„Teisėjo švilpuke“ – pripažinta arbitrų klaida „Žalgirio“ nenaudai (2)

Vasario 8 d., 09:19
L.Westermannas nubaustas be kaltės (BNS nuotr.)
L.Westermannas nubaustas be kaltės (BNS nuotr.)
Šaltinis: LKL

Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina.

Šią savaitę rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ analizuojami trys epizodai iš praėjusios „Betsafe–LKL“ savaitės.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: pražanga ar ne? („Neptūnas“ – „Pieno žvaigždės“)

Žaidėjas Nr. 5 (L. Williamsas) kyšteli ranką prie kamuolio, kurį varo greitą ataką pradėjęs puolėjas Nr. 17 (I. Žvigurs). Silpnas kontaktas nesutrukdo puolėjui – jis nepraranda nei greičio, nei pusiausvyros ir toliau tęsia puolimą.

REKLAMA

Teisėjas turi teisę ignoruoti menkus kontaktus, neturinčius įtakos tolesnei žaidimo eigai, kaip kad atsitiko šiuo atveju. Teisingas sprendimas.

2 momentas: paprasta ar nesportinė pražanga? („Žalgiris“ – „Skycop“)

Gynėjas Nr. 21 (A. Milaknis) nebando siekti kamuolio (net nežiūri į jį), bet tiesiog griebia besirengiančiam mesti į krepšį puolėjui Nr. 77 (A. Labuckui) už kaklo, o po to dešinę ranką uždeda ant abiejų puolėjo rankų ir laiko, neleisdamas varžovui atlikti metimo.

Teisėjai, užfiksavę paprastą pražangą, pagal taisykles pasinaudojo skubios peržiūros sistema (SPS), sugriežtino nuobaudą, perkvalifikavę ją į nesportinę pražangą – teisingas sprendimas.

3 momentas: pražanga puolėjui ar gynėjui? („Žalgiris“ – „Skycop“)

Vaizdo įraše (ypač pakartojime iš kitos TV kameros) gerai matosi, kad pirmas prasižengia puolėjas Nr. 7 (D. Lavrinovičius). Jo „užtvara“ gynėjui Nr. 9 (L. Westermannui) – judanti. Šią pražangą arbitrams reikėjo fiksuoti nedelsiant.

Po to sekęs gynėjo atsistūmimas ranka taip pat vertas pražangos, tačiau jis įvyko vėliau, todėl turėjo būti ignoruotas (neignoruojamos vėliau įvykusios tik nesportinės, techninės ar diskvalifikacinės pražangos).

Arbitras suklydo, ignoravęs pirmąjį veiksmą (netaisyklingą užtvarą) ir skyręs pražangą už atoveiksmį (atsistūmimą ranka).


2 komentarai
Naujausi komentarai (2)
Geriausiai ivertinti (2)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti

Tau gali patikti

Apklausa

Ar pirmajame NBA atkrintamųjų etape sulauksime staigmenų?

Balsuoti Archyvas