Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

25 geriausi NBA žaidėjai, dar nesulaukę 25 metų (19)

Sausio 10 d., 10:02
G.Antetokounmpo – neabejotina ateities superžvaigždė (Scanpix nuotr.)
G.Antetokounmpo – neabejotina ateities superžvaigždė (Scanpix nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Šiuo metu Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žibantys žaidėjai negyvens amžinai. Kevinas Durantas, LeBronas Jamesas, Stephenas Curry ar Chrisas Paulas savo pike bus dar keletą metų, tačiau vėliau lygos vadeles iš jų perimti turės krepšininkai, į kuriuos dabar žiūrima kaip į perspektyvius.

NBA yra surenkami didžiausi viso pasaulio talentai, tad būtent jie, jei pateisins dedamas viltis, po keleto metų turėtų tapti geriausiais pasaulio krepšininkais. Pateikiame geriausių 1992 metais ir vėliau gimusių NBA krepšininkų sąrašą.

Randle'as Randle'as

REKLAMA

25. Juliusas Randle’as (Los Andželo „Lakers“)

Šį sezoną Luke‘o Waltono treniruojamas krepšininkas žengė didelį žingsnį į priekį savo karjeroje. Netrukus aukštaūgis kiekvienose rungtynėse bus grėsme surinkti trigubą dublį.

24. Clintas Capela (Hjustono „Rockets“)

Šiam aukštaūgiui nereikia dažnai laikyti kamuolį savo rankose, kad sugebėtų būti naudingas. Jis nėra stiprus individualiai, bet puikiai cementuoja gynybą į puolimą orientuotoje „Rockets“ komandoje.

Russellas Russellas

23. D‘Angelo Russellas (Los Andželo „Lakers“)

Jaunuolis vis dar pratinasi būti įžaidėju aukščiausio lygio komandoje. Lygos antrametis dar nėra stabili grėsmė puolime, tačiau jo talentas – nenuginčijamas.

REKLAMA

22. Victoras Oladipo (Oklahomos „Thunder“)

Išskirtinai atletiškas gynėjas šį sezoną dar ir gerokai pagerino savo pataikymą iš tolimų distancijų (nuo 34,8 procento praėjusį sezoną iki 37,4 procento šį). Dabar jis yra dar pavojingesnis puolime.

21. Enesas Kanteris (Oklahomos „Thunder“)

Aukštaūgis turi puikias rankas ir gali užbaigti atakas iš įvairių pozicijų arti krepšio. Plastiškas puolėjas šį sezoną rodo ir akivaizdų progresą gynyboje.

Adamsas Adamsas

20. Stevenas Adamsas (Oklahomos „Thunder“)

Fiziniai iš Naujosios Zelandijos kilusio krepšininko duomenys žavi ne vieną krepšinio ekspertą, o pats aukštaūgis rado savo vietą Oklahomoje. Nedažnai būna aktyvus puolime, atlikdamas tik užtikrintus metimus, tačiau yra itin svarbus komandai gynyboje.

REKLAMA

19. Otto Porteris jaunesnysis (Vašingtono „Wizards“)

Pirmieji trys krepšininko sezonai NBA buvo šiek tiek nuviliantys, tačiau dabar amerikietis pagaliau pademonstravo progresą, kurio iš jo buvo taip laukta. Itin pagerino tritaškių pataikymą (nuo 36,7 iki 43,2 procento).

18. Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)

Atrodo, kad lietuvio vidurkiai NBA jau visą amžinybę yra 12 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai. Nors jis ir nerealizuoja didžiulio savyje turimo potencialo, vis tiek būtų starto penketo vidurio puolėjas daugelyje lygos komandų.

17. Tobiasas Harrisas (Detroito „Pistons“)

Kaip lengvasis krašto puolėjas, T.Harrisas yra solidus taškų rinkėjas ir puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Detroite jo vaidmuo puolime yra net gi didesnis nei buvo Orlande, tad jam tereikia pasinaudoti suteikta erdve saviraiškai.

16. Denissas Schroderis (Atlantos „Hawks“)

Šį sezoną vokietis debiutuoja kaip starto penketo krepšininkas ir daro tai išties solidžiai. Jei prisitaikys prie pagrindinio įžaidėjo rolės Atlantoje, ateitis šiam jaunuoliui atrodo išties šviesi.

REKLAMA

Jokičius Jokičius

15. Nikola Jokičius (Denverio „Nuggets“)

Aukštaūgis iš Serbijos paneigė išankstines visų prognozes ir pamažu tampa rimta jėga NBA. Puikius krepšinio pagrindus ir aukštą krepšinio intelektą turintis vidurio puolėjas jau dabar yra vienas svarbiausių savo ekipos žaidėjų.

14. Zachas LaVine‘as (Minesotos „Timberwolves“)

Gynėjas šoka taip aukštai, kad netyčia gali išskristi iš aikštelės ir puikiai atakuoja iš toli, tačiau, jei nori pakilti į kitą lygį, turėtų labiau susirūpinti savo gynyba.

13. Mylesas Turneris (Indianos „Pacers“)

Labai daug žadantis žaidėjas abiejose aikštelės pusėse. Niekas nenustebs, jei jau ateinantį sezoną aukštaūgis rinks 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių vidurkius bei taps kertiniu „Pacers“ žaidėju šalia Paulo George‘o.

REKLAMA

Valančiūnas, Wigginsas Valančiūnas, Wigginsas

12. Andrew Wigginsas (Minesotos „Timberwolves“)

Naujokų biržoje su LeBronu Jamesu lygintas puolėjas neturi jokių problemų puolime. Tiek pataikyti, tiek peršokti varžovą galintis kanadietis turėtų labiau susirūpinti savo gynyba bei komandos pergalėmis.

11. Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“)

Sunku sulaukti, kada aukštaūgio minutės nebebus ribojamos ir galėsime išvysti tikrąjį jo potencialą. Netrukus J.Embiidas gali tapti vienu iš dominuojančių NBA aukštaūgių. Tritaškius pataikantis ir gerai kojomis dirbantis puolėjas yra prototipinis ateities aukštaūgis.

10. Harrisonas Barnesas (Dalaso „Mavericks“)

Buvo šnekėta, kad 4 metų 95 milijonų JAV dolerių vertės kontraktas, kurį šį sezoną H.Barnesas pasirašė su Dalaso klubu yra pinigų švaistymas, tačiau šioje komandoje jis yra tikrai produktyvus ir savo žaidimu tildo kritikus.

REKLAMA

Bealas Bealas

9. Bradley Bealas (Vašingtono „Wizards“)

Niekas neabejoja, kad B.Bealas yra nuostabus krepšininkas, tačiau didelį susirūpinimą kelia visą karjerą jį kamuojančios sveikatos problemos. Be to, jis su Johnu Wallu turėtų sudaryti puikų gynėjų tandemą, tačiau kol kas šie du žaidėjai tiesiog nelimpa tarpusavyje, o tai neleidžia B.Bealui atskleisti viso savo potencialo.

8. Jabari Parkeris (Milvokio „Bucks“)

Nepaisant rimtos traumos, 2014 metų NBA naujokų biržoje Milvokio klubas pasirinko puolėją antruoju šaukimu ir dabar gailėtis neturėtų. J.Parkeris visiškai atsigavo, yra toks pat atletiškai bei net gi patobulino savo metimą iš įvairių distancijų. Ateityje jis turėtų sudaryti išties gąsdinantį duetą su Gianniu Antetokounmpo.

REKLAMA

7. Kristapas Porzingis (Niujorko „Knicks“)

221 cm ūgio krepšininkai pakelėse nesimėto. Ypač ne tokie atletiški ir įgūdę, koks yra K.Porzingis. Ateityje latvis turėtų tapti mažų mažiausiai „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviu, nors naujokų biržoje jį nušvilpę „Knicks“ gerbėjai dabar tikisi iš aukštaūgio istorinių pasiekimų ir jis pateisina lūkesčius: per pirmąsias 100 karjeros rungtynių jis pataikė daugiau tritaškių nei Ray‘us Allenas ir blokavo daugiau metimų nei Dwightas Howardas.

Drummondas ir Jenningsas Drummondas ir Jenningsas

6. Andre Drummondas (Detroito „Pistons“)

Savo fiziniais duomenimis ir galimybėmis vidurio puolėjas išsiskiria iš visų krepšininkų net ir stipriausioje pasaulio lygoje. Nors pastaraisiais metais A.Drummondo tobulėjimas yra gerokai sulėtėjęs, įdėjęs darbo į savo baudų metimų techniką jis gali tapti vienu geriausių krepšininkų visoje lygoje net ir neatakuodamas iš tolimų distancijų.

REKLAMA

5. Rudy Gobertas (Jutos „Jazz“)

Jau dabar prancūzas yra minimas tarp kandidatų į geriausiai besiginančio lygos žaidėjo trofėjų. Aukštas ir neįtikėtinai ilgų galūnių vidurio puolėjas įgauna pranašumą prieš varžovus vien dėl savo fizinių duomenų, o įdėjęs darbo į įgūdžių tobulinimą jis gali tapti vienu pajėgiausių lygos aukštaūgiu ir rimtu ramsčiu po krepšiais Jutoje.

4. Karlas-Anthony Townsas (Minesotos „Timberwolves“)

Vos antrus metus lygoje rungtyniaujantis aukštaūgis jau renka 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių vertus rodiklius. Be jokių abejonių būsimoji lygos superžvaigždė. Tiesa, iš Dominikos respublikos kilusiam vidurio puolėjui derėtų daugiau dėmesio skirti gynybai. Jei gynybos specialistu vadinamas Tomas Thibodeau sugėbęs iš K.Townso to išsireikalauti, o Minesotos klubas ims skinti pergales, aukštaūgis gali būti rimtu pretendentu į MVP apdovanojimą.

Irvingas Irvingas

REKLAMA

3. Kyrie Irvingas (Klivlando „Cavaliers“)

Kamuolio valdymo įgūdžiais ir sugebėjimu pataikyti svarbius metimus įžaidėjas jau dabar neturi lygių visoje lygoje. Tai paliudyti galėtų ir NBA vicečempionai Oklando „Golden State Warriors“ krepšininkai. K.Irvingas turi savyje tiek talento, kad tai yra tiesiog nesąžininga kitų žaidėjų atžvilgiu. Susitvarkęs gynybą K.Irvingas galėtų ir dažniau perimti komandos vadeles iš LeBrono Jameso.

2. Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“)

Tokio žaidėjo kaip šis puolėjas iš Graikijos NBA dar nėra mačiusi. Artimiausias palyginimas, kokį galima sugalvoti, yra legendinis Magicas Johnsonas, tačiau net jis neturėjo tokių fizinių duomenų, kokiais pasigirti gali G.Antetokounmpo. Būdamas 22 metų, graikas jau yra vienu geriausių lygos krepšininkų, o jis tikrai dar neatskleidė visko, ką sugeba.

Davisas Davisas

REKLAMA

1. Anthony Davisas (Naujojo Orleano „Pelicans“)

Nėra daug ką ir pridurti – A.Daviso žaidimas šneka pats už save. Jis visiškai pateisina lūkesčius, kurie jam buvo kelti prieš persikeliant į NBA. 2012 metų pirmasis naujokų biržos šaukimas vis dar yra labai jaunas (23 metai), tačiau jau dabar vienas ant savo pečių tempia visą komandą ir yra vienas naudingiausių visų lygos krepšininkų. Rezultatyvumu jis nusileidžia tik Russellui Westbrookui, pagal atkovotus kamuolius yra šeštas, blokuotus metimus – antras. Neabejotinas ateities NBA Šlovės alėjos narys.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


19 komentarai
Naujausi komentarai (19)
Geriausiai ivertinti (19)
PRO komentarai (15)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA