Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
0
Ispanija
0
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
0
Japonija
0
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
0
Brazilija
0
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
0
Kanada
0
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
0
Puerto Rikas
0
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
0
JAV
0
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
0
Graikija
0
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
0
Australija
0
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
0
Prancūzija
0
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
0
Vokietija
0
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
Serbija
0
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
0
Pietų Sudanas
0
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
0
Brazilija
0
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
0
Graikija
0
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
0
Ispanija
0
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
0
Vokietija
0
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
0
JAV
0
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
0
Pietų Sudanas
0

Baudą LKL susimokėjęs A.Trinchieri: esu realistas – „Rytas“ dabar yra serijos favoritas (49) VIDEO interviu

Birželio 10 d., 22:13
Trinchieri („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Trinchieri („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ iškovojo bene svarbiausią sezono pergalę, kai namie apgynė tvirtovę ir sušvelnino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos rezultatą – 1:2.

Andrea Trinchieri po rungtynių džiaugėsi, kad jo komanda išgyveno iki svarbias rungtynes, o taip pat teigė, jog favorito statusas prieš ketvirtąjį mačą priklausys Vilniaus „Rytui“.

„Sveikinimai mano žaidėjams, kurie pirmavo visas rungtynes. Žaidėme su gera energija, turėjome daug pagalbos iš žaidėjų, kuriems iki šiol sekėsi prasčiau. Padarėme darbą, galime būti tik geresni. Laimėjome prieš gerą pasirodymą rengusį Fosterį, kuris pataikė svarbius metimus, tai sako daug apie mūsų pasirodymą. Turime pasiruošti, atsišviežinti mačui Vilniuje, nors kamuolys yra „Ryto“ pusėje, esu tikras, kad galime būti geresni“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA

– Sumneris šiandien žaidė geras rungtynes, kai kurie kiti – taip pat. Ar turėjote asmeninių pokalbių prieš šias rungtynes?

– Individualius pokalbius turiu kasdien, tad atsakysiu teigiamai.

– Sakėte, kad jums reikia vieno mačo, kad grįžtumėte į seriją. Ar rungtynės buvo būtent tokios, kad susigrąžintumėte pasitikėjimą?

– Esu realistas. Aš žinau, kad „Rytas“ dabar favoritas: jie pirmauja 2:1, žaidžia namie, mes neturime Keenano. Bet žinau, kad galime žaisti geriau. Mums reikėjo tokių rungtynių. Tiesa, kad jie laimėjo du mačus, bet svarbu ir tai, kaip jie tai padarė. Negaliu įsivelti į emocijas, pralaimėjome du pratęsimus, nors rungtynes kontroliavome. Antrosios rungtynės buvo kiek kitokios, nes reikėjo spurto, jog grįžtume. Turėjome laimėti Vilniuje. Mums šis mačas buvo žinutė, kad esame čia, norime žaisti, kausimės prieš neteisingas situacijas, kurios nutiko mums. Per visą sezoną kuri santykius, komandą, bet staiga kažkas viską sugriauna. Reikia tai sugriauti, susigrąžinti balansą. „Rytas“ yra favoritai laimėti titulą, bet aš tikiu žaidėjais, spausiu juos virš limito.

REKLAMA

– Sakote, kad nesate favoritai, nors visi jus tokiais laikė. Kaip pirmieji du pralaimėjimai paveikė komandos pasitikėjimą?

– Mes nesame favoritai dėl vienos priežasties – atsiliekame serijoje ir turime laimėti svečiuose. Tai faktas. Mes praradome talentingiausią savo puolimo žaidėją, o „Rytas“ turi pasitikėjimą, kad gali tai padaryti. Laimėti pratęsimai suteikia neįtikėtiną postūmį. Bet šiandien pasakėme, kad esame gyvi ir suteikėme sau dar vieną galimybę. Nekalbu apie tai, kas buvo serijos pradžioje. Mes iki šiol laimėjome rungtynes prieš „Rytą“, situacija pasikeitė ir turime kitą realybę.

REKLAMA

– Šmitas ir Dimša gale susižeidė, kokia jų būklė?

– Tai šviežia, nežinau. Žinau tik tai, kad jie mums padėjo stipriai, tikiuosi, nieko rimto. Rungtynės buvo pilnos kontakto, provokacijų, tikiuosi, viskas bus gerai.

– Ar nustebote, kad lyga po praeito mačo neišplatino jokio pranešimo apie teisėjų darbą? Ir ką manote apie šio vakaro teisėjavimą?

– Smagus klausimas. Esu žmogus, kuris mėgsta mokytis, kiekviena diena yra galimybė kažko išmokti ir suprasti dalykus, būti geresniu. Su savo komentarais nebenoriu sumokėti dar vienos geros vakarienės teisėjams. Gerai yra tai, kad 2024-aisiais viską galima pamatyti video medžiagoje. Visada saugosiu savo žaidėjus ir jei tai man kainuos gerą vakarienę su šampanu, kurią sumokėsiu kaip baudą, man tai tinka. Bet aš mokausi, todėl nebeturiu jokių komentarų.

– Ar ankstesniuose mačuose matėte ir savo paties klaidų?

– Žinoma, ir ne vieną, bet apie tai nedetalizuosiu. 

– Kodėl šiandien nežaidė Riversas?

– DNP CD (trenerio sprendimas – Krepsinis.net.).

– Šį vakarą buvo pagerbtas Milaknis. Kaip prisiminsite jį?

– Mylėjau jį kaip žaidėją. Praleisdavau valandas, kad mokyčiau savo gynėjus nepraleisti jo tritaškių. Jis buvo protingas, efektyvus, puikus komandos žaidėjas. Buvo smagu matyti, kaip žmonės jį myli čia.

„Ilgoji pertrauka“: Kaukėno klaidos ir kompetencija, Lietuva elite su Maksvyčiu, „Ryto“ abonementai, „Lietkabelio“ likę darbai, 20-mečių pasirodymas ir perspektyvos, žurnalistinė etika dėl situacijos Puerto Rike ir LKL klubų pinigai iš generalinių rėmėjų


49 komentarai
Naujausi komentarai (49)
Geriausiai ivertinti (49)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
TVARKARAŠTIS