Atsiprašome, tačiau laikinai šis puslapis neveikia

Skolas srebiantis ir Prienų klubo atgimimo su Šeškais trokštantis M.Milaševičius: grįžti į LKL būtų kilpa ant kaklo interviu(20)
2024.04.23 11:27

Per pastaruosius metus Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) išvydo du bankrotus, tačiau jie pasirodė skirtingi.

Po praeito sezono duris užvėrė Prienų klubas, o šiemet sezono viduryje iš lygos traukėsi „Gargždai“. Vis tik kol pastarieji su milžiniškomis skolomis tiesiog pasitraukė ir tiek, Prienus gelbėjęs, vis tik nesugebėjęs padaryti Marius Milaševičius iki šiol tęsi savo pažadus.

Jis vos prisijungęs prie klubo teigė, kad darys viską, kad skolos būtų grąžintos. Praėjus beveik metams nuo praeito sezono pabaigos M.Milaševičius tyliai laikosi savo žodžio ir moka pinigus buvusiems Prienų komandos žaidėjams.

„Atiduodu didžiausią pagarbą Mariui Milaševičiui. Klubas bankrutavo, bet jis toliau moka mums pinigus: kartais gauname po tūkstantį, kartais po 500 eurų, kartais – kas kelis mėnesius, bet po truputį mums skolos grąžinamos. Čia suprantu Mariaus atsidavimą, tokiems žmonėms ir toliau seksis krepšinyje, čia yra vyras“, – neseniai Krepsinis.net sakė Tauras Jogėla.

Susisiekus su M.Milaševičiumi jis buvo atviras – tiki karma ir nori laikytis savo pažadų. Vyras praeito sezono žaidėjams dar išmokės apie 16 tūkst. eurų, nors jau paklojo kone keturis kartus tiek. Iš savo paties kišenės. Apie tai garsiai nesigirdamas, nors paskelbus bankrotą galėjo drąsiai pamiršti skolas.

M.Milaševičius neslepia sentimentų Prienų krepšiniui, kuriuos stengsis realizuoti ateityje. Šiuo metu jis remia Regionų krepšinio lygos (RKL) komandą „Mačiūnai-KKSC“ ir puoselėja viltį kitąmet turėti ekipą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Pasak M.Milaševičiaus, prie didelių norų prieniečiai gal net galėtų svajoti apie sugrįžimą į LKL, tačiau dar ne dabar.

„Tai būtų kilpa ant kaklo. Žinau, kad yra tokių šnekų ir padrąsinimų, ir aš dalyvauju diskusijose, bet matau tai kaip trumpalaikę avantiūrą. Dėl ko viskas sugriuvo – nes buvo daroma į orą ir skaičiuojama į orą. Niekam iš tikrųjų nerūpėjo ir neskaudėjo. Dėl to nuėjome, kur nuėjome. Norime viską atstatyti nuosekliai“, – sako jis.

M.Milaševičiaus artimiausias tikslas – išplauti miesto reputaciją ir kitąmet su trimis Šeškais priešakyje žengti į NKL. „Ar ne simboliška būtų?“, – šypsosi jis.

Krepsinis.net – pokalbis su Prienų krepšinį gelbėti ėmusiu verslininku apie planus žaisti NKL, skolų likvidavimą ir Šeškų sugrįžimą namo. 

–Matome, kad Prienų krepšinis – vis dar gyvas ir traukia žmones. Kaip šiuo metu atrodo prieniečių krepšinio gyvenimas?

–Turime Prienų komandą RKL, esu joje tik rėmėjas ir prisidedu tuo, kuo galiu. Mano dėka ten žaidžia Domantas Šeškus, kurio prašiau grįžti į Prienus ir dėti pamatus mūsų ateičiai, kitaip jis būtų rungtyniavęs kitur. Dabar darysime viską, kad būtume NKL.

Žmonės labai pasiilgę krepšinio, Prienuose krepšinis visada buvo populiarus, viskas buvo gerai, tik per tą valdymą, Šeškaus išėjimą prasidėjo griūtis. Tada žmonės matė, kas vyksta, ir pyko. Per tuos metus, kuriuos čia praleidau, dėjau pastangas, kad sugrąžinčiau žmones, atkurčiau VIP‘ą (Juokiasi). Bet daug nepadarysi. Kaip įsinėriau į klubo reikalus, taip ir srėbiau mėšlą, ką darau iki šiol dėl bankroto.

–Minite galimą žingsnį į NKL čempionatą. Kokiu principu jis gali įvykti?

–Viskas yra sprendžiama, tai priklausys nuo administracijos ir t.t. Yra keletas momentų, laukiame, kol baigsis sezonas ir tada bus aiškiau. Galima į lygą patekti, jei bus didinamas komandų skaičius, kas planuojama. Manau, jog visiems atrodo neteisinga, kad toks miestas su tokia arena nėra NKL lygoje. Plius, aš pats esu suinteresuotas komanda NKL, nes noriu, jog miestas bandytų valytis dėmę ir skolų šleifą. Kad būtų randami susitarimai su krepšinio bendruomene, nes ištikus bankrotui, nusisukus rėmėjams nepasidaviau, radau susitarimus ir toliau juos vykdau. Esu vedamas to, kad kiek įmanoma atstatyčiau miesto reputaciją. O ir pats planuoju būti šalia krepšinio – reputacija man svarbi, tikiu ir karma.

–T.Jogėla gyrė jūsų tylų skolų grąžinimą. Kaip sekasi drėbti bankroto pasekmes?

–Yra reikalų. Kaip ir viskas gyvenime: atsikeli, eini ir darai. Po truputį kažkaip darosi. Man tiesiog be proto neteisinga, kad žmonės dirbo, stengėsi, darė, niekas nenorėjo eiti į Prienus, bet mano charizmos ar kažko būdu žaidėjai buvo įtikinti ateiti. Ir galiausiai gavosi, kad gavome košmarą, kurio net sapnuoti negalėjome. Negalėjau žinoti, kad ten skolos, kurių neįmanoma išmokėti. Kad ir nutiko tokia situacija, sėdau ir šnekėjau su vyrais: darome, tariamės, viską darysiu, kad išmokėčiau, kitaip būti negali. Aš ne toks žmogus, per daug tikiu karma.

–Kaip suprantu, pinigus žaidėjams grąžinate iš savo kišenės?

–Iš principo, taip. Šiuo metu neatidavinėju senų skolų. Nemažai skolų atidaviau iš einamo biudžeto ir kadangi nuo manęs nusisuko rėmėjai, pinigų nedavė savivaldybė, aiškėjant bankrotui, biudžete atsirado skylė. Kad ir klubas bankrutavo, visos skolos mirė, to aš nepalikau, einamas praeito sezono skolas ir atsiskaitinėju.

–Dar daug vargo liko?

–Ne, iš praeito sezono liko apie 16 tūkstančių eurų. Nuo rugsėjo mėnesio išmokėta buvo praktiškai 4 kartus tiek.

–Ar po praeito sezono atsirado žaidėjų, kurie Prienuose žaidė dar anksčiau, ir liko nepatenkinti, kad jie pinigų nebeatgaus?

–Aš nenumoju ranka į senas istorijas ir skolas. Nuolat bendrauju su žaidėjų asociacija ir pasirinkau vedlio vaidmenį. Nuolat bendraujame su Domarku, ieškome kelių, kaip ateityje tas skolas vis tiek grąžinti. Jei Prienai grįžta į krepšinį, aš būsiu prie klubo vairo ir dalis biudžeto bus skirta skolų grąžinimui. Mano skaičiavimu, tą būtų galima padaryti per 3 sezonus. Taip būtų galima miestui išsiplauti mundurą. Prienai yra labai sportiškas miestas, jis nenusipelnė būti mindomas. Aš dėl to atėjau – grąžinti skolą miestui. Pats čia žaidžiau ir sportavau. Jei viskas gerai ir grįžtame į NKL, per 3 metus atiduosime skolas.

–Net neabejoju, kad jūsų ambicijos neapsiriboja sugrįžimu vien į NKL. Tiesa?

–Mano ambicija kol kas yra viena – nuplauti miesto reputaciją. Kai esame lyginami su „Gargždais“, man yra žiauru. Negalime būti lyginami. Aš lygiai taip pat sausio 4 dieną turėjau skelbti bankrotą, bet kišau savo pinigus, jog nepasidarytume tokios gėdos, nenumuštume prestižo nei LKL, nei miestui.

Iš savo lėšų ir su papildoma rėmėjų pagalba kapanojomės, kad užbaigtume sezoną. O „Gargždai“ padarė kitaip. Jei liksiu čia toliau prie krepšinio, jei niekas geresnis nepakeis manęs, bandysime valytis. Reputacija man pats pagrindinis dalykas, o jau po to galime kalbėti apie tikslus.

–Kaip reagavote į „Gargždų“ situaciją, kuomet pats puikiai supratote, kas yra bankrotas?

–Nenustebau, nes šiokių tokių diskusijų buvo dar rugsėjį. Man tik apmaudu, kad jie nepabaigė sezono.

–Kadangi 12-tos komandos vieta LKL yra laisva, nėra jokio šanso bandyti grįžti į pajėgiausią šalies lygą?

–Tai būtų kilpa ant kaklo. Žinau, kad yra tokių šnekų ir padrąsinimų, ir aš dalyvauju diskusijose, bet matau tai kaip trumpalaikę avantiūrą. Dėl ko viskas sugriuvo – nes buvo daroma į orą ir skaičiuojama į orą. Niekam iš tikrųjų nerūpėjo ir neskaudėjo. Dėl to nuėjome, kur nuėjome. Norime viską atstatyti nuosekliai. Svarbu, kad miesto žmonės užsivedę, domisi, pradžia yra. Labiausiai norėčiau, kad ateityje visi sakytų – Prienuose algos mokamos kaip pagal laikrodį. Įsivaizduojate? To momento laukiu.

–Teko girdėti gandų, apie esą bendrą Prienų ir Alytaus miestų projektą ir klubą pastarajame mieste. Ką galite pakomentuoti apie tai?

–Visiškai nieko nežinau, nesu gyvenime turėjęs diskusijos apie tai. Neįsivaizduoju tokio modelio Prienuose, žinant mūsų mentalitetą ir savivaldybės požiūrį. Niekada netikėčiau tokiu variantu.

Jei Prienų krepšinis atgimtų, savivaldybė yra pažadėjus patikėti ir remti jį vėl?

–Mano pastaroji diskusija su meru buvo būtent po pastarojo sezono, kai nusprendėme daryti atšalimą ir nedėti pastangų iškart eiti į NKL. Mane patikino, jog padės, rems ir palaikys mane, nes pasirinkau šio vedlio vaidmenį. Iki šios dienos nesu nieko numetęs ir tvarkau viską Prienų klubo vardu: su bankroto administratoriumi, krepšinio bendruomene, LKF, žaidėjų asociacija. Žinau, kad savivaldybės palaikymą turiu. Savivaldybė klubą NKL remtų, o aš daryčiau viską, kad atstatinėčiau viską su rėmėjų pagalba.

–Matant, kaip Virgis vargsta su Vaidu Vaškevičiumi Jonavoje, gal kviestumėte jį padėti prikelti Prienus iš NKL į LKL lygį?

–Su juo bendraujame kasdien po penkis kartus, visokiais klausimais, ir šiais taip pat pasijuokiame. Ar ne simboliška būtų kitąmet NKL turėti visus tris Šeškus? Galėtų pereiti į miesto patriotų vaidmenį. Neabejoju, kad Domantas, RKL mesdamas po 30–40 taškų, gerai atrodytų ir NKL, o tėvas grįžtų pagaliau namo, gana valkiotis po Lietuvą (Juokiasi).

R.Šmitas – „AS Monaco“ akiratyje (66)
2024.04.23 15:50

Monako „AS Monaco“ komanda, kurio garbę gina Donatas Motiejūnas, nusitaikė į Kauno „Žalgirio“ puolėją.

„Bebasket.fr“ skelbia, kad Eurolygos atkrintamųjų klubas susidomėjo RolandoŠmito paslaugomis. Latvis dar turi sutartį su „Žalgiriu“, bet joje yra numatyta išpirkos galimybė.

Teigiama, kad „AS Monaco“ nori aikštelę galinčio išplėsti aukštaūgio, o R.Šmitas puikiai atitinka šį aprašymą.

28 metų 208 cm ūgio R.Šmitas Eurolygoje per 23 minutes įmesdavo 10,5 taško, atkovodavo 4,3 kamuolio, atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,5 naudingumo balo.

Keli Eurolygos klubai stoja piestu – nenori Dubajaus ekipos lygoje (18)
2024.04.23 18:12

Pastaraisiais metais buvo nemažai kalbama apie Dubajaus klubą Eurolygoje, tačiau to nori toli gražu ne visi.

Ispanijos žiniasklaida „Encestando“ skelbia, jog keli klubai stoja piestu ir nenori Jungtinių Arabų Emyratų ekipos Eurolygoje. Tai yra Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“ bei Miuncheno „Bayern“.

Kovo mėnesį klubai turėjo balsuoti dėl Dubajaus ekipos likimo, bet balsavimas buvo nukeltas, kadangi pirmiausiai reikėjo sulaukti patvirtinimo iš Adrijos lygos, jog ši sutinka priimti naują rinką.

Priežastys, kodėl kai kurie klubai prieštarauja, yra skirtingos. Viena jų – žadama 7 metų sutartis ir nepakankamas indėlis į kitas Eurolygos komandas, kurį yra pažadėjęs Dubajus.

Kita – išaugusi žaidėjų kaina, kadangi naujas klubas galėtų siūlyti didesnius finansus, o ir nuliniai mokesčiai, leisiantys pasirašyti žvaigždes pigiau nei Ispanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ar Graikijoje.

Trečioji – nerašytas susitarimas su Svetislavu Pešičiumi ir jau derinami kontraktai su mažiausiai trimis Eurolygos žaidėjais, dar net nesulaukus patvirtinimo iš lygos.

R.Sulaimonas: apie JAV jaunimo rinktinę, legendinius koledžus ir amerikietiškąjį burbulą VIDEO interviu(5)
2024.04.23 15:12

Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) pristato pokalbį su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ krepšininku RasheeduSulaimonu.

Amerikietis 2012-2013 m. vasaromis buvo JAV jaunimo rinktinių narys. Pakeliui link Amerikos ir pasaulio čempionatų aukso medalių R. Sulaimonas jėgas vienijo su eile NBA ir Eurolygos žvaigždžių. Tarp jo komandos draugų buvo Marcusas Smartas, Aaronas Gordonas, Mike‘as Tobey, Elfridas Paytonas, Nigelis Williamsas-Gossas ir kiti.

„Krepšinio pasaulis mažas. Su visais vyrukais, kuriuos išvardinote, žaidėme ir iki tol. Tuomet tai buvo varžymasis su draugais. Matydamas kaip aukštai jie pakilo, nesu nustebęs“, – prisiminimais dalinosi vilniečių lyderis.

„Taip, kartais šnektelime, – paklaustas, ar palaiko ryšį su kuriais nors rinktinės komandos draugais, atsakė R. Sulaimonas. – Marcusas Smartas yra iš Teksaso, su juo žaidžiau nuo aštuonerių. Nigelis taip pat – nuo 10-ies ar 11-os metų. Su visais jais turiu gerus santykius.“

Vėliau gynėjo kelias link profesionalaus sporto vedė per legendinius Djuko ir Merilando universitetus. R. Sulaimonas papasakojo, ką reiškia žaisti taip gerbiamose NCAA komandose.

„Taip, negali pralaimėti. Bet prie to pripranti. Kiekvienas rungtynes atsiduri po mikroskopu. Prie spaudimo arba palūžti, arba pripranti ir tiesiog žaidi krepšinį. Po kažkurio laiko tiesiog blokuoji visą aplinkos triukšmą ir grįžti prie to, ką darai geriausiai ir žaidi“, – sakė vienas naudingiausių lygos žaidėjų. 

„Olympiacos“ į Barseloną išvyko be svarbaus žaidėjo (20)
2024.04.23 14:02

Pirėjo „Olympiacos“ ekipa rengiasi Eurolygos atkrintamųjų serijos su Barselonos „Barcelona“ startui.

Skelbiama, kad sveikatos problemų turintis KostasPapanikolaou liko namuose, o tai reiškia, kad jis praleis abejas rungtynes Katalonijos sostinįje.

Tuo tarpu pirmadienį nugaros skausmus pajautęs ThomasasWalkupas yra sveikas ir pasiruošęs padėti komandai.

K.Papanikolaou Eurolygoje per 26 minutes fiksuoja 7,4 taško ir 9,4 naudingumo balo vidurkius, o Th.Walkupo statistika siekia 8,7 taško ir 10,4 balo.

Sezoną apibendrinęs A.Vezenkovas: kartais maniau, kad nusipelniau rungtyniauti daugiau (12)
2024.04.23 13:23

Praėjusiame sezone Eurolygoje spindėjęs Aleksandras Vezenkovas baigė savo debiutinį pasirodymą Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA).

Bulgaras reziumavo sezoną teigdamas, kad jis buvo keistas ir dažnai puolėją užplūsdavo dvejopos mintys dėl žaidimo laiko.

„Kartais aš galvodavau, kad galiu padėti komandai daugiau. Kartais maniau, kad nusipelniau rungtyniauti daugiau. Vis dėlto, pirmiausia, turiu pažiūrėti į veidrodį ir matyti savo klaidas“, – sakė A.Vezenkovas.

„Tai sunku, nes mes visi žmonės. Visi nori dėmesio ir žaidimo minučių. Mes mylime krepšinį, mes norime žaisti. Jeigu paklausite bet kurio žaidėjo, jis pasakytų, kad norėtų rungtyniauti daugiau. Net 35 minutes žaidęs vyrukas pasakys, kad norėtų gauti 40 minučių“, – pridūrė A.Vezenkovas.

Debiutiniame NBA sezone 28-erių A.Vezenkovas sužaidė 42 mačus, ant parketo praleisdavo po 12 minučių, įmesdavo 5,4 taško ir atkovodavo 2,3 kamuolio.

Domanto Sabonio atstovaujama „Kings“ baigė pasirodymą įkrintamosiose varžybose, o A.Vezenkovas dar turi 6,6 mln. JAV dolerių vertės sutartį ir kitam sezonui.

„Olimpas“ Klaipėdos rajono savivaldybei neatiteks – klubą nori susigrąžinti R.Seibutis (30)
2024.04.23 12:37

Kaip buvo skelbta balandžio 19 d. išplatintame Palangos krepšinio klubo „Olimpas" pranešime, ieškoma sprendimų, kaip klubą išlaikyti bei veiklą tęsti Palangoje.

Antradienį, balandžio 23 d., įvyko „Olimpo" klubo vadovo Jono Vainausko ir pirminio klubo įkūrėjo RenaldoSeibučio susitikimas, kurio metu R.Seibutis išreiškė norą klubą susigrąžinti.

Susitikimo metu aptarti formalumai bei sutarta, jog bus dedamos maksimalios pastangos, kad klubas išliktų Palangoje, jo steigėjo R.Seibučio rankose.

„Pats geriausias sprendimas, kad komanda ir liktų tiems, kas nuo pradžių ją kūrė ir geriausiai supranta Palangos krepšinio poreikius bei lūkesčius", – sakė „Olimpo" prezidentas J.Vainauskas.

Pasiūlymai Palangos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybėms įsigyti klubo dalis yra atšaukti.

15 metų NBA praleidęs snaiperis gali perimti „Hornets“ vairą (8)
2024.04.23 10:57

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) įsibėgėjant atkrintamosioms, į jas nepatekusios komandos jau dėlioja ateities planus.

Šarlotės „Hornets“ šiuo metu yra vienintelė stratego neturinti lygos komanda, po sezono Steve’ui Cliffordui persikėlus į klubo vadovybę. Vienas iš kandidatų į laisvą poziciją – ilgametis NBA žaidėjas J.J.Redickas.

Skelbiama, kad Šarlotės klubas pasikvietė buvusį snaiperį pokalbiui, po kurio paaiškės tolimesnė trenerio paieškų eiga.

J.J.Redickas 2006-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 11-uoju šaukimu bei pirmuosius septynis karjeros sezonus praleido Orlando „Magic“ gretose, vėliau trumpesnes atkarpas sužaidęs Milvokio „Bucks“, Los Andželo „Clippers“, Filadelfijos „76ers“, Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Dalaso „Mavericks“. Jis buvo tapęs atkrintamųjų garantu, jas pasiekdamas pirmuosius vienuolika karjeros sezonų, o ši serija nutrūko tik persikėlus į Naująjį Orleaną.

Geriausiame savo sezone 2018–2019 metais gynėjas per 31 minutę rinko 18,1 taško (40 procentų tritaškių), 2,4 atkovoto kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo. Savo karjeros metu jis buvo labiausiai vertinamas dėl taiklumo iš toli. Jis iki šiol 20-tas daugiausiai tritaškių pataikęs visų laikų NBA žaidėjas.

Baigęs karjerą J.J.Redickas persikėlė į ESPN, kur pradėjo analitiko kelią. Kovą jis pristatė naują tinklalaidę „Mind The Game“, kurioje krepšinio paslaptis gliaudo su LeBronu Jamesu.

Vėl varžovus sukaustę „Cavaliers“ – pusiaukelėje į kitą etapą (2)
2024.04.23 08:42

Nacionalinės krepšinio asociacijoje (NBA) atkrintamosiose pergales ir toliau skina tik namie žaidžiantys klubai.

Klivlando „Cavaliers“ favoritų pergalių seriją pratęsė savo arenoje 96:86 (30:18, 28:26, 22:21, 16:21) įveikdami Orlando „Magic“.

Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki keturių pergalių „kavalieriai“ išsiveržė 2:0.

„Magic“ šiame mače nė karto nepirmavo, jau antrajame kėlinyje turėdami 17 taškų deficitą (31:48). Ketvirtajame kėlinyje svečiai intrigą kurstė spurtu 13:0 (78:87), tačiau šią ugnį užgesino du Donovano Mitchello dvitaškiai paeiliui ir Evano Mobley taškai.

Lemiamu metu Paolo Banchero dėjimas skirtumą pavertė vienženkliu (84:93), bet tai ir buvo viskas, ką svečiams pavyko nuveikti.

Rezultatyviausiu mačo žaidėju tapo D.Mitchellas – 36 minutės, 23 taškai (7/12 dvitaškių, 2/10 tritaškių, 3/5 baudų metimų), 8 atkovoti, perimtas ir 4 prarasti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, blokas bei 5 pražangos.

„Cavaliers“ šiame susitikime pergalės pamatus klojo laimėdami kovą dėl kamuolių (48:41) ir supančiodami varžovų toliašaudę artileriją (9/35, 26 procentai).

Orlande klube išsiskyrė P.Banchero – 41 minutė, 21 taškas (8/16 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/2 baudų metimų), 3 atkovoti, 2 perimti ir 6 prarasti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, blokas ir pražanga. Puolėjas yra vienintelis „Magic“ žaidėjas šioje serijoje peržengiantis 20 taškų ribą, bet tai įgyvendino per du mačus suklysdamas net 15 kartų.

„Mums reikia pataikyti, tai yra visa žaidimo esmė. Visus nervina, kai meti ir meti, bet niekas nekrenta. Tokios buvo abejos rungtynės. Nemanau, kad kas nors galvoja, jog tai tęsis ir namie“, – po rungtynių teigė P.Banchero.

„Magic“ netrukus turės galimybę pagrįsti šiuos žodžius – du artimiausi serijos mačai vyks Orlande. „Cavaliers“ atkrintamųjų rungtynių šiame mieste nėra žaidę nuo 2009-ųjų konferencijos finalo, kuriame grūmėsi LeBronas Jamesas ir Dwightas Howardas.

„Magic“: Paolo Banchero 21 (6 klaidos), Franzas Wagneris 18 (7 atk. kam., 6 klaidos), Gary Harrisas 14 (4 atk. kam., 4/7 tritaškių), Moritzas Wagneris 12 (6 atk. kam.), Jalenas Suggsas 9 (6 atk. kam., 5 rez. perd.).

„Cavaliers“: Donovanas Mitchellas 23 (2/10 tritaškių, 8 atk. kam., 4 rez. perd.), Evanas Mobley 17 (7 atk. kam.), Jarrettas Allenas 16 (20 atk. kam., 3 blokai), Dariusas Garlandas 15 (4 rez. perd.), Isaacas Okoro 10 (4 per. kam.), Carisas LeVertas 8, Maxas Strusas 7 (9 atk. kam., 4 rez. perd.).

Kontroversiškai pasibaigusiame mače – apeliacijos į arbitrų darbą ir „Knicks“ triumfas (7)
2024.04.23 08:21

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamosiose itin apmaudžią nesėkmę patyrė Filadelfijos „76ers“.

Broliškos meilės miesto klubas išvykoje 101:104 (25:18, 28:31, 21:30, 27:25) krito prieš Niujorko „Knicks“ ir Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki keturių pergalių atsiliko 0:2.

Pirmąją mačo pusę kontroliavę „76ers“ po ilgosios pertraukos tokie užtikrinti nebuvo, bet lemiamą minutę pasitiko priekyje – 101:96.

Jalenas Brunsonas tuomet pataikė iš toli, o svečių klaidą dar trimis taškais pavertė rezultatą persvėręs Donte DiVincenzo (102:101). Atsakomoji Filadelfijos ekipos ataka vėl buvo nevaisinga, baudų metimus sumetė O.G.Anunoby. Per likusias šešias sekundes „76ers“ parengė pratęsimą išplėšti galėjusį Joelio Embiido tritaškį, bet šis tikslo nepasiekė.

Po rungtynių „76ers“ atstovai turėjo itin daug priekaištų arbitrams. Jų teigimu, išsimetant kamuolį po J.Brunsono tritaškio buvo ignoruojamas tiek Tyrese’o Maxey tempimas už marškinėlių, tiek Nicko Nurse’o bandymai prašyti minutės pertraukėlės.

„Akivaizdu, kad jiems pasižymėjus bandėme išsimesti kamuolį greitai, bet to padaryti nepavyko. Tada bandžiau prašyti minutės pertraukėlės, teisėjas pažiūrėjo tiesiai į mane ir tai ignoravo. Tuomet Tyrese’as turėjo kamuolį, darkart prašiau pertraukėlės ir vėl jos negavau. Mums reikėjo pertraukėlės, jį būtų pravertusi, bet jos negavome“, – po rungtynių teigė strategas.

Itin nusivylęs buvo ir J.Embiidas, vis tiek žadėjęs laimėti seriją.

Neseniai po menisko traumos grįžęs ir dar tik įsibėgėjantis kamerūnietis surinko 34 taškus, sirgdamas žaidęs T.Maxey buvo arti trigubo dublio – 44 minutės, 35 taškai (7/11 dvitaškių, 5/11 tritaškių, 6/6 baudų metimų), 9 atkovoti kamuoliai, 10 rezultatyvių perdavimų, 4 klaidos ir pražanga.

Tuo tarpu „Knicks“ gretose išsiskyrė visas 48 minutes aikštėje praleidęs Joshas Hartas – 21 taškas (3/9 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 3/4 baudų metimų), 15 atkovotų, 2 perimti ir 2 prarasti kamuoliai, 3 rezutlatyvūs perdavimai, 2 blokai bei 2 pražangos.

Naudingai žaidė ir buvęs žalgirietis Isaiah Hartensteinas – 30 minučių, 14 taškų (7/8 dvitaškių), 8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 3 blokai, 2 klaidos ir 4 pražangos.

Dabar serija dviems mačams kraustosi į Filadefiją, kur „76ers“ bandys pratęsti savo sezoną.

„76ers“: Tyrese’as Maxey 35 (5/11 tritaškių, 9 atk. kam., 10 rez. perd.), Joelis Embiidas 34 (10 atk. kam., 6 rez. perd.), Tobiasas Harrisas 10 (9 atk. kam.), Kyle’as Lowry 8 (6 atk. kam.), Nicolas Batumas 6 (5 atk. kam.).

„Knicks“: Jalenas Brunsonas 24 (8 atk. kam., 6 rez. perd., 1/6 tritaškių), Joshas Hartas 21 (15 atk. kam., 4/7 tritaškių), Donte DiVincenzo 19 (4/8 tritaškių), Isaiah Hartensteinas 14 (8 atk. kam., 4 rez. perd., 3 blokai, 7/8 dvitaškių), O.G.Anunoby 10 (4 atk. kam.), Milesas McBride’as 9, Bojanas Bogdanovičius 6.

Visas rungtynes pirmavę „Lakers“ krito po J.Murray'aus dūrio su sirena (57)
2024.04.23 07:41

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamosiose užfiksuotas kol kas daugiausiai intrigos pateikęs mačas – Kolorade nugalėtojas paaiškėjo metimu su sirena.

Denverio „Nuggets“ savo arenoje 101:99 (24:28, 20:31, 25:20, 32:20) parklupdė Los Andželo „Lakers“ klubą.

Svečiai anksti atitrūko ir pirmavo beveik viso mačo metu, trumpai turėję ir devyniolikos taškų persvarą (74:55). Vis dėlto ši gerokai susitraukė lemiamu rungtynių metu.

Likus žaisti minutę Michaelas Porteris tolimu metimu lygino rezultatą (95:95). Vėliau keturios paeiliui abiejų komandų atakos baigėsi taškais, kol „Nuggets“ savo šanso sulaukė prametus LeBronui Jamesui (99:99). Jamalas Murray’us šia galimybe pasinaudojo maksimaliai, išlaikydamas kamuolį iki finalinės sirenos ir jai aidant pataikydamas pergalingą metimą.

Tai buvo pirmasis kartas „Nuggets“ istorijoje, kai atkrintamųjų mačas laimimas pergalingu. Tuo pačiu ir pirmasis toks metimas, kurį pataikė iš Kanados kilęs krepšininkas.

Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos rezultatas iki keturių pergalių tapo 2:0 „Nuggets“ naudai. Trečiasis serijos mačas įvyks Los Andžele.

Mačo herojus iš viso per 40 minučių surinko 20 taškų (9/19 dvitaškių, 0/5 tritaškių, 2/2 baudų metimų), 3 atkovotus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus, 2 blokus, 2 klaidas ir 4 pražangas.

Nikola Jokičius pridėjo trigubą dublį – 41 minutė, 27 taškai (7/12 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 7/7 baudų metimų), 20 atkovotų, 2 perimti ir 3 prarasti kamuoliai, 10 rezultatyvių perdavimų bei 2 pražangos.

Nugalėtojai gerokai prasčiau metė tolimus metimus (8/34, 24 procentai prieš 13/30, 43 procentus), tačiau atsigriebė kitose aikštės vietose, kovą dėl kamuolių laimėdami 45:38, atlikdami daugiau rezultatyvių perdavimų (26:24) ir rečiau klysdami (9:14).

Svečių gretose arti trigubo dublio buvo L.Jamesas – 38 minutės, 26 taškai (6/13 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 5/7 baudų metimų), 8 atkovoti, 2 perimti ir 2 prarasti kamuoliai, 12 rezultatyvių perdavimų, 2 blokai bei 3 pražangos.

Los Andželo klubo tai neišgelbėjo nuo eilinės nesėkmės prieš „Nuggets“, kurie laimėjo jau dešimt pastarųjų tarpusavio mačų paeiliui, įskaitant ir keturis mūšius pernykščiame konferencijos finale.

„Nuggets“:Nikola Jokičius 27 (20 atk. kam., 10 rez. perd.), Michaelas Porteris 22 (9 atk. kam., 6/10 tritaškių), Jamalas Murray'us 20 (0/5 tritaškių, 5 rez. perd.), Aaronas Gordonas 14 (7 atk. kam.), Christianas Braunas 10, Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 6 (0/4 tritaškių).

„Lakers“: Anthony Davisas 32 (11 atk. kam., 14/18 dvitaškių), LeBronas Jamesas 26 (8 atk. kam., 12 rez. perd., 3/6 tritaškių), D'Angelo Russellas 23 (7/11 tritaškių, 6 rez. perd.), Austinas Reavesas 6 (6 atk. kam., 1/5 tritaškių).