Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

G.Vovoras: apie Ą.Tubelio perspektyvas, nuvertinamą LKL ir trenerio filosofijos svarbą (3) VIDEO interviu, FOTOGALERIJA

Gegužės 18 d., 21:35
Klaipėdoje liksiantis G.Vovoras apžvelgė pirmąsias savo patirtis („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Klaipėdoje liksiantis G.Vovoras apžvelgė pirmąsias savo patirtis („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Gustavas Klikna

Antrojoje sezono dalyje trenerį pakeitęs ir įsibėgėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ finišavo šeštojoje vietoje.

Ketvirtfinalį pasiekę uostamiesčio atstovai po atkaklios kovos 1:2 nusileido Vilniaus „Wolves Twinsbet“. Visus serijos mačus laimėjo namų komandos.

Po rungtynių „Neptūną“ ir kitą sezoną treniruosiantis Georgios Vovoras apžvelgė pagrindinius serijos aspektus, pagyrė varžovus, įvertino lietuviško krepšinio patirtį bei trumpai peršoko į Graikijoje itin laukiamą Eurolygos finalo ketvertą.

„Visų pirma norėčiau pasveikinti „Wolves“. Jie parodė savo charakterį ir talentą nuo pirmųjų minučių, bet didžiuojuosi ir savo žaidėjais. Visos serijos metu rodėme norą ir tikėjome, kad galime laimėti du kartus. Atidavėme viską, ką galėjome, bet krepšinyje laimi rečiau klystanti komanda. Šiandien tiek puolime, tiek gynyboje klydome dažniau už varžovus ir jie nusipelnė pergalės“, – po mačo teigė graikas.

REKLAMA

– Rungtynėse išsilaikėte, bet nepavyko jų perlaužti. Kodėl?

– Tikėjomės, kad „Wolves“ rungtynes pradės labai agresyvia gynyba, nes neturėjome Žygio. Jis kontroliuoja rungtynių ritmą ir yra pagrindinis mūsų įžaidėjas. Spaudimo tikėjomės. Pradžioje neatsakėme į jų fiziškumą. Jie startavo geriau, o mes neįgyvendinome derinių. Pirmajame kėlinyje turėjome devynias klaidas ir šešis rezultatyvius perdavimus. Taip nėra buvę. Žinoma, tokiose rungtynėse visada paminiu „x faktorių“, kuris nustebina ir šįkart juo tapo Žemaitis. Šeši iš šešių tritaškių. Puikus taškų rinkimas ir tai gali nulemti rungtynių baigtį abiems komandoms.

– Atvykote vasario pabaigoje ir radote ne pačios geriausios formos komandą, kiek palypėjote turnyro lentelėje. Kaip vertinate sezoną?

– Kai šnekėjau su Martynu Mažeika, pasakiau jam, kad mano stilius yra kautis dėl kiekvienos pergalės ir kiekvienos pozicijos, kovoti fiziškai. Kaip komanda turime tokį charakterį. Po rungtynių prieš „Žalgirį“ sakiau, kad kiek praradome koncentraciją ir kelias rungtynes, kurios galėjo pakelti mus į ketvirtą ar penktą vietas. Žvelgiant nuo sezono pradžios, reakcija į geras ar blogas rungtynes yra svarbi ir ten kiek pametėme save. Antrosiose šios serijos rungtynėse parodėme reikalingą fiziškumą, bet reikia surinkti dvi pergales. Noriu palinkėti „Wolves“ sėkmės atkrintamosiose, bet didžiuojuosi ir savo žaidėjais.

REKLAMA

REKLAMA

– Ignas Sargiūnas šiandien buvo puikus ir apskritai sužaidė proveržio sezoną. Ar jis yra pasirengęs žingsniui į aukštesnį lygį?

– Jam teko žaisti ir ne savo pozicijoje, nes yra į puolimą orientuotas gynėjas. Būsiu nuoširdus – dabar apie atskirus žaidėjus kalbėti nenoriu. Reikia kalbėti apie komandą. Pralaimėjome rungtynes, į kurias atvykome kautis. Noriu koncentruotis į visą komandą.

– Kokia buvo jūsų žinutė komandai rūbinėje po šių rungtynių?

– Pradėjau nuo to, kad didžiuojuosi šia komanda. Per šiuos mėnesius nė karto nemačiau, kad kažkuris žaidėjas bent minute pavėluotų. Jie visada treniruojasi iš visų jėgų, nemanau nusiminusių veidų. Tai yra svarbu komandai. Viskas prasideda nuo žaidėjų charakterių. Iškart po rungtynių sakiau, kad didžiuojuosi jais. Šiuos tris mėnesius pasimėgavau darbu ir buvimu su komanda. Aišku, norėjau būti pusfinalyje, bet tai yra krepšinis.

– Kas jums paliko didžiausią įspūdį po pirmosios patirties Lietuvoje?

– Būsiu čia ir kitą sezoną, tad tikiuosi patirti dar daugiau. Apskritai noriu pasakyti, kad visos arenos yra labai kokybiškos. Tai – labai svarbu. Visos lygos kokybė yra gerokai aukštesnė, nei daugelis galvoja. Pasakojau apie tai ir kolegoms Graikijoje. Būdamas šioje lygoje matai daug kokybiškų komandų ir didelį konkurenciją. LKL yra lyga, kuri gali žingsnis po žingsnio pakilti dar aukščiau.

REKLAMA

– Minėjote, kad liksite ir kitam sezonui. Kokią dalį komandos tikitės išlaikyti?

– Manau, kad po rungtynių reikia kalbėti apie rungtynes. Visų atsakymų neturiu, o ir kalbėti apie tai dar anksti. Įvertinsime rungtynes, pasiliksiu čia dar kelioms dienoms, stengsiuosi pažiūrėti ir daugiau rungtynių. Kalbėsimės su vadovybe ir kursime komandą pagal mano filosofiją. Tai yra svarbiausia. Treneris turi viską nuo pat pradžių kurti savo stiliumi.

– Jūsų nuomone, kas laimės „Ryto“ ir „Wolves Twinsbet“ seriją?

– Bus kieta kova. Laimėtoją nulems detalės. Dvi kokybiškos komandos, abi turinčios žaidėjų, kurie gali savarankiškai nulemti rungtynes. Turėtų būti daug artimų rungtynių.

– Paminėjote sunkų periodą po pergalės prieš „Žalgirį“. Kur tuomet iškilo didžiausių problemų?

– Minėjau, kad reikia lipdyti visos komandos charakterį. Tai vyksta ne tik komandoje, bet ir visoje Europoje, Graikijoje. Laimėjus seriją rungtynių ir parklupdžius „Žalgirį“ kiek išsiblaškai. Toje serijoje varžovams per rungtynes išmušdavome po 27 kamuolius. Taip gali nutikti. Jei tai nutinka rungtynių pradžioje ir žinai, kaip žaidėjai reaguos, reiškia, turi aiškias idėjas ir savo filosofiją.

REKLAMA

– Koks būtų teisingas Ąžuolo Tubelio žingsnis kitą sezoną?

– Jis yra labai perspektyvus ir kokybiškas žaidėjas Lietuvos krepšiniui. Galiu pasakyti tik tiek, kad ateityje jis bus Eurolygos žaidėjas. Psichologiškai jis yra labai tvirtas, o prie to pridėjus ir talentą, būsi labai aukšto lygio žaidėju.

Mūsų komandoje pagrindiniai žaidėjai buvo veteranai. Jie lipdė komandą rūbinėje ir kūrė mūsų charakterį.

– Kiek svarbu „Neptūnui“ būtų žaisti tarptautiniame turnyre?

– Manau, kad su vadovybe viską įvertinsime ir spręsime, kas būtų geriausia komandai.

– Eurolygos finalo ketverte yra dvi Graikijos komandos. Kokia jūsų prognozė?

– Visi Graikijoje nuolat to tikisi. „Panathinaikos“ žaidžia puikų sezoną su naujai sulipdyta komanda. Graikijos krepšiniui svarbu turėti du iš geriausių Europos trenerių. Erginas Atamanas ir Georgios Bartzokas subūrė puikias komandas su visiškai skirtingomis filosofijomis. Klube svarbiausia trenerio filosofija ir jos įgyvendinamas su kokybiška sudėtimi. Visam Europos krepšiniui bus įdomu finalo ketverte matyti „Panathinaikos“ ir „Olympiacos“.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


3 komentarai
Naujausi komentarai (3)
Geriausiai ivertinti (3)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys