aktualijas.

„Bilietų pardavimas labai priklauso nuo komandas rezultatų, tikimės, kad komanda bus sėkminga, laiminti ir gerbėjai užpildys areną. Kol kas abonementų skaičiaus didinti neplanuojame, norime suteikti gerbėjams šansą visada lankytis arenoje, o nenorintiems ar negalintiems įsigyti abonementų taip pat paliekame vietų“, – teigė P.Jankūnas.

REKLAMA

– Ar yra ribojantys veiksniai, kiek „Žalgiris“ gali išleisti naujokui?

– Visi žinote tą išpirką, yra spekuliuojama ir buvusiu Igno kontrakto dydžio. Sunku tą išpirkos sumą numatyti, nes Eurolygos sezonas prasidės jau rytoj, o žaidėjų perėjimo „langas“ yra uždarytas Eurolygoje, todėl žvalgomės į kitas lygas. Sunku pasakyti, už kiek ir kokį žaidėją pavyks įsigyti.

– Kiek laiko truko derybos su Pirėjo „Olympiacos“?

– Pirmą skambutį iš agento gavau po pasaulio čempionato, jis pasakė, kad yra susidomėjimas Ignu. Nieko konkretaus, tik susidomėjimas. Viskas suintensyvėjo būnant Kipre, priešsezoniniame turnyre, ten teko bendrauti su „Olympiacos“ vadovais, kurie rodė didelį norą. Taip pat teko pašnekėti ir su juo bei agentais. Viskas truko apie savaitę.

– Naujo žaidėjo paieška prasidėjo tik viską suderinus su I.Brazdeikiu?

– Ne, mes stengiamės patikrinti rinką ir anksčiau, turime skautą Eriką Kirvelaitį, kuris turi savo sąrašus, kurie žaidėjai galėtų ateityje papildyti komandą. Kai gavome skambutį iš „Olympiacos“ ir agentų, treneriai pradėjo svarstyti ir galvoti. Vėliau treneriai man ir Erikui pateikė pasiūlymus, kokio profilio žaidėjo norėtų. Ta linkme ir dirbame. Buvome nusimatę keletą variantų iš Eurolygos komandų, bet jie nusprendė likti savo komandose, kuriose ir žais šį sezoną. „Langas“ užsidarė ir dabar žvalgomės kitur.

REKLAMA

– Kiek buvo pažengusios derybos su taikiniais?

– Jos buvo pažengusios, negaliu sakyti, kad buvome arti pasirašymo, bet nesutapo norai, gal tas žaidėjas ne taip ir norėjo palikti tą komandą, gal jį tenkino situacija. Iš mūsų pusės buvo užklausimas, ar norėtų atvykti pas mus, pokalbiai su jo agentu, bet bendro susitarimo neradome.

– Kiek šansų, kad žaidėjas atvyks iš NBA aplinkos?

– Žinome, kad spalio pabaigoje baigiasi treniruočių stovyklos ir prasideda sezonas, kasmet ten kontraktų nepasirašę žaidėjai grįžta į Europą ar kitas rinkas. Šansų yra. Stebime, tiek NBA treniruočių stovyklose, tiek Europoje dirbančius žaidėjus. Buvo noras labai greitai pasirašyti žaidėją, kurį buvome nusimatę, bet kai tai neįvyko, vieno konkretaus varianto neturime. Diskutuojame ir žiūrime į situaciją diena po dienos.

– Kada buvo paskutinis sezonas, kurį „Žalgiris“ pradėtų be skolų?

– Labai geras klausimas. Neturiu tokios informacijos, bet COVID-19 ir po to sekęs blogas sezonas rezultatų prasme privertė surinkti mažiau pajamų. Tiksliai nepasakysiu.

REKLAMA

– Koks jausmas pradėti nuo švaraus lapo ir pristatyti biudžetą?

– Atsakomybė yra didžiulė, ne tik už biudžetą, bet ir už visą komandą bei jos sėkmę. Jausmas geras. Prieš kiekvieną pristatymą jaudulio dar yra daug, bet tai yra natūralu ir su tuo susigyvensiu. Atsakomybė yra didelį ir tikrai reikia kruopščiai viską įsivertinti bei tik tada priimti sprendimus.

– Praėjusį sezoną buvo nemažai traumų, ar nepasikeitė politika žaidėjų draudimo atžvilgiu?

– Taip, svarstome tokį variantą ir bendraujame su draudimo įmonėmis, bet kol kas savo žaidėjų neapdraudėme. Kai praėjusį sezoną turėjome tokių traumų, draudimo įmonės įsivertina tą riziką ir nėra paprasta.

– Planuojate penkis milijonus eurų surinkti iš bilietų, ar jos gali augti?

– Matote, praėjusių metų pajamos iš bilietų yra 6,6 milijono eurų, bet į tai įeina ne tik sausakimšos rungtynės, bet ir vienas atkrintamųjų mačas „Žalgirio“ arenoje. Dabar būtų sunku pasakyti, kiek galėtume uždirbti iš bilietų. Priklauso, ar pateksime į atkrintamąsias, bet tikiu, kad galime tai padaryti.

– Kurioje biudžeto eilutėje buvo I.Brazdeikio išpirkos suma?

REKLAMA

– Kol kas visa situacija buvo skaičiuojama su Ignu Brazdeikiui komandoje.

– Paulius Motiejūnas prieš išvykdamas teigė, kad privalės parduoti turimas akcijas. Kas ir kokiomis dalimis dabar yra „Žalgirio“ akcininkai?

– Taip, prisimenu tą mūsų konferenciją birželio mėnesį. Šis klausimas turbūt yra ne tam Pauliui adresuotas, reiktų klausti jo paties. Jis buvo „Žalgirio“ akcininkas ir grįžęs į Lietuvą įvardys, kaip įvyko tas pokytis ir kas už tas akcijas yra atsakingas.

– Ne jūs tas akcijas nupirkote?

– Kol kas ne, bet vyksta pokalbiai ir apmąstymai. Yra svarstoma.

– Prie naujos darbotvarkės dabartinėse pareigose jau pavyko priprasti?

– Kol kas ne, reikia priprasti, negaliu pasakyti, kad esu viską įsisavinęs ir pripratęs. Kiekvieną dieną mokausi. Vasarą dar teko konsultuotis su Pauliumi Motiejūnu, kai jis buvo pas mus ir tapo Eurolygos vadovu. Suprantu, kad dabar jis yra atitolęs nuo „Žalgirio“ ir turi milijoną reikalų, tad stengiuosi netrukdyti jo kasdienėmis problemomis.

REKLAMA

– Kas pasikeitė santykyje su Eurolyga, jos vadovu tapus P.Motiejūnui?

– Manau, kad atsirado aiškumas ir artimesnis bendravimas, ne tik su „Žalgiriu“, bet ir su visais klubais. Kiek pažįstu Paulių, jis yra tiesus žmogus ir visada pasakys taip, kaip yra. Paulius yra tas žmogus, kuris su savo patirtimi gali pakelti Eurolygą į kitą lygį.

– Buvo šnekėta, kad „Žalgiris“ niekada neturės milijoną eurų uždirbančio žaidėjo. Ar tai gali pasikeisti?

– Mes niekada nebūsime vieno žaidėjo komanda. Lietuvio tipas yra komandinis žaidėjas, pagal tai modeliuojame komandą, kviečiame ir komandiškai žaidžiančius legionierius su stipriomis individualiomis savybėmis.

– Bus ieškoma žaidėjo su Eurolygos patirtimi?

– Norime žaidėjo su europine patirtimi. Ar pavyks tokį rasti – kol kas atsakyti negaliu. Lygiagrečiai stebime ir NBA žaidėjų judėjimus.

– Ar yra vertinimas, ką komandai atnešė finalo ketverto rengimas?

– Manau, kad tikrai naudinga ne tik klubui, bet tiek ir Kaunui, tiek visai Lietuvai. Finansine prasme klubas neuždirbo jokių pajamų, bet mes tą renginį vertiname ne per šitą prizmę. Savivaldybė 1,8 milijono eurų suteikė, kad galėtume vykdyti šį renginį Kaune ir ši suma buvo tiesiog pervesta Eurolygai už finalo ketverto teises.

REKLAMA

– Mantas Rubštavičius, Liutauras Lelevičius ir Motiejus išvyko į kitus klubus. Nėra apmaudu dėl talentų nutekėjimo?

– Visi turime suprasti, kad Eurolygos lygis yra labai aukštas ir jaunam žaidėjui yra labai sunku. Pernai turėjome Motiejų Krivą, kuris mažai minučių gavo ir nenorėjome laikyti jį ant suolo. Buvo priimtas sprendimas išleisti jį į JAV ir galbūt grįžus įsilieti į pagrindinę komandą.

– Yra galutinė riba, kada galime tikėtis naujoko?

– Galutinės ribos nėra.

– Praėjusį sezoną Kazys Maksvytis buvo dviprasmiškai užsiminęs apie Corey Higginsą. Kokia yra jo situacija?

– Smulkiai tos situacijos nežinau, tik jis ir jo agentas žino, Atrodo, kad yra sveikas, bet tai tik gandų lygyje.

– Ar „Žalgiris“ pasirengęs mokėti išpirką, pavyzdžiui, Europos taurės klubui?

– Jei matysime, kad tas žaidėjas tikrai yra reikalingas, reikės tą išpirką sumokėti.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


55 komentarai
Naujausi komentarai (55)
Geriausiai ivertinti (55)
PRO komentarai (2)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti