Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Dešimt negirdėtų istorijų apie ryškiausias šių metų naujokų biržos žvaigždes (3)

Birželio 23 d., 14:00
Šie krepšininkai išgirs savo pavardes naujokų biržoje (Scanpix nuotr.)
Šie krepšininkai išgirs savo pavardes naujokų biržoje (Scanpix nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Penktadienį, 2 val. Lietuvos laiku, Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) vyks kasmetinė naujokų birža, kurioje lygos klubai šauks perspektyviausius planetos krepšininkus.

Portalas Krepsinis.net nusprendė pasidomėti, kokios istorijos slepiasi už ryškiausių šių metų NBA naujokų biržos žvaigždžių pavardžių. Siūlome iš arčiau susipažinti su krepšininkais, kurie savo pavardes biržoje išgirs pirmieji.

Simmonsas Simmonsas

Benas Simmonsas (19 metų; 208 cm; australas)

Jeigu paklaustumėte, kas Benui Simmonsui labiau prie širdies – katės ar šunys – jis į jus pasižiūrėtų kreivokai. Talentingasis australas augina barzdotąjį drakoną, kurio vardas – Mutombo. Krepšininko augintinis šiuo vardu pavadintas ne šiaip sau. B.Simmonsas ir legendinis NBA blokų karalius Dikembe Mutombo jaučia abipusę pagarbą. Afrikietis dar prieš naujokų biržos loteriją išprognozavo, kad B.Simmonsą šių metų naujokų biržos pirmuoju šaukimu pasirinks Filadelfijos „76ers“.

REKLAMA

Ingramas Ingramas

Brandonas Ingramas (18 metų; 206 cm; amerikietis)

Djuko universiteto žvaigždė turi neįprastą hobį krepšininkui. B.Ingramas labai mėgsta piešti. Viename interviu atletas pasakojo, kad vaikystėje piešdavo mėgstamiausių savo krepšininkų eskizus. Kai tai atsibosdavo, jis tiesiog paišydavo daiktus, supusius jį namuose. Artėjant naujokų biržai, savo talentą B.Ingramas demonstravo Niujorko gatvėse. Nors ir kiek komiškai.

Dunnas Dunnas

REKLAMA

Krisas Dunnas (22 metai; 193 cm; amerikietis)

Žmogus, kurio vaikystė buvo nepavydėtina. K.Dunnas užaugo be tėvo. Jo brolis atstojo jam tėvą. Kai būsimas krepšininkas buvo vos vienerių, jis išgyveno sudėtingą kraustymąsi iš Konektikuto į Aleksandriją. Motina nuolat turėdavo problemų su policija už įvairaus plauko nusižengimus. Galiausiai, K.Dunnas ir jo brolis neteko savo mamos mėnesiams, nes ji buvo pasodinta už grotų. Paaugliai pinigų užsidirbdavo gatvėje. K.Dunno brolis – iš kauliukų žaidimo, o pats krepšininkas – žaisdamas iš pinigų krepšinį vienas prieš vieną.

Brownas Brownas

Jaylenas Brownas (19 metų; 201 cm; amerikietis)

Tai – ko gero, protingiausias krepšininkas biržoje. Universiteto laikais J.Brownas papildomai mokėsi sporto kultūros studijas, išmoko ispanų kalbos, o jo tikslas – iki 25 metų amžiaus įvaldyti dar tris kalbas. Tiesa, vienos NBA komandos vadovas, kuris nenorėjo atskleisti savo tapatybės, žurnalistui prasitarė, kad tokios didžiulės protinės šio krepšininko galimybės gali kai kurias komandas atbaidyti. „Jis visada nori žinoti, kodėl tu tai darai, vietoje to, kad tiesiog tai darytų. Nemanau, kad tai blogai, tačiau tai gali trukdyti treneriams, – kalbėjo jis. – Senosios mokyklos treneriams nepatinka, kai krepšininkai per daug klausinėja.“

REKLAMA

Jamal Murray Jamal Murray

Jamalas Murray'us (19 metų; 193 cm; kanadietis)

Apie save J.Murray'us prieš naujokų biržą pranešė labai skambiu pareiškimu. „Aš esu geriausias biržos žaidėjas“, – sakė jis. Kanadietis dar universiteto laikais spindėjo pasitikėjimu savimi, kuris kartais virsdavo arogantiškais pareiškimais spaudoje. Komandoms gali būti nelengva su tokiu krepšininku, tačiau jeigu jis pritaps, didžiulis pasitikėjimas savimi gali padėti jam susikurti įspūdingą karjerą.

Buddy Hieldas Buddy Hieldas

REKLAMA

Buddy Hieldas (22 metai; 196 cm; bahamietis)

Geriausiu praėjusio sezono Nacionalinės koledžų atletų asociacijos (NCAA) krepšininku pripažintas B.Hieldas išsiskiria savo darbo etika. Išvakarėse prieš skrydį į Niujorką atletas turėjo suplanuotų susitikimų su žiniasklaidos atstovais ir kitais žmonėmis. Tačiau jis nusprendė vakarą paskirti treniruotei. Buvęs B.Hieldo treneris Chrisas Crutchfieldas juokavo, kad mėgino paaiškinti savo auklėtiniui, jog dabar reikia koncentruotis ne į treniruotes, o į kitus dalykus, tačiau B.Hieldas jo neklausė. Kalbama, kad šio atleto darbo etika yra išskirtinė. Po treniruotės su Los Andželo „Lakers“ komanda B.Hieldas pareiškė, kad norėtų tapti naujuoju „Lakers“ Kobe Bryantu. Na, bent jau dėl požiūrio į darbą šie du krepšininkai yra panašūs.

Benderis Benderis

Draganas Benderis (18 metų; 216 cm; kroatas)

Legendinis Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkas Nikola Vujčičius, kuris 2003 ir 2007 m. padėjo šiai komandai triumfuoti Eurolygoje, o dabar užima klubo generalinio vadybininko pareigas, yra D.Benderio globėjas. Jiedu pirmą kartą susitiko, kai D.Benderiui buvo 13 metų. Tada būsimas NBA krepšininkas apsilankė N.Vujčičiaus vardo stovykloje.

REKLAMA

Chrissas Chrissas

Marquese'as Chrissas (18 metų; 208 cm; amerikietis)

Nemažai naujokų biržos ekspertų šį aukštaūgį laiko didžiausia mistika. Iki 14 metų jis nežaidė organizuoto krepšinio. Prieš tai atletas siekė karjeros amerikietiškajame futbole, tačiau peties trauma jo planus sužlugdė. Skautai išskiria fenomenalų M.Chrisso atletizmą. „Šis aukštaūgis aikštelėje juda kaip gynėjas“, – pažymi jie, tačiau tuo pačiu priduria, kad jam teks dar gerokai pagerinti savo įgūdžius.

Labissiere'as Labissiere'as

REKLAMA

Skalas Labissiere'as (20 metų; 213 cm; haitietis)

Naujokų biržoje nėra kito krepšininko, kuris būtų išgyvenęs tokį sukrėtimą, kokį išgyveno S.Labissiere'as. 2010 m. jis buvo Haitį suniokojusio žemės drebėjimo, kuris nusinešė 300 tūkst. aukų, epicentre. Po sugriauto namo griuvėsiais krepšininkas buvo įkalintas su savo motina ir broliu. Šaukimas ir galimybė pasirašyti kontraktą su NBA komanda, atleto žodžiais, jam svarbūs dėl galimybės finansiškai aprūpinti savo likimo nuskriaustą šeimą.

Sabonis, Poeltlas Sabonis, Poeltlas

Jakobas Poeltlas (20 metų; 216 cm; austras)

Kęstučio Kemzūros auklėtinis Austrijos rinktinėje išsiskiria savo protiniais gabumais. Kai J.Poeltlas atvyko į Jutos universiteto studentų miestelį, jam teko dalyvauti specialiame renginyje, kur užduotis studentams skyrė JAV antiteroristinių operacijų rinktinė „Navy SEAL“. Pareigūnai suskirstė studentus į grupes po penkis žmones. Kiekvienai grupei buvo duoda po 30–40 daiktų, kuriuos reikėjo įsidėmėti. Tam buvo skirta minutė. Kai kitos grupės neturėjo strategijos ir susidūrė su rimtomis problemomis, J.Poeltlas išskirstė visus daiktus į penkias krūvas ir liepė kiekvienam komandos draugui atsiminti, kas yra jo krūvelėje. Žinoma, jo komanda triumfavo šiame žaidime, o tokie atleto protiniai gabumai nustebino žaidimą stebėjusį Jutos universiteto komandos strategą Larry Krystkowiaką: „Tada sakiau sau: gerai, šitas vyrukas tikrai mąsto į priekį.“

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


3 komentarai
Naujausi komentarai (3)
Geriausiai ivertinti (3)
PRO komentarai (2)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys