Pasibaigęs. 06-04 18:50
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
84
7bet-Lietkabelis
86
Pasibaigęs. 06-05 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
88
Rytas
89
Pasibaigęs. 06-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
73
Wolves Twinsbet
81
Pasibaigęs. 06-07 03:30
NBA
Celtics
107
Mavericks
89
Pasibaigęs. 06-07 18:50
Betsafe-LKL
Rytas
104
Žalgiris
94
Pasibaigęs. Vakar 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
84
7bet-Lietkabelis
91
Pasibaigęs. Šiandien 03:00
NBA
Celtics
105
Mavericks
98
Šiandien, 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
Rytas
0
Rytoj, 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Wolves Twinsbet
0
06-13, 03:30
NBA
Mavericks
0
Celtics
0
06-15, 03:30
NBA
Mavericks
0
Celtics
0

NBA skautų stebėtas ir 12 metimų prametęs N.Nedovičius: turiu žaisti geriau, nes komandai manęs reikia (11)

Gruodžio 7 d., 22:12
Nedovic Nemanja 12
Nedovic Nemanja 12
Šaltinis: Krepsinis.net

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos įžaidėjui Nemanjai Nedovičiui Eurolygos rungtynės su Bambergo „Brose Baskets“ buvo ypatingos ne tik dėl jų svarbos. Jaunąjį 21 metų serbą „Siemens“ arenos tribūnose stebėjo NBA klubų skautai.

Pasižiūrėti N.Nedovičiaus atvyko Klivlendo „Cavaliers“, Hjustono „Rockets“, Portlendo „Trail Blazers“ ir Indianos „Pacers“ atstovai. Beje, vienu „Cavaliers“ skautų dirba ir lietuvis Žydrūnas Ilgauskas. Tačiau „kavalieriai“ į Lietuvą atsiuntė ne karjerą baigusį krepšininką.

Pats N.Nedovičius portalui Krepsinis.net tikino nežinojęs, kad jį iš arti stebi NBA skautai. Nežinia, sutapimas ar ne, bet serbas į „Brose Baskets“ krepšį metė net 15 kartų. Tačiau per 26 minutes pataikė tik 2 dvitaškius iš 10 ir 1 tritaškį iš 5 bei surinko -4 naudingumo balus. Tiek pat metimų N.Nedovičius buvo atlikęs ir susitikime su Barselonos „Regal Barcelona“.

REKLAMA

„Lietuvos ryto“ strategas Darius Maskoliūnas po mačo taip pat tikino, kad N.Nedovičius apie NBA atstovų dėmesį nežinojo. „Nebent aš kažko nežinau“, – visokių variantų neatmetė specialistas.

Pats N.Nedovičius šiuo metu galvoja daugiau ne apie NBA, o tai, kaip rungtyniauti stabiliau. „Negalvoju apie NBA. Man tai pirmas sezonas Eurolygoje. Pats nežaidžiu stabiliai: gerai atrodau 2-3 rungtynėse, bet vėliau seka duobė. Turiu tai taisyti ir žaisti stabiliai visą sezoną. Jei noriu patekti į NBA, turiu dar daug ką padaryti“, – tinklalapiui Krepsinis.net pasakojo N.Nedovičius. NBA naujokų biržos šaukimus prognozuojantys amerikiečiai numato serbui 34-ąjį šaukimą kitų metų biržoje.

Tiesa, dabar žaidėjas turi ir didesnių problemų. „Lietuvos ryto“ šansai patekti į „Top 16“ – labai komplikuoti. Vilniečių rūbinėje serbas sėdėjo it netekęs žado. Vis dėlto „Lietuvos ryto“ legionierius noriai sutiko duoti interviu. Kelis kartus serbas pabrėžė, kad labai pritrūko sėkmės ir neslėpė nusivylimo.

„Mums pritrūko sėkmės. Visą mačą laikėme iniciatyvą savo rankose, bet pabaigoje susimovėme. Esame labai nusivylę. Turime šansus, bet jie yra žymiai mažesni nei galėjo būti. Nežinau kodėl, bet jau ne pirmą kartą mums nepasiseka mačo pabaigoje. Tačiau yra kaip yra“, – sakė N.Nedovičius.

– Ko pritrūko po antrojo Sh.Fordo baudos metimo? Susikaupimo?

Net nežinau. Gal blogai atsitvėrėme varžovus. Bet ir kamuolys įdomiai atšoko. Vėlgi, pritrūko sėkmės. Kaip ir sakiau, esame nusivylę, bet dar tikime galimybėmis patekti į „Top 16“.

REKLAMA

– Kokios mintys sukosi jūsų galvoje, kai „Brose Baskets“ pataikė lemiamą dvitaškį?

– Tiesiog niekas. Ne pirmą kartą pralaimiu svarbias rungtynes paskutinėmis sekundėmis. Kaskart po to būna labai skaudu. Tai labai skausminga ir visai komandai. Esame tikrai labai nusivylę. Sunku ir ką pasakyti.

– Nežiūrint to pražūtingo metimo, ar bendrai buvote patenkintas komandos žaidimu šiose rungtynėse?

– Mes gerai kovėmės, buvome aktyvūs. Tiesa, nepataikėme laisvų metimų. Jei būtume pataikę bent pusę tų metimų, kuriuos turėjome įmesti, būtume lengvai laimėję bent 15 taškų skirtumu. Vien aš turėjau gal 10 progų mesti laisvas. Visi sudėję – gal kokias 20 progų.

– Kas nutiko jums pačiam, kad prametėte net 12 metimų?

– (Linguoja galvą.) Nežinau. Esu labai nusivylęs. Turiu tobulėti, geriau žaisti, nes komandai manęs reikia. Paskutinėse rungtynėse su „Chimki“ ir šiandien tiesiog negalėjau pataikyti. Turiu žaisti geriau.

– Ketvirtojo kėlinio viduryje viskas atrodė gerai: „Lietuvos rytas“ spurtavo, pats pagerinote žaidimą, perėmėte keletą svarbių kamuolių ir dėjimu užvedėte komandą, po jo kažką emocingai sušukdamas.

– Tiesiog serbiškai sušukau kažką panašaus į „pirmyn!“. Norėjau užvesti komandą, sirgalius. Viskas buvo gerai. Turėjome aštuonis taškus paskutinėmis sekundėmis. Bet prasižengėme likus 3 sekundėms... Ką tada galima padaryti... Gal ten ir nebuvo tos pražangos. Tiesiog pritrūko sėkmės.  

„Ilgoji pertrauka“: Europos lygų TOP10 – savų trenerių saugojimas, legionierių pasirinkimai, minkščiausia lyga, klubų finansinės problemos, didžiausią tvarką įvedusios pirmenybės, kur reikia pasitempti LKL ir kaip ją mato užsieniečiai


11 komentarai
Naujausi komentarai (11)
Geriausiai ivertinti (11)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti