Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Š.Jasikevičius: apie tikslus Vitorijoje ir varžovų NBA desantą (3) VIDEO interviu

Balandžio 4 d., 13:25
Š.Jasikevičius norėtų pergalingai baigti pasirodymą Eurolygoje (Rokas Lukoševičius, Fotodiena.lt)
Š.Jasikevičius norėtų pergalingai baigti pasirodymą Eurolygoje (Rokas Lukoševičius, Fotodiena.lt)
Šaltinis: Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda trečiadienį užsakomuoju reisu kartu su sirgaliais keliaus į paskutines šio sezono Eurolygos rungtynes.

Žalgiriečių varžovas – Vitorijos „Baskonia“ klubas, kuris kovoja dėl geresnės vietos reguliariajame sezone. Ispanai turės ir dar vieną stimulą – norą atsirevanšuoti už nesėkmę 73:78 sezono pradžioje.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius tikisi, kad jo auklėtiniai sužais geriau gynyboje nei penktadienį prieš Milano „Emporio Armani“. Strategas viliasi, jog pavyks garsiai trinktelėti durimis.

„Reikia tai traktuoti kaip eilines rungtynes. Gaila, kad mes nežaidžiame dėl nieko, o jie rungtyniauja dėl geresnės pozicijos. Norime tą gerą sezoną Eurolygoje uždaryti su geru pasirodymu. Manau, kad susiduriame su ekipa, kurioje nestigs motyvacijos. Vis dėlto „Baskonia“ yra penketuke ir žaidžia gerą krepšinį. Reikia tikėtis, kad eisime ir vėl bandysime pasižiūrėti, kur esame palyginus su vienais geriausių Europoje. Tikiuosi, kad bus malonu varžytis su tokia gera komanda“, – kalbėjo Šaras.

REKLAMA

– Ar stebina tai, kad „Baskonia“ yra tarp stipriausių Eurolygoje?

– Pasiekimai nestebina, nes turi daug žaidėjų, kurie su NBA potencialu ar atėję iš ten. Kiek žinau, „Baskonia“ yra NBA skautų viena labiausiai stebimų ekipų. Yra Larkinas, Hanga, Diopas, Shengialia, Budingeris, Bargnani, kurie buvo NBA arba ruošiasi ten grįžti. Tai yra tikrai gera komanda.

– Po penktadienių rungtynių galbūt darėte papildomą analizę?

– Po kiekvieno mačo darome analize ir rodome klaidas. Sakiau, kad svarbiausia yra mentalitetas ir atsidavimas darbui. Kaune mes žaisdami tiesiog nesiginame. 5–6 mačus praleidome daugiau nei 85 taškus. Neturime tiek talento puolime, jog laimėtume tiek praleisdami į savo krepšį. Užmirštame, kad mums vienintelis šansas kažką pasiekti yra dėl komandinio žaidimo, atsidavimo. Išvykose yra kažkiek geriau, todėl tikiuosi, jog ketvirtadienį geriau ginsimės, nes jeigu su „Baskonia“ pradėsime varžytis taškais, pralaimėsime 20 taškų.

REKLAMA

– Kažkuo „Baskonia“ žaidimas pasikeitė nuo to, kuris buvo pirmajame rate?

– Bargnanio pikenrolai ir pikenpopai sudaro problemų, bet tada turi pranašumų kažkur kitur. Žaidimas ir akcentai nesikeičia. Reikia stengtis laimėti kovą dėl kamuolių, stengtis apginti baudos aikštelę nuo pozicinių atakų. Pagrindinis dalykas – neleisti jiems bėgti. Reikės ir gero puolimo ir svarbu nedaryti daug klaidų. Tai buvo pagrindinis dalykas, kodėl laimėjome Kaune.

– Baskai laimėjo 5 iš 6 pastarųjų rungtynių. Tai byloja apie labai gerą jų sportinę formą?

– Sezonas yra 30 rungtynių, todėl visiems pasitaiko duobių. Pastaruoju metu tos geros komandos nedalina pergalių lengvai, nes prasidės pats sezono įkarštis ir prasidėjo kova dėl geresnės pozicijos bei namų pranašumo. „Baskonia“ antroje dalyje gerai žaidžia dėl kitų faktorių – žaidėjai perprato naujo trenerio filosofiją, prisidėjo Budingeris ir Laprovittola. Nenustebintų, jog ir šiemet „Baskonia“ žaistų Eurolygos finaliniame ketverte.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


3 komentarai
Naujausi komentarai (3)
Geriausiai ivertinti (3)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti