„Teisėjo švilpukas“: A.White‘o 6 sekundės baudos aikštelėje (2)

Kovo 15 d., 11:36
A.White'as pernelyg ilgai užsibuvo baudos aikštelėje (BNS nuotr.)
A.White'as pernelyg ilgai užsibuvo baudos aikštelėje (BNS nuotr.)
Šaltinis: LKL

Šią savaitę rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ analizuojami trys epizodai iš „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės kovų. Šį kartą atrinkti momentai, sukėlę krepšininkų ir trenerių diskusijų, įtrauktas ir vienas momentas, kuris nėra itin dažnas krepšinio aikštelėje – taip siekiama šviesti krepšinio visuomenę apie taisyklių traktavimus ir paaiškinti teisėjų sprendimus.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: pražanga metimo metu ar ne? („Juventus“ – „Nevėžis“)

Žaidėjui Nr. 23 (M. Gebenui) perduotas kamuolys. Gynėjas Nr. 12 (G. Maldūnas) pastumia puolėją dar jam gaudant kamuolį ore. M. Gebenas kamuolį visgi sugauna, o nusileidęs ant žemės pradeda naują judesį ir meta kamuolį (tampa nebesvarbu, tai perdavimas ar metimas į krepšį). Teisėjai suklydo skirdami du baudos metimus, nes prasižengta ne metimo fazėje.

REKLAMA

2 momentas: ar teisingai įskaityti du taškai? („Šiauliai“ – „Skycop“)

Žaidėjas Nr. 9 (G. Leonavičius), stabdydamas metantį į krepšį žaidėją Nr. 11 (C. Boweną), nespėja užsiimti legalios gynybinės pozicijos, nepasitinka varžovo, būdamas veidu į jį, ir palenda po juo – blokavimo pražanga. Tuo pačiu metu gynėjas Nr. 10 (V. Lipkevičius) bando blokuoti C. Boweno išmestą kamuolį, bet nepasiekęs užsikabina ranka už tinklelio ir jį timpteli.

Nuo spyruokliuojančio lanko atšokęs kamuolys skrieja į šoną. Toks V. Lipkevičiaus veiksmas – tai trukdymas įmetimui. Du įskaityti taškai ir dar paskirtas vienas baudos metimas (už G. Leonavičiaus pražangą) – teisingas arbitrų sprendimas.

3 momentas: ar buvo pažeidimas? („Rytas“ – „Žalgiris“)

Po abipusio susistumdymo su varžovu žaidėjas Nr. 30 (A. White‘as) griūna 3 sek. zonoje, pasikelia ir išbūna šioje zonoje 6 sek., kol sugauna jam perduotą kamuolį. Tai akivaizdus 3 sek. taisyklės pažeidimas. Teisėjas teisus, tai užfiksavęs.


2 komentarai
Naujausi komentarai (2)
Geriausiai ivertinti (2)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti

Tau gali patikti

Apklausa

Kas pateks į LKL finalą?

Balsuoti Archyvas