Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Naktimis nemiegojęs „Žalgirio“ herojus: nusimečiau didžiulę beždžionę nuo pečių (14) interviu

Birželio 10 d., 22:09
E.Sumneris buvo nesulaikomas („Betsafe-LKL“ nuotr.)
E.Sumneris buvo nesulaikomas („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Edmondas Sumneris buvo skalpuojamas ir linksniuojamas po pirmųjų dviejų LKL finalo serijos rungtynių, kaip nesugebantis nuimti bent kiek naštos nuo Luko Lekavičiaus pečių. Amerikietis per du mačus surinko -5 naudingumo balus ir svarbiais momentais išnykdavo. Tačiau kai „Žalgiris“ buvo ant prarajos krašto, kauniečiams atsiliekant 0:2 E.Sumneris tapo visišku herojumi.

Gynėjas galingai pradėjo mačą, surinkdamas 8 labai greitus taškus, o dvikovą užbaigė su 22 taškais savo grafoje. Tai – geriausias rezultatas „Žalgirio“ komandoje, lėmęs gyvybiškai svarbią pergalę, kuri pratęsė LKL čempionų sezoną – 1:2.

„Buvome kur kas labiau susikoncentravę, labiau susitelkę, tarp jų ir aš, – po mačo sakė E.Sumneris. – Praėjusių dvejų rungtynių pabaigoje Lukas Lekavičius buvo šiek tiek pervargęs, aš įsiveldavau į pražangas, o jam reikėdavo žaisti po 3,5 kėlinio. Nusimečiau didžiulę beždžionę sau nuo pečių, tiesiog norėjau padėti komandai. Šiandien pavyko susimesti metimus, bet svarbiausia, kad visada palaikėme vienas kitą. Pagaliau susitvarkėme su psichologiniais trikdžiais ir iškovojome pergalę.“

REKLAMA

Sumneris Sumneris

– Kas padėjo šiandien nusimesti svorį nuo pečių?

– Aš esu atviras ir nuoširdus vyrukas, nuolat žiūriu į veidrodį. Pastarosiomis dienomis nemiegojau, nebuvau savimi dėl tų visų nesėkmių. Visuomet reikia pasižiūrėti į veidrodį ir pasakyti, kad nežaidi gerai. Tai yra mirk gyvenk rungtynės, nenoriu važiuoti namo pralaimėjęs. Man nerūpėjo daugiau niekas, kaip tik atiduoti visą save ir laimėti.

– Asmeniškai pradėjote rungtynes įspūdingai ir uždėjote toną visoms rungtynėms. Ar toks buvo trenerio nurodymas – būti agresyviam?

– Mūsų treneris visuomet atviras. Jis kelių žaidėjų, tarp jų ir manęs, paprašė padėti komandai labiau. Man labai patinka atvirumas. Nesvarbu, kaip jis tai pasako, tai yra aiški žinutė. Aš turiu daug pasididžiavimo savyje ir priimu viską asmeniškai. Mažai miegojau, nes mano mintys buvo rungtynėse. Dariau viską, ką galiu, kad padėčiau komandai išgyventi. Mes laimėjome, tai yra svarbiausia.

REKLAMA

– Koks buvo komandos mentalitetas einant į šias rungtynes bei pralaimint 0:2?

– Laimėti bet kokia kaina. Jokių pasiteisinimų. Laimėti bet kokia kaina. Jokių pasiteisinimų. Reikėjo turėti pasididžiavimo, orumo. „Žalgiris“ šiam miestui reiškia labai daug, todėl mes neišeisime ir neleisime neatiduoti visų jėgų. Darėme viską, kad laimėtume.

– Kokios buvo didžiausios korekcijos, įvestos šios rungtynėse?

– Pirmosiose rungtynėse likus 2,5 minutės pirmavome 10 taškų, mes tiesiog psichologiškai subyrėdavome. Antrosios rungtynės buvo labiau įtemptos, bet jie vėl laimėjo. Žiūrint į tas rungtynes, nebuvo taip, kad jie mus sutraiškė. Pirmosiose rungtynėse tiesiog nugalėjome save. Kad ir po šių pralaimėjimų, mes vis tiek buvome pasitikintys savimi. Reikia tikėti. Sunku atsilikti 0:2, mūsų nugaros buvo priremtos prie sienos, mus tai palietė asmeniškai ir reikėjo laimėti. Mūsų rūbinės vyrukai yra puikūs, mūsų kapitonas... Mes visi tikėjome, nebuvo nė vieno, kuris mūsų komandoje netikėtų pergale.

– Ar šiandien jautėte didžiulį spaudimą?

– Spaudimas visada yra juntamas, mums reikėjo laimėti bet kokia kaina. Šiame versle nuolat jauti spaudimą.

REKLAMA

– Kiek psichologinės naštos numeta šis pralaimėjimas?

– Kaip ir minėjau, nusiėmėme didžiulę beždžionę nuo pečių. Viskas pasidarė lengviau, bet darbas dar nėra padarytas. Mes vis dar priremti prie sienos – 1:2.

– Arena buvo beveik užpildyta ir buvote gausiai palaikomi. Koks jausmas buvo žaisti prie tokių sirgalių?

– Labai patiko. Mes pasikrovėme iš jų energijos. Galvojau, kad tai Eurolygos rungtynės. Tai buvo nuostabu ir tai suteikė mums papildomos energijos. Man labai patinka, kaip mus palaiko sunkiais momentais. Mūsų sirgaliai – įspūdingi.

– Ketvirtosios rungtynės laukia trečiadienį. Kas bus svarbiausia Vilniuje?

– Svarbiausia – atsparumas. Reikės atsilaikyti priešiškoje atmosferoje, turime būti tam pasiruošę. Žinau, kad jie labai norėtų uždaryti seriją namuose, bet turime tai sustabdyti.

– Ar manote, kad dabar didesnį spaudimą jaus „Rytas“?

– Manau, kad jie jaus spaudimą, bet dienos pabaigoje spaudimas vis tiek lieka mums. Daug žmonių tikisi iš mūsų pergalės. Mums tiesiog reikia laimėti. Mums nerūpi, kas jaus spaudimą. Viskas bus apie mus. Jeigu nepasirodysime – nelaimėsime.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


14 komentarai
Naujausi komentarai (14)
Geriausiai ivertinti (14)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti